Hem | Övriga Nyheter | Förarbetet är nyckeln till en lyckad badrumsrenovering

Förarbetet är nyckeln till en lyckad badrumsrenovering

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Om du ska piffa upp badrummet har du en hel del att tänka på. Det hetaste tipset är att göra ett bra förarbete. Vad börjar du med?Först och främst ska du koncentrera dig på att göra en kostnadskalkyl. Hur ser din budget ut och hur stort är badrummet som ska renoveras. 

Det är alltid bättre att lägga pengar på att anlita en duktig hantverkare än att lägga samma summa på en dyr inredning. Ifall det blir något trubbel med arbetet och ifall det inte utförts av en fackman kan detta kosta dig. Försäkringarna täcker oftast inte sådana typer av kostnader. Mät gärna ytan som ska renoveras och räkna gärna på kostnaden. Ta gärna in offerter från olika hantverkare och jämför dem. Flera bra tips kan du hitta här: https://www.byggstart.se/guide/renovera-badrum

Glöm inte ROT-avdraget
Glöm inte ROT – avdraget! Det är ett kostnadseffektivt avdrag som kan vara till stor hjälp när du renoverar badrummet. Idag har du möjlighet att dra av 50 % av arbetskostnaden upp till 50 000 kronor per år. Glöm inte att ifall ni är två utökas summan till 100 000 kronor. 

Med andra ord kan du och din partner slåss ihop och få ett större avdrag för samma projekt. Observera att det endast är arbetskostnaderna som berättigade till avdrag. Material och arbetskostnader kan inte ingå. 

Att välja rätt material 
Rätt material är av stor vikt när det kommer till badrumsrenoveringen. 

Kakel och klinker är för många ett självklart val medans våtrumsmattan har tappat sin popularitet på senare år. Idag har dock tapeterna blivit allt mer trendiga med sin vackra design och form. 

Utbudet av material är väldigt stort och idag finns det en hel del att välja mellan. Tänk på vad som passar dig och ditt badrum. Notera att material kan även leda till högre kostnader beroende på vad du väljer. 

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2759