Hem | Övriga Nyheter | Vad är CFDS och varför är FXORO en bra plattform att investera med?

Vad är CFDS och varför är FXORO en bra plattform att investera med?

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Något som har kommit att bli allt populärare, det är handel med CFDs. Det eftersom det även har kommit att bli ett ökat intresse för aktiv handel. Handel med CFDs handlar om en slags trading, det med aktier, index, valutor och råvaror.Vad är en CFD?
CFD står för Contracts for Difference. Det är helt enkelt ett finansiellt derivatinstrument där priset då baseras på marknadspriset. Det på en underliggande tillgång. Dessa underliggande tillgångar kan då vara en aktie, råvara, valuta eller ett index.
Det du gör när du köper en CFD, det är att handla på förändringen i den underliggande tillgångens pris. Dock är det så att du inte äger den. Men det möjliggör att du kan handla med valutor, guld eller olja, utan att äga dem fysiskt. 

Det finns en riktigt stor fördel med CFDs om man jämför den med andra derivatinstrument och det är enkelheten i prissättningen.

CFDn fungerar på samma sätt oavsett med vad du väljer att handla med. Du kan därmed investera i råvaror, aktier, valutor, räntor och index. Det är bara att välja den produkt du är intresserad av och sedan bestämma om du tror att den kommer att stiga eller falla i värde.

Hur fungerar hävstången?
Om du ska handla med CFDs, så ska du använda dig av det som kallas för säkerhetskrav. Det är en procentsats som helt enkelt anger hur stor den av det totala värden på positionen som reserveras av ditt kapital. Detta säkerhetskrav gör det möjligt för dig att kunna placera mer på marknaden, även om ditt konto är mindre värt. Du skapar då en hävstång.

Möjligheter med CFDs

Med CFDs har du många möjligheter och du kan bland annat:

Handla med aktier, råvaror, valutor, räntor och index – över hela världen
Handla med en tillgång som du tror ska gå upp eller ner i pris
Kunna göra en 100 % exponering mot en tillgång, utan att fysiskt behöva äga den
Nyttja hävstång – nå högre avkastning med en mindre kapitalinsats.

Risker med CFDs
Det är alltid bra att vara medveten om att det kan vara rätt komplext med CFD:er och att det finns vissa risker. Bland annat finns det riks för att du snabbt kan förlora det du har investerat. Eftersom hävstångseffekten fungerar åt båda håll, så kan det snabbt gå bra och ge vinst, men det kan även snabbt gå åt andra hållet och ge dig en stor förlust.

Redovisning och skatt på CFD-handel
Tänk på att alla handel med CFDs ska redovisas till Skatteverket. Redovisning sker på olika sätt, beroende på vilken mäklare du använder.

FXORO ger dig direkt tillgång till marknaden 
FXORO är en reglerad tradingmäklare som kan erbjuda dig en full tillgång till CFD-marknaden. Det tack vare en plattform som är alla traders favorit, nämligen MetaTrader4. Fördelen med denna plattform är att du kan använda den på olika enheter, så som datorn eller mobilen eller i din surfplatta. Du kan ladda ner den eller köra den direkt i webbläsaren. Det som FXORO har, det är en anpassad teknik. Det så att du kan få direkta och flexibla tradingmöjligheter. Du har även alltid en bra tillgång till all den information du behöver ha för att göra dina investeringar.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2748