Hem | Övriga Nyheter | Smarta val vid hemprojekt

Smarta val vid hemprojekt

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Hur kan ett hemprojekt se ut? Väldigt olika är svaret. Det kan handla om allt från husbygge till smärre renoveringar i en redan befintlig bostad.Vad har dessa hemprojekt gemensamt? Oavsett vad projektet faktiskt omfattar som delmoment så kräver det en god planering, en smart investering och sist men inte minst rätt val av byggfirma eller entreprenör. Gör smarta val  när det kommer till ditt hemprojekt! Hur gör du det berättar vi i nästa rubrik, så stanna gärna kvar. 

Håll dig informerad
Bland det första du bör göra är att hålla dig informerad. Vad menas med det? Håll koll på byggmarknaden genom att titta på jämförelsesidor för att se vad entreprenörerna erbjuder. När du väl ska påbörja ett projekt bör du alltid samla 2–3 offerter från olika företag för att få en överblick av vad tjänsten kan kosta dig. 

Titta alltid på referenslistor. Har entreprenören tidigare kunder som kan styrda deras arbete och kvalitén på det? Avse gärna tid för en sådan förundersökning för att göra så smarta val som möjligt. 

Finanserna spelar roll
En del av det smarta valet när det kommer till bygg-, och renoveringsprojekt är att göra en kalkylering av den framtida kostanden. Vad kommer projektet att kosta dig? Svar på den frågan får du via offerterna som byggföretagen lämnar i samband med din förfrågan. Man brukar säga att du som kund bör lägga till 15 - 20 % på offertens totala kostnad. Varför? I många fall förekommer det oförutsedda avgifter och du ska vara beredd att kunna betala dem. 

Om du inte har sparade medel, ska du givetvis kontakta din bank för att prata om ett lån. Detta är i princip alltid aktuellt ifall du ska bygga ett hus. Där ligger kostnaden på flera miljoner kronor, en utgift som kan täckas via ett bo-, eller bygglån. När du budgeterar ska du även ta hänsyn till din betalningsförmåga. Kan du betala av lånet i tid? Har du råd med projektet? Det är viktigt att du besvarar dessa frågor innan du startar bygget eller renoveringen. Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2739