Hem | Övriga Nyheter | Njut av friluftslivet i Håbo

Njut av friluftslivet i Håbo

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Kan Håbo vara en av Sveriges vackraste platser? Det beror säkert på vem man frågar, men många är överens om att det är en plats man bör besöka. För den som gillar båtliv eller bara att vara ute i naturen så kan Håbo vara den perfekta platsen att vara.

Hjälstavik – Rikt fågelliv Hjälstavik – Rikt fågelliv


När man bor på en plats är det dock lätt att glömma bort att njuta av sin omgivning. Det är lätt att hamna i rutiner och bara åka mellan jobbet och hemmet, vilket egentligen är ett misstag. Att ta sig ut i naturen är nyttigt både för kropp och själ. Därför vill vi nu tipsa – eller påminna? - om tre platser som du borde besöka i Håbo vare sig du bor i kommunen eller är på besök. Så lämna robotgräsklipparen hemma att sköta gräsklippningen och ta dig istället ut och njut av den svenska naturen. Hitta den bästa robotgräsklipparen jämförelse från Produktexperter.com.

Hjälstavik – Rikt fågelliv
Hjälstavik är ett naturreservat på 821 hektar. som ligger strax norr om Ekolsunds slott, cirka 17 km öster om Enköping. Naturreservatet har som mål att bevara och vårda våtmarken som är så viktig för fågellivet. Landskapsbilden har även ett viktigt estetiskt – och kulturellt värde samt ett rikt växt – och djurliv. Detta är med andra ord en viktig plats för både fågelskådare och dem som studerar naturen. Oavsett om man har ett professionellt intresse eller bara vill njuta av den friska luften och vackra naturen så är det härligt att gå på den vandringsleden som går runt viken. Till slut kommer du att komma till Kvarnberget som bjuder på en fantastisk utsikt. Hjälstavik ger dig med andra ord möjligheten att njuta av den svenska naturen på ett extraordinärt sätt. Naturreservatet går att nå både med bil och buss. 

Kalmarsnäslandets naturreservat – Grilla med utsikt över Mälaren
5 km sydväst om Bålsta ligger Kalmarsnäslandets naturreservat. Det är på 425 hektar, men det mesta är vatten då endast 88 hektar är landareal. Naturreservatet har som mål att skydda den relativt opåverkade skogen och de betespräglade miljöerna. Dessa är nämligen hem till ett rikt växt- och djurliv. Området har försiktigt gjorts tillgängligt för allmänheten genom stigar som går att vandra på. På så vis kan man därför nu njuta av ett rörligt friluftsliv på det öppna området kring torpet Vattunöden. Njut av att grilla med familj och vänner samtidigt som ni har en härlig utsikt över Mälaren. Naturreservatet når du med hjälp av bil eller cykel.

Skokloster – Spännande natur- och kulturhistoria
Skoklosters stora naturreservat på 1730 hektar är välbesökt av turister som vill njuta av den vackra naturen och spännande historian. Det ligger på Skohalvön i Mälaren. Det är ett mellansvenskt kulturlandskapsområde som ger dig möjligheten att njuta av friluftsliv och naturupplevelser. Det går ett flertal vägar och stigar genom reservatet som du både kan gå och cykla på. Skokloster når du såväl med buss eller bil som båt. Under sommaren går det regelbundet båtar mellan Uppsala och Skokloster. I Skoklosters slott kan du se en utställning om landskapets historia. I närheten av slottet finns även restaurang och ett museum med över 50 000 föremål från svensk stormaktstid. På västra delen av halvön finns det dessutom en bad- och campingplats.

Celinne  Johansson RodriguezPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2727