Hem | Övriga Nyheter | Hälsa | Vårdval inom hörselrehabilitering ska ge ökad tillgänglighet

Vårdval inom hörselrehabilitering ska ge ökad tillgänglighet

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Hälso- och sjukvårdsstyrelsen fattade idag beslut om vårdval inom primär hörselrehabilitering.– Det här innebär i klartext att det blir lättare för alla som behöver hörapparat. Det kommer inte att krävas någon remiss och de kommer att få fler vårdgivare att välja mellan, säger Anna-Karin Klomp (KD), ordförande för hälso- och sjukvårdsstyrelsen.

Hittills har det funnits en upphandlad entreprenör för primär hörselrehabilitering. Avtalet löper ut 31 oktober 2011. För att öka valfriheten ska nu fler entreprenörer upphandlas. Samtidigt upphör kravet på remiss från husläkare. – Det är viktigt att vården fungerar i hela länet. Därför kommer vi att ge extra ersättning till vårdgivare som erbjuder hörselrehabilitering lokalt i Heby, Älvkarleby, Tierp, Östhammar och Håbo, säger Anna-Karin Klomp.

Uppskattningsvis 6 000 patienter besöker varje år den primära hörselrehabiliteringen. I början av hösten kommer landstinget att gå ut med ytterligare information.

Källa: Landstinget i Uppsala länPrenumerera på kommentarer Kommentarer (1 Skickat)

avatar
Siv Sköld 17 Jun 2011
Jättebra!

siv sköld
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2733