Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | Presentera partiets politik i Håbo Närradio

Presentera partiets politik i Håbo Närradio

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Inför EU-valet i vår och Riksdags-, Landstings- och kommunalvalet i höst ges nu samtliga partier i Håbo kommun möjlighet att presentera sin politik i Håbo Närradio. I ett en timmes långt radioprogram varje söndagsförmiddag kl. 11-12 med start den 23 februari kommer alla partier att få möjlighet att medverka i ”Söndagstimmen” med Tommy Hildorsson.

Tommy Hildorsson, Håbo Närradio Tommy Hildorsson, Håbo Närradio


I programmet kommer representanter för partierna att få presentera sin politik, svara på frågor från Håbo Närradios medarbetare och från lyssnare som ringer in till programmet. Först ut blir Sverigedemokraternas representant i Håbo kommun Michael Rubbestad.
 
Efter att alla som anammat erbjudandet att medverka i Håbo Närradio under våren och presenterat sitt parti, kommer en debatt mellan olika partier att äga rum lite närmare valet i september 2014.
Det finns även möjlighet för partierna att ha ett eget radioprogram. I sådana fall har de fria händer att presentera sin politik för radiolyssnarna vid flera olika tillfällen.
 
Håbo Närradio är radion som aldrig tystnar – radion som når ut till alla som bor i kommunen och lite till – så långt radiovågorna når. Vad är väl bättre än att utnyttja tillfället och på ett sakligt, avspänt och underhållande sätt presentera sin politik.

Med vänlig hälsning

Tommy Hildorsson
Håbo NärradioPrenumerera på kommentarer Kommentarer (23 Skickat)

avatar
Krister Karlsson 09 Feb 2014
Bra initiativ av Tommy Hildorsson! Radion och Håboportalen är snabba medel som verkar i realtid. Vad har politikerna att säga om bostadspolitiken? När ska kommundirektören bli folklig? Är det önskvärt att han (eller hon efter valet) blir det? Upphöjdheten känns väldigt otidsenlig i varje fall. Det blir för mycket mystik kring det hela. Ut och tala med människorna!
avatar
Tommy Hildorsson 09 Feb 2014
Det skall bli kul att höra vad politikerna har att berätta. Bäst av allt är att lyssnarna kan ringa (tel. 0171-559 77) och få svar på sina frågor direkt. Om två veckor från idag startar programmet (2014-02-23) som kommer att ingå i en studiecirkelverksamhet där fler kommer att kunna delta i sändningen.
avatar
Håkan Sundström 09 Feb 2014
Mycket bra initiativ från Tommy Hildorsson. Jag tycker som Krister Karlsson att Håboportalen och Håbo närradio ska samordna och organisera dessa två möten med partiledarna. Mitt förslag är att varje söndag ska en partiledare ställa upp, för att sedan närmare valet samla alla partiledare för en "hearingen" i aulan på Fridegård.
Lycka till
Med vänlig hälsning,
Håkan Sundström
avatar
Tommy Hildorsson 09 Feb 2014
Inbjudan/uppmaningen till de olika partierna att medverka i Håbo Närradio kommer till dem per post i veckan. ´Vi hoppas att så många som möjligt kommer att ställa upp. Och förslaget till "hearing" i aulan är bra, få se vad vi kan åstadkomma.

Med vänlig hälsning
Tommy Hildorsson
avatar
Håkan Welin 10 Feb 2014
Tack för inbjudan Tommy! Självklart ställer vi från Folkpartiet upp! Vi har också tidigare sänt radioprogram via Närradion under några år. Emotser ditt brev.

Hälsningar
Håkan Welin
Folkpartiet
avatar
Krister Karlsson 25 Maj 2014
Då ställde folkpartiets Håkan Wellin upp i Söndagstimmen. Det framgick att han bott i Håbo kommun sedan 2006, om jag inte tar fel, bra med lite friska ögon på orten. Han är också engagerad i pensionärernas villkor vilket uppskattas av en annan pensionär. Power to the people!
avatar
Tommy Hildorsson 10 Feb 2014
Du är välkommen att höra av dig vilken söndag som passar bäst. Eller om ni föredrar att ha ett eget program, när ni vill börja.

Med vänlig hälsning
Tommy
avatar
Christian 26 Feb 2014
Enligt hemsidan är det hittils bara 3 partier som anmält intresse till detta initiativ av Tommy Hildorsson. Sverigedemokraterna, Socialdemokraterna och Folkpartiet.

Var är ni övriga 6 partier? V, Mp, Båp,C, Kd och M?
avatar
04 Mar 2014
Jag har meddelat att Bålstapartiet vill vara med men vi har ej fått till några datum ännu

Owe Fröjd
avatar
Tommy Hildorsson 04 Mar 2014
Välkommen att höra av er så snart ni bestämt er.
Med vänlig hälsning Tommy
avatar
Håkan Sundström 26 Feb 2014
Tommy
Vad blev reaktionerna från starten den 23 februari med Sverigedemokraterna och finns det att läsa på er hemsida? Tala även om körschemat för politikerintervjuerna.
avatar
Christian 26 Feb 2014
Du kan se körschemat här.

http://www.habonarradio.se/Program.htm

Men hittils bara 3 partier...

