Kaffe-Göken

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Inväntar våren | Faktiskt, våren har satt sig på den elfte kvisten och gett sig attan på att där tänker han också sitta tills snösvängen tänker ta semester. Han tänker inte ta det osäkra före det säkra och låta sig luras av att vårt land är långsträckt och att det redan i den södra halvan växer Blåsippor och Vitsippor i backarna. Han har blivit lurad förr!Men han får inte vänta allt för länge, för igår när jag ställde mig bakom en buske uppe i Ulleviskogen klämde jag på några svällande knoppar i närheten av Kaffe-Gökens kvist. Det var precis såna där små knoppbarn som brukar få så ont i skalet när dom brister.
Det var så underligt med mossan under fötterna. Den krasade för varje steg jag tog. Det kunde väl inte vara frosten ändå, man kan ju aldrig så noga veta?
Nu är jag ju hållen för att vara lite bråttom av mig, och kanske har mina belackare rätt, för när jag började krafsa i mossan efter några små blad av Kung Liljekonvalj så såg jag inte ett barr. Jag var väl inte för tidigt ute? Det är nog bäst att Göte håller sig inne ett tag till så jag ätminstone slipper frysa om fingrarna.
Men om nu mina belackare vill anklaga mig för brådska så kan dom i alla fall inte beskylla mig för att sakna optimism! För se optimist, det är jag i alla fall. Jag är alldeles tvärsäker på att det inom kort kommer en skön vår även iår. Alldeles snart kan Kaffe-Göken ta en påtår på sin elfte kvist och bli en riktig Trall-Gök! Sanna mina ord. Då kommer snösvängen att byta snöskopan mot gräsklipparen och underhålla oss med den ljuvligaste musik i Hill-dur omväxlande med Fis-moll.
Det finns gott hopp även iår, det måste Du tro på! Och ändå, även Du min belackare, så kan jag bevisa att hoppet är starkare än tron. För om Du står vid en dikeskant och tror att Du ska komma över så får Du tji, men hoppar Du så kommer Du över, så enkelt är det. Hoppa bara, men hoppa inte om våren!

Göte Ingelman 2012.Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

5.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738