Hem | Övriga Nyheter | Hälsa | Sjukreselinje permanentas

Sjukreselinje permanentas

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Försöket med en sjukreselinje på sträckan Bålsta-Knivsta-Uppsala ska permanentas. Det beslutade landstingsstyrelsen.Sjukreselinjen inrättades på försök 2009 för att förbättra servicen och tillgängligheten till hälso- och sjukvård för invånarna i Bålsta och Knivsta. Försöket har nu utvärderats och visar att beläggningen har varit förhållandevis låg. I snitt reste 1,5 personer per tur och nästan hälften av de 1176 turer som fanns i tidtabellen kördes inte, eftersom det inte fanns någon passagerare att transportera.

För att minska kostnaderna ska sjukresorna i fortsättningen köras med taxifordon som kör enligt tidtabell i stället för bussar. Detta kommer också att minska miljöpåverkan, samtidigt som servicen för patienterna behålls eller förbättras.

En annan nyhet är att patienter från Håbo kommun som kallas till Akademiska sjukhuset kommer att få ett färdbevis för gratis tur- och returresa inom hela den ordinarie kollektivtrafiken den dag då de ska på sjuhusbesök. Det innebär att valfriheten ökar för den som har närmare till en ordinarie hållplats än till sjukreselinjens sträckning.

Källa: Landstinget i Uppsala LänPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2739