Hem | Övriga Nyheter | Kommunalrådets krönika | Vad ska prioriteras i Håbo?

Vad ska prioriteras i Håbo?

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Alla, och då menar jag alla, vill ha mer. Nu tycker ni säkert att jag tar mig vatten över huvudet med ett sådant uttalande men tänk efter en stund... Är det inte så att vi människor aldrig är nöjda?

Nina Lagh (M) Nina Lagh (M)


Dessvärre går det inte att uppfylla vare sig i den egna familjen eller i den kommunala verksamheten. Vi politiker eller snarare förtroendevalda har på ett sätt stor makt över vad som ska prioriteras men vi har också alla medborgares önskemål att beakta och detta är väldigt tydligt nu i budgetprocessen.

Ett område vi valt att prioritera, därmed inte sagt att det kostar mycket pengar, är företagandet i kommunen. Skälet till det är att vi alla gynnas av att våra medborgare har ett arbete de trivs med och dessutom vet vi genom undersökningar att en stor del av våra invånare vill jobba på hemmaplan. Förutom detta gör fler livskraftiga företag i kommunen att vi framöver kan öka antalet invånare i Håbo än mer och därmed trygga finansieringen av välfärdens kärna.

Vi börjar nu se resultatet av det arbete som pågått de senaste åren, inte minst i den ranking som kom härom veckan där Håbo kommun ligger på 21:a plats i landet vad gäller nyföretagande. Vi är klart bäst i länet och det säger en hel del då Uppsala län är bland de län som har bäst tillväxt i hela landet.

Med ganska små medel och stor vilja har vi åstadkommit väldigt mycket och det gläder mig att på detta sätt kunna förmedla en del av vad som skett:

* Leader Norra Mälarstranden - ett EU-projekt där föreningar och företagare kan få stora bidrag för att stärka företagandet på landsbygden. Dessutom finns en speciell ungdomscheck på 10 000 kr som enskilda ungdomar kan erhålla.
* Entreprenörsfabriken - ett EU-projekt där brobygge mellan olika aktörer är väsentligt.
* Företagscoaching - enskild rådgivning för nya företagare.
* Företagarkuvös - en möjlighet för nystartade företag att låna kontor under 6 månader.
* Speed-dating - ett unikt tillfälle att få kännedom om vilka företag som finns i kommunen.
* Företagsbesök - 50-100 besök genomförs årligen för att öka förståelsen mellan företagare och vad som sker inom den kommunala verksamheten.
* Frukostmöten - nätverksbyggande morgonträffar med föredragshållare som tar upp för tiden aktuella ämnen.
* Mässdeltagande - för att marknadsföra kommunen för såväl medborgare som nya företagare.åbHH

Givetvis finns det mycket mer att berätta om vad vi tillsammans gjort för företagandet här i kommunen och det finns all anledning att återkomma till det framöver. Till sist vill jag framhålla att vi inte kommit så här långt om vi inte samarbetat - politiker, kommunens medarbetare, företagarföreningar, enskilda företagare och andra kommuner.

Nina Lagh (M)
kommunalrådPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738