Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Nattgympan lockade många

Nattgympan lockade många

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

(Insändare) Strax före kl 20 på fredagskvällen förberedde 14 ledare från Bålsta Gymnastikklubb Västerängens sporthall för ett spännande gymnastikevent med okänt antal deltagare.

Nattgympa pågår | Foto: Bålsta Gymnastikklubb Nattgympa pågår | Foto: Bålsta Gymnastikklubb


NATTGYMPAN! är ett av Bålsta Gymnastiklubbs ungdomsprojekt för att locka fler ungdomar i åldern 13-ca 20 år till gymnastiken. Valet av tid för arrangemanget baserades på att fredagskvällar är det fler ungdomar ute, samtidigt som få andra föreningar har träningar.
14 unga ledare från Bålsta Gymnastiklubb redo för nattens gympapass med linnen och t-shirts från Intersport!

Nattgympan hade starttid kl 21 men redan en halvtimme kl 20.30 kom de första Nattgympa-deltagarna till Västerängens sporthall. Därefter strömmade ungdomar in i hallen som ville prova på parkour, gympa och olika motionspass. Vid kl 21.30 var det 75 deltagare i hallen. Av dem är 19 gymnaster i Bålsta GK redan i dag.

I Parkourdelen av hallen var det fullt ös hela natten. BGKs ledare Joel och Simon gjorde sitt bästa för att visa nyfikna (flest killar) på hur man gör backflips eller tar sig ner/uppför eller bara över olika höjder. I andra delen av hallen var det fokus på hur man gör volter av olika slag på airtrack, airfloor, tumblinggolv och ”grop”. Här fanns även en liten styrkehörna.

I mitten av hallen gjordes det under en timmes tid plats för två motionspass. Forza och Latin Power! Fredrik ledde Forza-passet som drog till sig både killar och tjejer!
En stund senare var det dags för Lotta att visa delar av ett Latin Power-pass som är ett Zumba-inspirerat pass med puls. Passet lockade till sig många tjejer men också en och annan kille.
Efter Latin Powerpasset var det dags för lite påfyllning av energi för att orka träna två timmar till! Det bjöds på äpplen, bananer, vindruvor, saft, riskakor m.m. från ICA.
Under hela natten fick vi besök av både Nattvandrare och Polarna! En del tog chansen och provade lite av de aktiviteter som erbjöds!
Vad deltagarna tyckte om arrangemanget? Läs vad de skrev på whiteboardtavlan!

Eftersom vi tycker att Nattgympan blev så lyckad och uppskattad av ungdomarna vill Bålsta gymnastikklubb arrangera ett Nattgympa per termin.

Eva-Marie Befring
Ledare i Bålsta GymnastiklubbPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Album

Nattgympa Nattgympa Nattgympa Nattgympa

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2759