Hem | Övriga Nyheter | Kommunalrådets krönika | Kommunalrådet har ordet

Kommunalrådet har ordet

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Visst är det underbart att våren äntligen kommit. Vi som längtat så länge efter lite sol och värme.

Aggneta Hägglund (S) kommunalråd Aggneta Hägglund (S) kommunalråd


Nu har jag varit KS ordförande i fem månader och tänk vad tiden går fort, dagarna ochkvällarna bara rusar fram. Det har hänt mycket under den här tiden, smått och stort.

Håbo kommun har nu blivit ägare till drygt 80 ha mark till en kostnad av 25.5 miljoner kronor. Köpeavtalen är påskrivna.

Nu påbörjas(det har redan förberetts) arbetet med att förverkliga Logistik Bålsta, nämligen att ta fram ett förslag till Logistik centrum på den nya marken. Spännande! Vi behöver fler arbetstillfällen för våra kommuninvånare, så att dom kan välja att arbeta på hemmaplan.


Jag har under de här månaderna haft många som besökt mig och många som ringt mig, jag uppskattar det verkligen.

Jag känner mig stolt och glad över att medborgare och olika föreningar och intressenter vill berätta sina åsikter och problem för mig och jag är också mycket stolt över den positiva feedback som jag fått.. Det är oerhört värdefullt och också viktigt för mig att ”bolla” frågorna vidare för att få till lösningar.

Det är mycket möten och framförallt möten i Uppsala angående den nya kollektivtrafiklagen.

Det innebär att UL(Upplands lokaltrafik) inte blir vår trafiksamordnare utan förslaget är Landstinget. Detta kommer att innebära att Landstinget blir ansvarig för all kollektivtrafik och med anledning av det så kommer det att bli en skatteväxling mellan kommunerna i Uppsala län och Landstinget. Beslut i frågan kommer att tas i juni i alla kommuner, men det är många frågor som ska lösas på vägen.

I total enighet har vi nu anställt Per Kjellander som Kommundirektör och det är jag mycket glad över och jag tror också att det är mycket bra för vår kommun. Vi ska tillsammans göra allt vi kan för att öka förtroendet för Håbo kommun och också stärka vårt varumärke.

I lördags hade vi utbildning för att arbeta fram övergripande mål för kommunen. Alla ledamöter i fullmäktige, förvaltningschefer och nämndssekreterare och alla intresserade politiker var inbjudna. Vi arbetade hela dagen men vi kunde ändå njuta av solen genom fönstret. Det var en mycket bra utbildning och vi fortsätter arbetet den 4 maj.
Jag vill citera Karin Boye ”Nog finns det mål och mening med vår färd – men det är vägen som är mödan värt”.

Jag kommer att få besök av Socialdemokraternas nya partisekreterare Carin Jämtin i slutet av april. Hon vill bl.a samtala om vårt goda lokala valresultat. Vi har fått 11,7 % bättre valresultat i kommunen än till riksdagen och därför vill Carin diskutera detta, vi kommer även att hinna med en del besök.
Jag ser också fram emot att i slutet av maj träffa samtliga 5 åringar i Kommunhuset. Jag kommer då att berätta lite om fullmäktigesalen och varför de är bjudna till kommunhuset, och det är ju för att jag tillsammans med dom vill fira att dom blir stora och kommer att lämna Förskolan för att gå över till skolan.. Vi kommer också att få besök av Jhonny som är trollkonstnär, barnen kommer att få glass och också få en keps med kommunmärket på.

Jag hoppas att ni alla får uppleva en underbar vår och en riktigt GLAD PÅSK.

Agneta Hägglund (S)
Kommunstyrelsens ordförandePrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738