Hem | Övriga Nyheter | Planera en husrenovering

Planera en husrenovering

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

För en del personer är drömmen att hitta ett gammalt hus på landet i en lugn och mysig omgivning. Visst, det har absolut sin charm, men är huset riktigt gammalt och i uselt skick krävs oftast en del renoveringar innan man ens kan tänka sig att flytta in.Här ger vi dig några tips med saker att tänka på när du ska renovera ett hus.Viktiga saker att tänka på
Går man i tankarna på att renovera hus är det smart att först sätta sig ner och tänka igenom några viktiga punkter. Och gör detta innan du sätter igång - annars är risken stor för att du måste avbryta arbetet mitt i och börja om. Något som kostar både tid och pengar!

Budgeten
Pengarna som finns till hands sätter gränserna för hur stora renoveringar som kan göras. Sätt en rimlig budget där du också har marginaler medräknade för oförutsedda kostnader.

Tidsplan
Behöver huset renoveras genast för att man ska kunna flytta in så snabbt som möjligt? Eller är det mindre brådskande? Också här gäller det att vara realistisk och ha marginaler.

Göra det själv eller kalla in professionell hjälp
De två ovannämnda punkterna kan helt göras enbart av proffs inom renovering. Men om du har tid, möjlighet och, framför allt, kunskap, för att kunna göra någonting själv också, så kan du spara stora summor pengar.

Kontakta rätt personer
Prata med folk runt omkring dig som nyligen byggt eller renoverat om ditt hus. Be dem om råd gällande hur saker och ting gått till i processen, och om de exempelvis har någon speciell firma att rekommendera.

Sedan gäller det att googla och ringa runt! För att få professionella råd kan det löna sig att kontakta bland annat:

Kommunen
Besiktningsmän
Byggfirmor
Andra hantverkare

Det lönar sig att boka in möten med dem för att få viktiga tips och offerter. Försök att inte heller falla för den första bästa, utan jämför flera olika firmors omdömen och priser.

Med en realistisk plan i handen som känns bra för alla parter - ja, då är det bara att tuta och köra!

Attila Gal
HåboPortalen.sePrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2747