Hem | Övriga Nyheter | Hälsa | Positiv förändring inom sjukvården i Håbo kommun

Positiv förändring inom sjukvården i Håbo kommun

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Sedan hösten 2012 är det Familjeläkarna som står för Vårdcentralen i Bålsta centrum. Efter övertagandet från en konkursdrabbad vårdinrättning har det varit ett gediget arbete att arbeta upp förtroendet för en väl fungerande Vårdcentral hos invånarna i kommunen. Det har krävts mycket, både tid och pengar, att få personalen att känna stimulans och trivsel i sitt arbete, säger Jonas Thun, verksamhetschef och läkare hos Familjeläkarna i Bålsta, Håbo kommun.

Foto: Tommy Hildorsson Foto: Tommy Hildorsson


– Nu tycker vi oss ha kommit långt i vårt arbete för en väl fungerande vårdcentral. I dagarna håller en omstrukturering på att växa fram, bland annat med omfördelning av lokaler. Något av det viktigaste, som vi ser det, är att få ett arbetsflöde i mottagningen som får patienterna att ”känna sig hemma” och välkomna när de besöker oss. I och med förändringen räknar vi med att alla som besöker Familjeläkarna i Bålsta skall känna att de får professionell och snabb hjälp vad de än har för problem, säger Jonas.

En trivsam arbetsplats ger nöjda patienter
Att det märks en förändring den senaste tiden går inte att ta miste på. Trots att det fortfarande rör sig hantverkare, med tillhörande oväsen och öppna dörrar, finns utrymme för ett vänligt och personligt mottagande. Till och med så att ledningen tar sig tid att reda upp missnöje från patienter som tidigare inte varit nöjda med den vård de fått. Med andra ord så ser det ut som att invånarna i Håbo kommun till slut fått den Vårdcentral de så väl förtjänar och är i behov av – Familjeläkarna i Bålsta.

Professionell hjälp i alla skeden av livet
Familjeläkarna erbjuder omsorgsfull vård för livets alla skeenden: från barnmorskemottagning och mödravård, BVC och barnläkare, ungdomsmottagning, till specialister inom allmänmedicin och äldremedicin. Där arbetar även gynekolog, ortopedläkare, sjukgymnaster, psykolog, kurator, dietist, diabetessköterska och sjuksköterskor med specialistutbildning. I dagarna har det även blivit klart att de öppnar en ögonmottagning lite längre fram i vår. Oavsett var i livet man befinner sig och vilken vård man är i behov av hjälper Familjeläkarna till.

Familjeläkarna värnar om HELA familjen
– Vi är mycket tacksamma för förtroendet att få ta hand om din och din familjs hälsa, och vi kan lova att alltid göra vårt bästa säger Jonas och fortsätter. Vi vill ge dig professionell vård genom hela livet med ett professionellt, vänligt och personligt bemötande. Vårt motto är att erbjuda våra patienter lika bra vård som vi vill ge våra egna familjer. Vi har kommit en bra bit på vägen: En stor majoritet av Bålstaborna och övriga delar av kommunen har valt Familjeläkarna som sin husläkarmottagning. Med orden ”jag ser fram mot en ny era inom läkarvården i Håbo kommun” avslutar Jonas vårt samtal.

Tommy HildorssonPrenumerera på kommentarer Kommentarer (4 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 22 Mar 2014
Tommy, visst har det hänt positiva saker på VC i Bålsta som vi ska glädjas åt. Läkare har anställts inom barn, geriatri och psykologi och gjort situationen bättre för denna grupp av patienter, men det finns områden som måste förbättras.


Jag hade ett möte med Jonas Thun den 18 mars om de långa väntetiderna upp till 10 veckor för att få träffa sin husläkare. Idag har vi endast 2 st listningsbara husläkare på ca 10000 listade patienter och det är inte tillfredsställande för någon av oss.


Jag tog också upp andra problem som finns på VC som orsakar irritation bland patienterna som finns på provtagningen, där det ibland är kaos med de olika kösystemen där patienterna tar felaktiga kölappar för att gå förbi andra i kön.


Visst är det bra med positiv kritik, men den leder sällan till en positiv utveckling, däremot leder konstruktiv kritik till en utveckling i positiv riktning.


Ha en bra dag
Håkan Sundström
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Tommy Hildorsson 22 Mar 2014
Jonas är entusiastisk, positiv och kreativ så tillsammans med den övriga personalen tror jag att Familjeläkarna i Bålsta kommer att bli den Vårdcentral som vi alla förväntar oss. Man får inte glömma att de tog över en konkursdrabbad vårdinrättning och det är ett gediget arbete att få allt att fungera till belåtenhet efter en sådan start. Innan Familjeläkarna kom in i bilden fick Vårdcentralen i Bålsta mycket kritik och bara att tvätta bort det ryktet tar sin tid.
Med vänlig hälsning Tommy
avatar
Krister Karlsson 31 Mar 2014
Ingen positiv förändring kan märkas för min del i alla fall från Familjeläkarna i Bålsta. Att man skulle känna sig hemma och vara välkommen har jag inte märkt ett spår av. Samma nedlåtande bemötande och arrogans till mig som patient som tyvärr tar ett flertal mediciner och man begär att jag ska springa till apoteket och hämta papper på än det ena och än det andra. Inget svar på telefon från läkaren. Det är mest vackra ord om patienten i centrum och annat önsketänkande från deras, Familjeläkarnas, sida. Nej, vårdcentralen har mycket långt kvar till omsorg och omtanke kring sjuka människor som vill få hjälp för sina åkommor och inte syssla med administration.
avatar
01 Apr 2014
Jonas Thun är både läkare och verksamhetschef. Säkert mycket bra för honom lönemässigt men det går ut över patienterna. Vart och ett av befattningarna kräver mycket av en person. Familjeläkarna klarar inte av det. För att inte tala om patienterna. Illusionen om läkaryrket som ett kall är just en illusion. När ska Bålsta få en bra vårdcentral?
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Album

Jonas Thun, verksamhetschef och läkare

Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738