Hem | Övriga Nyheter | Kommunalrådets krönika | Guldkompassen – Håbos egen företagargala

Guldkompassen – Håbos egen företagargala

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

I min förra krönika tog jag upp vikten av att vi samarbetar och att framgång i mångt och mycket hänger på just samarbete. Idag tänker jag lyfta en företeelse som helt och hållet avgörs av samarbete och jag vädjar därför till Dig som läser detta att hjälpa till.

Nina Lagh (M) Nina Lagh (M)


Men innan jag specificerar min vädjan behöver jag göra en tillbakablick.

För knappt två år sedan föddes en idé av ett par företagare här i kommunen. Idén handlade om att vi skulle ha en spektakulär företagargala där priser i tio olika kategorier, allt från årets företagare till årets lärare, skulle delas ut. Målet var att vi skulle ha en egen ”fotbollsgala” för företagare (kommunen ses också som ett företag i detta sammanhang) här i Håbo och tanken var att galan skulle äga rum på vårkanten varje år.

Idén mynnade så småningom ut i att succégalan Guldkompassen med ungefär 270 deltagare kunde äga rum i mitten av mars 2009. Vägen från idé till succé handlade i och för sig om mycket arbete för den lilla projektgrupp som fanns men utan insatser från enskilda medborgare och företagare hade galan inte varit möjlig att förverkliga. Det handlade först om att nominera personer och företag i de olika kategorierna, därefter tog en jury ut ett antal personer i respektive kategori som tävlade om det ärofyllda priset och till sist skedde en omröstning på Guldkompassens hemsida.

Allt detta fungerade som sagt utmärkt förra året och vi trodde att det skulle vara lätt nu när vi bara skulle göra samma sak som då men ack vad vi bedrog oss. Nu när vi är inne i nomineringsfasen, som för övrigt pågår till den 1 november, kan vi konstatera att det är alldeles för få som utnyttjat sin chans att nominera sin favorit i de olika kategorierna. Det har inkommit så få nomineringar inför 2010 att nästa års gala riskerar att gå om intet, vi kan ju inte ha en gala utan pristagare!

Min vädjan handlar nu helt enkelt om att Ni som läser detta och tycker att det finns någon eller några som gjort en insats för Håbos medborgare och företagare under 2009 ska gå in på hemsidan www.guldkompassen. nu och nominera Era favoriter till 2010-års ärofyllda utmärkelse. Er medverkan är helt och hållet avgörande för om årets succé kan överträffas i mars nästa år.

Återigen kan jag konstatera att nyckeln till framgång är samarbete mellan olika aktörer och i detta fall är en liten insats från många personer av stor vikt för att premiera företagandet, något vi alla tjänar på, här i Håbo.

Nina Lagh (M)
kommunalrådPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738