Det ljusnar

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Visst är det väl underbart att när man kliver upp på morgonen så ser man att det blir ljusare och ljusare för varje dag. Vi går mot en vår. Visst är väl livet fantastiskt!

Aggneta Hägglund (S) kommunalråd Aggneta Hägglund (S) kommunalråd


I kommunen är det full fart, och massor av markfrågor är på gång. Vi kommer på nästa fullmäktige att ha ett förslag om förvärv av ett markområde på  84 ha stort. För markområdet  kommer vi att ta fram en politisk vision om hur vi vill utveckla hela området.

Vi har inbjudit alla våra medborgare och andra intresserade till ett öppet möte för att diskutera hela vårt centrumområde, från sparbanken och bort mot OK. Det finns också  möjligheter att via Webben komma med synpunkter, närmare 70 st har till dags dato inkommit. Det är oerhört viktigt för oss politiker att veta vad våra invånare tycker, eftersom vi så småningom ska ta beslut om en detaljplan för hela området
Per Andersson VD för marknadsbolaget och jag har påbörjat våra företagsbesök och det är fantastiskt roligt att få se och uppleva den Gnosjöandan som finns hos våra företag.
 
Per Kjellander tf kommundirektör och jag har också påbörjat våra besök i verksamheterna. Den 27 januari besökte vi Gransätersskolan. Ett fantastiskt givande besök. Vi samtalade med rektorer, arbetslagsledarna och vi träffade lärare och elever i klass 3 och 4. Eleverna hade förberett sig så noga och jag och Per fick ett antal frågor. De är helt enkelt för underbara! Tiden räckte inte riktigt till så jag bjöd in dom att komma och hälsa på oss  i Kommunhuset så att vi får visa hur vi har det och att vi kan fortsätta frågestunden.

Förintelsens minnesdag är en dag  för att uppmärksamma och hedra Förintelsens offer. Den 27 januari har ett starkt symboliskt värde och vi i Håbo Kommun uppmärksammade det för första gången. Kvällen inleddes med att Ola Skogäng visade sin utställning ”MUS MOUSE MAUS” sedan höll Kommunfullmäktiges ordförande Owe Fröjd  ett inledande tal och därefter så berättade Piotr Zettinger, som överlevde gettot i Warszava om sina minnen. En gripande berättelse. Ett varmt tack till alla inblandade och jag hoppas att det nu har blivit en tradition och vi återkommer nästa år igen.

Detta var lite av vad som händer mig och mina medarbetare och jag återkommer snart igen.

Jag avslutar med ett litet ordspråk ”konsten att tråka ut är att berätta allt”.

Varma Hälsningar

Agneta Hägglund (S)
kommunalrådPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2754