Hem | Övriga Nyheter | Dags igen för fotbollsläger med integrationssyfte

Dags igen för fotbollsläger med integrationssyfte

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Nu är det dags för tre veckor fyllda av fotbollsspel för ett femtiotal nyanlända killar i åldern 14-18 år. Det tre veckor långa integrationsfotbollslägret arrangeras även i år av Nibro Integration och Håbo kommun.

Ledarna på Integrationslägret förra året (2016). Arkiv. Från vänster; Joachim, Anton, Jumaali, Ernesto, Kristoffer och Cahterine. Ledarna på Integrationslägret förra året (2016). Arkiv. Från vänster; Joachim, Anton, Jumaali, Ernesto, Kristoffer och Cahterine.


Joachim Ringvall som i vanliga fall arbetar som ungdomscoach på Håbo kommun och Catherine på Nibro Integration är två av de ledare som under dessa veckor fixar det praktiska med träningar och matcher samt studiebesök och andra aktiviteter. 

– Vi ser fram emot dessa veckor och hoppas att lägret blir lika lyckat som förra året. Vi får så mycket kärlek och tacksamhet från ungdomarna. Och ungdomarna får kontakt med oss vuxna som de kan ställa praktiska frågor till säger Joachim.

Catherine berättar om aktiviteterna som är planerade under veckorna;

- Vi har kontaktat Håbo FF och hoppas att vi kan få till några träningspass och matcher tillsammans. Utöver detta kommer vi även i år att ha ett studiebesök på räddningstjänsten samt på Hälsoäventyret. På Hälsoäventyret har man samarbetsövningar och diskuterar frågor kring hälsa, kropp, sömn, stress, tobak, kärlek, sex och relationer. 

Alla ungdomar kommer att få låna träningskläder som lämnas tillbaks efter avslutningen. En t-shirt och strumpor får ungdomarna dock behålla.

Lägret finansieras bland annat av stadsbidrag i form av ett tillfälligt stöd till kommuner och landsting, samt av lokala sponsorer och Nibro Integration.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2744