Hem | Övriga Nyheter | Hälsa | Sommar, sommar och sol

Sommar, sommar och sol

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Semester, badliv och upplevelser. Ord som vi förknippar med sommaren. Myggbett, solsting och magsjuka kan vara den andra sidan av årstiden.

Ingela Gullberg Ingela Gullberg


Jag väljer att fokusera på sommarsol den här gången. Myggbetten får vänta. En dag i solstolen, på stranden eller terrassen är härlig avkoppling samtidigt som den ger oss en känsla av friskhet och solbränd hud.

Vi säger solbränd men menar sol brun. Att bli solbränd är mycket mindre nyttigt för oss. För mycket solande utan att tänka på vilket solskydd du använder ger dig dina första ålderstecken mycket tidigare än du önskar.

Huden är vårt största organ och behöver näring. Därför är det bra att ”mata” den med nyttigheter i form av frukt och grönt och sommarbär.


Solskydd finns det en djungel av, och det kan vara svårt att välja. De flesta krämerna innehåller både UVA och UVB skydd och det är bra. En liten varning kan dock vara på plats. UVB skyddet innebär att du är mer skyddad från rodnad
när du solar. Rodnaden är en varning om att vi ska undvika solen, ett sätt att skydda oss från UVA som på sikt kan orsaka malignt melanom. Så använd solkräm, det är också den bästa antirynk-krämen du kan ha dagtid. Nog om
varningar.

Njut av sommaren, ta dig en tid full av njutningar av olika slag. Vi har tillgång till nyttiga frukter och bär, sköna, långa sommarkvällar och kan tanka D-vitamin inför kommande mörkare årstider.
På min sommarmeny står det jordgubbar, jordgubbar, jordgubbar – ett sätt för mig att njuta, smaka och tanka sommarformen. Ha en skön semester, vi hörs snart igen.

P.S myggbetten kyler du ner med lite is i en näsduk. Kyla lindrar klådan.
D.S

Ingela Gullberg
Sollanns Livstiscenter
Bålsta
ingelaonline.comPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2759