Hem | Övriga Nyheter | Kommunalrådets krönika | Kommunalrådet har ordet

Kommunalrådet har ordet

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Fredagen den 10 juni är en dag att minnas. En dag med många olika perspektiv. Dagen började med en strålande sol från en blå himmel och en otrolig värme. Jag var på skolavslutningen på Gröna Dalen skolan för mitt barnbarn Thilda 9 år. Barnen sjöng så otroligt fint och rektor P A Wallner höll ett mycket bra tal till barnen.

Agneta Hägglund (S) kommunalråd i Håbo Agneta Hägglund (S) kommunalråd i Håbo


Vid lunch så invigde jag anhörigcentret på Källvägen. En mötesplats för våra anhöriga som vårdar och stöttar sina nära och kära. Förhoppningen är att det ska bli en betydelsefull plats för samtal och gemenskap och att få kunna byta erfarenheter, att kunna få vila och hämta nya
krafter.

Efter invigningen så blev det en vigsel i kommunhuset. Ett lyckligt par som ville och hade bestämt sig för att leva tillsammans. Det är alltid lika roligt och ärorikt att få viga samman par, att få vara med om detta stora viktiga ögonblick.

Vid femtiden vidtog nästa invigning och det var Skateparken som skulle invigas. Arne Andersson Gatuchefen och jag hade lovat att åka skate (jag hade lovat på bådas vägnar) Innan invigningen så var det en skatetävling och när vi såg alla duktiga, lovande barn och ungdomar så lämnade vi VO. Det var kanske fegt men fredagen skulle fortsätta så med risk att skadas så backade vi.
Skateparken är en helt fantastisk plats som jag hoppas att alla våra ungdomar, barn och vuxna kommer att ha mycket glädje av.

Hem för att byta skor och sedan upp till Aronsborg och niornas bal, en bal som höll på att inte bli av.
Jag är mycket glad att balen kunde genomföras. Ungdomarna som tillbringat nio år av sitt liv i skolan var för dagen de största, vackraste och de absolut bästa. Fantastiskt att få se alla vackra par som gick på den röda mattan in till restaurangen för att bli serverade och uppassade av föräldrar.
Allt förflöt helt fantastiskt, många föräldrar arbetade och allt var otroligt lugnt. Ungdomarna skötte sig exemplariskt och dansade hela kvällen så svetten lackade och fötterna värkte. Vi fick under kvällen besök av Polarna och Nattvandrarna som kunde berätta att det var en lugn skolavslutning i hela kommunen.

När jag vid 00.30 promenerade hem, trött men lycklig, så kom tankarna på vilken fantastisk dag det varit. Fredagen den 10 juni.
Jag önskar Er alla en fantastisk sommar med mycket vila och ledighet och vi hörs igen i höst

Agneta Hägglund
KommunalrådPrenumerera på kommentarer Kommentarer (5 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 06 Jul 2011
Inte är du civilekonom, men du har focus på medborgarna och den kommunala verksamheten,det kommer man långt med. Håll bara hårt och använd verktyget du fick för budgethållning så går det säkert bra.

Håkan Sundström
avatar
Anita Berglund 06 Jul 2011
Gun,

Snälla du, ta hand om oss pensionärer också. Vi behöver en och annan bänk att få vila våra ben vid.
Inte någonstans finns det någon - från Åbergs Museum och ner till centrum. Varför???

När man väl kommer till cenrum, ja då får man sitta på marken typ en stentrappa och beblanda sej med ungdomar som kanske tycker att det är OK att sitta på en kall stentrappa. Men, vi äldre tycker
inte att det är så mysigt.

Och du, jag har ett flertal gånger skrivit till kommunen, men får aldrig svar. Är ni inte till för oss som
bor i kommunen?? I så fall, så tycker jag att ett svar på en fråga vore på sin plats.
Jag hoppas att vi äldre också ska få det bra. Vi är många, men alla bor inte på Pomona. Vi försöker att klara oss själva, men lite hjälp på vägen skadar ju inte.
Hälsningar
Anita på Lindegårdsvägen
avatar
Agneta Hägglund 07 Jul 2011
Hej Anita.
Det var tråkigt att höra att du inte fått svar från Kommunen när du har skrivit. Självklart så ska man få det.
Jag ska också framföra till våra tjänstemän om din önskan om soffor från Åbergs till Centrum.

Hälsningar
Agneta Hägglund
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Attila Gal 07 Jul 2011
Träffade idag Per-Eric Josefsson från SPF Håbo och uppmärksammade honom på avsaknaden av parkbänkar i centrum, just utifrån vad Anita skrev här ovan.

Attila
avatar
Agneta Hägglund 13 Jul 2011
Jag har nu fått svar från miljö och teknikförvaltningen och man kommer att under hösten komplettera Centrum och gång och cykelvägar med parkbänkar.

Agneta Hägglund
totalt: 4 | visar: 1 - 4

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738