Hem | Övriga Nyheter | Kommunalrådets krönika | Kommunalrådet har ordet

Kommunalrådet har ordet

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Visst har vi en fantastisk höst, det är ca 10 grader varmt varje dag, det är en färgprakt på våra träd som är alldeles otrolig, det är mörka kvällar så tända ljus är helt underbart. Nu får vi hoppas att november blir lika underbar och att snön dröjer till dagarna före julafton. Jag tänker närmast då på kommunens kassa för snöröjning. Ju mindre snö, desto billigare för kommunen.

Agneta Hägglund (S), kommunalråd Agneta Hägglund (S), kommunalråd


Arbetet med planprogram för centrum pågår för fullt och det blir mer och mer intressant. Vi vet att våra medborgare vill bo i centrumnära lägenheter , man vill ha fler parkeringar, torg och parker. Allt detta ska vi försöka få till i en plan och jag tror nog att vi kommer att lyckas.
Delårsbokslut per den 31 augusti är klart och kommer att godkännas på Kommunfullmäktige den 7 november. Prognosen ser bra ut och kommunen har ett preliminärt överskott på ca 25 miljoner, ca 14 miljoner bättre än budget.

I onsdags så hade vi den sjunde demokratidagen för våra ungdomar på Aronsborg, som vanligt så kom det fram en massa goda idéer från ungdomarna. Några exempel: Bålsta tillägget ska tas bort, stor inomhushall, dirtbike, crossbana, fler affärer ,marknadsföra Håbo mer, fler billiga hyresrätter, fortsätt satsa på ungdomar . Det var ett litet axplock av det som framfördes. Förslagen kommer senare att bearbetas i efterföljande hearings.
En nyhet som jag är mycket stolt över är att vi äntligen lyckats skapa ett ungdomsråd, med ungdomar mellan årskurs 7 och gymnasiets årskurs 3. Rådet består av 9 ordinarie ledamöter och sex ersättare och vi kommer att ha vårt första möte den 23 november.

På intiativ av Håbo kommun så har en arbetsgrupp tillsatts för att utreda väg 263, den väg som går bl.a till Arlanda. Som ni säkert alla vet så är den smal och krokig och hårt trafikerad. Vår målsättning är att tillsammans med Regionförbundet, trafikverket, Länsstyrelsen och andra kommuner göra utredningar och påvisa det stora behovet av en förbättrad väg.

Idag fredag så besökte jag Fridegårdsgymnasiet och kunde glädjande se många elever som satt och jobbade eller stolt bar omkring på sin nya dator. Alla elever vid gymnasiet har nu fått sin egna dator. I Håbo är ambitionen och målsättningen att förse alla elever i de högre stadierna med egna datorer, och att öka datortätheten i de lägre stadierna, samtliga
lärare kommer att få en egen dator. Årskurs 6-9 1 dator/elev, årskurs 3-5 1 dator/3 elever, förskoleklass till årskurs 2 1 dator/5 elever.Gransätersskolans rektorsområde har fungerat
som pilotinstallation och nu gäller det alla andra skolor. Detta är en satsning som är relativt unik i skolvärlden och som vi ska vara mycket stolta över.

Visst finns det många saker vi kan glädjas åt och känna stolthet över , det som värmer lite extra i hjärtat är det fina intiativ som våra fantastiska tjejer på Pomona har startat.
Hotellfrukost en gång i veckan / våningsplan för våra boende på Pomona hus 4. Då dukas det upp med vita dukar, tända ljus och mycket gott att äta. Tack för det !

Tisdagen den 1 November händer det saker i Håbo, jag kommer då att ha äran att klockan 10 inviga den första Olympic Day. Det är stort att vi i Bålsta är utsedda att delta i detta arrangemang. Till största delen är det våra fantastiska idrottsföreningars förtjänst som gjort och gör så mycket arbete med våra barn och ungdomar att det märks högre upp inom
idrotts Sverige. Olympic day är ett jättefint initiativ av Svenska olympiska kommitten som i samarbete med Upplandsidrotten, SISU och Håbo kommun gör detta arrangemang möjligt.
Jag hoppas att vi ses på tisdag.

Jag tänkte avsluta med några kloka ord.
” Den som inte kan vara ett gott föredöme, kan ju alltid bli ett varnande exempel”
Chatenne Arid.

På återseende
Agneta Hägglund (S)
KommunalrådPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2753