Hem | Övriga Nyheter | Föreningsnytt | SPF Håbo på julbordskryssning

SPF Håbo på julbordskryssning

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Inför årets traditionella julbordskryssning med M/S Birka steg vi på egen buss i Bålsta och tog oss snabbt och smidigt in till Stadsgårdskajen. Det var inte så mycket folk i terminalen så vi kunde ta oss ombord direkt och ta en öl eller vin i baren medan vi väntade på att hytterna skulle bli klara.

Foto: Björn Burström Foto: Björn Burström


Birka Line har sedan några år infört kontroll av väskor för att kunna upptäcka medhavda drycker och andra oönskade föremål. En passagerare hade en schweizerkniv i bagaget, som man ville beslagta, men man lät det passera med en varning. Det är till att hålla högt på säkerheten!
Vi började direkt efter avgång med julbordsbuffén. Maten var riklig och det smakade bra och stämning var hög vid våra bord.

Efter maten spred vi ut oss åt olika håll. Pianobaren är en populär träffpunkt och naturligtvis var det många som skulle undersöka vad taxfreebutiken hade att erbjuda.

Lite senare på kvällen var danssalongen kvällens höjdpunkt. Där var det en hög stämning och flera dröjde sig kvar till långt in på småtimmarna. De andra som inte höll ut lika länge sökte sig tillbaka till sina fina och rymliga hytter med stort runt fönster.

Överfärden blev lugn och den kuling som pro-gnosen hade varnat för märktes det inte mycket av. På morgonen kunde vi tidvis se solen över Åland. Den har vi inte blivit så vana vid i no-vember i år. I väntan på lunchen träffades många i panoramabaren på däck 10 för att avnjuta en drink och förföras av vårt fina skärgårdslandskap. Vi samlades sedan för lunch i á la carte-matsalen där vi åt en utsökt lunch.

Tiden var så avpassad att det direkt efter avslutad lunch var lagom att gå upp och packa ihop bagaget och sedan bege sig ut till den väntande bussen.
Det var lite trafikstörningar på E4 men efter en halvtimmes köande gick färden vidare till Bålsta med en grupp nöjda SPF’are.

Text: Gert Lidö
Foto: Björn Burström

Källa/Fler bilder: http://www.spf.se/spf/uploads/L4553/2014/Reportage/Julbordskryssning.pdf (.pdf)Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2744