Du kan även lyssna på första programmet med SD där..
avatar
Tommy Hildorsson 27 Feb 2014
Det var ett bra program med SD:s Michael Rubbestad och som Christian skriver så finns det att lyssna på, på vår hemsida. Jag hade förväntat mig mer respons från de politiska partierna, att de skulle anmäla sitt intresse att delta. Vi kommer att ha programmet varje söndag fram till i slutet av maj så det finns gott om tillfällen att få ut det politiska budskapet till medborgarna i Håbo kommun. Nu på söndag t e x har ingen ännu anmält att de vill delta. Vill du vara med Håkan? Tror att du har mycket att prata om. Jag undrar förstås, som Christian skriver, var intresset att marknadsföra sig hos de övriga partierna finns.
avatar
Attila Gal 27 Feb 2014
Jag ska lägga ut program etc även här på Portalen, efter 7 mars, när jag har kommit hem.
mvh
Attila Gal
avatar
Joakim 27 Feb 2014
Det var ett intressant program med Michael Rubbestad.
Tommy hade lagt upp programmet på ett mycket bra sätt, med pauser för musik som den medverkande själv hade valt. Rubbestad har ju själv gett ut en skiva så det blev en del musikprat också.
Michael gjorde ett mycket bra intryck, han var vältalig, svarade utförligt på frågorna och attackerade inte några politiska motståndare.
Det enda som man kanske kan anmärka på var att det kom inte så mycket besked om vad SD vill göra i Håbo. Men Michael är ju ny i politiken.SD fick ju visserligen 1 mandat förra mandatperioden, men har ingen rösträtt i KF denna mandatperiod.
Och det är ju precis detta vi behöver i Håbo. Nya politiker och Michael med sina 33år drar ner medelåldern rejält :).
avatar
Tommy Hildorsson 27 Feb 2014
Jag blev mycket imponerad av Michaels vältalighet och svar på alla frågor. En mycket bra representant för ett politiskt parti tycker jag. Som Joakim skriver "han attackerade inte några politiska motståndare" och det är väl sådana partiledare vi vill ha. Nu är det upp till övriga partier att visa vad de har att informera om. På söndag kl. 11 är stolen ledig för den som är redo att låta invånarna i Håbo kommun få höra partiets politiska budskap.
Med vänlig hälsning
Tommy
avatar
Tommy Hildorsson 28 Feb 2014
Vilken kommer på söndag?
avatar
Tommy Hildorsson 01 Mar 2014
Var är V, Mp, Båp, C, Kd och M?
Alla politiska partier har fått ett brev där de erbjuds att kostnadsfritt få presentera sitt politiska parti i programmet Söndagstimmen i Håbo Närradio kl. 11-12 på söndagarna fram till i slutet av maj månad. I morgon söndag står stolen tom, ingen representant från de här ovan nämnda har meddelat att de vill vara med. Det har väl aldrig varit så lugnt och tyst på Portalen som nu.
Med vänlig hälsning
Tommy
avatar
Håkan Sundström 02 Mar 2014
Jag har tagit del av intervjun med Michael Rubbestad på Håbo närradio och blev mycket imponerad av hans vokabulär, han var saklig och mycket tydligt med sitt budskap av vad SD vill göra här i Håbo. Jag känner samtliga partiledare här i Håbo och kan konstatera att KD's partiledare Michael Rubbestad är den i särklass vassaste kniven vi har i den politiska verktygsådan här i Håbo. Jag kan också påstå att Michael Rubbestad kommer inom kort att gå vidare i sin politiska karriär och önskar han lycka till. Han besitter en stor kompetens som vi saknar i de övriga partierna.
avatar
Tommy Hildorsson 02 Mar 2014
Håller fullständigt med dig Håkan. Tror att Michael kommer att bli framgångsrik inom sitt parti. Vad som förvånar mig är att V, Mp, Båp, C, Kd och M inte hört av sig. Nästa helg har vi årsmöte i Håbo Närradio så då blir det inget program. Helgen efter det hoppas jag att någon representant för de övriga partierna har hört av sig och vill vara med.
avatar
Krister Karlsson 12 Maj 2014
Kommunalrådet Agneta Hägglund visade igår i Söndagstimmen att hon har självrannsakan. Hon talade bland annat om Äldrecentral för pensionärer. Hoppas man hittar ett bättre namn på det hela! Stadspark där alla kan få njuta av vårsolen så småningom och vi pensionärer kanske kan mata duvorna (min anm.). Gratis buss för pensionärer på Mjuka linjen. Ja, inget är väl helt gratis, förstås. Samt ett nytt Resecentrum. Och det tackar man för. Det nuvarande är anskrämligt i alla fall. Som jag redan sagt, ett bra initiativ av Tommy Hildorsson på Närradion att bjuda in våra lokala politiker.
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Krister Karlsson 18 Maj 2014
Kul att lyssna på Håkan Sundström i Håbo Närradios Söndagstimmen idag. Bästa musiksmaken hittills, enligt min mening, av de som kommit till programmet. Så framgick det också att han är en gammal dansör. Ja, det är roligt att bli överraskad.
avatar
Christian 21 Maj 2014
Hörde att C ok Kd ville va med i program till hösten.
Vill även att (M) ställer upp. (M) kommer att ingå i nästa majoritet oavsett vilken färg nästa kommunalråd har..
totalt: 18 | visar: 1 - 18

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

5.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2748