Hem | Övriga Nyheter | Kommunalrådets krönika | Snart är det Jul!

Snart är det Jul!

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Nu längtar jag till julen, till all god mat och ”alla klappar” och lite ledighet.

Agneta Hägglund, Kommunstyrelsens ordförande Agneta Hägglund, Kommunstyrelsens ordförande


Som jag berättat tidigare så är det ett fantastiskt roligt, förtroendefullt uppdrag att vara Kommunalråd i Håbo kommun. Men snö har fått en alldeles särskild betydelse, förut så tyckte jag att det var så mysigt med snö, numera tänker jag ”nu går det några hundra tusen igen”, men jag vill nog trots allt ha lite snö ändå till julen.

Det har varit en intensiv höst, med många viktiga beslut. Vi har antagit en investeringsbudget, med ett antal kostsamma men nödvändiga investeringar. Många beror på ett uppdämt behov, som bl.a ett nytt äldreboende, ett nytt gruppboende på Sjövägen, utbyggnad av reningsverket och kväverening för framtida behov, upprustning av skolor med anledning av allt läckage och bristande underhåll.

Vi håller på att ta fram ett planprogram för hela Centrum, det ska vara färdigt för utställning i mars, och där vill vi ha in många synpunkter från er medborgare om hur ni vill se Bålsta Centrum utvecklas, både när det gäller bostäder, parkeringar, torg och utbud av affärer.

Jag är otroligt stolt över att vi på senaste Kommunstyrelse beslöt att ändra färdtjänstreglerna. Från och med 1 mars kan man som funktionshindrad åka 6 mil färdtjänst istället för som nu 2 mil, utan ökade kostnader för den enskilde.  Det kommer att betyda enormt mycket och vara ett steg i helt rätt riktning.
Jag är också jätteglad att vi under hösten har lyckats bilda ett ungdomsråd bestående av nio ledamöter och sex ersättare. Ungdomsrådet kommer att få en viktig roll när det gäller olika frågor som berör våra ungdomar.

2012 kommer att bli ett tufft år, vi vet ännu inte fullt ut förutsättningarna. Arbetslösheten tros öka och vi är inne i en lågkonjunktur. Ni har säkert läst om i media att det är ett 20 tal kommuner som kommer att höja skatten.
Vi känner att vi ändå har kontroll över kommunens ekonomi, vi har lagt ett preliminärt resultat på ca 13 miljoner, trots en prognos på ca 6 miljoner minskade skatteintäkter. Vi kommer noggrant att följa den ekonomiska utvecklingen under året, men vi gör inga nedskärningar i dagsläget i verksamheterna. Vi har också en ”buffert” på ca 5 miljoner om det skulle bli försämringar när det gäller skatteintäkterna.

Att höja förtroendet för Håbo kommun kommer att bli en ledstjärna som vi kommer att arbeta intensivt efter under 2012. Allt för att stärka kommunens varumärke.

Jag vill till sist önska alla en riktigt God Jul och ett riktigt Gott Nytt År.

Agneta Hägglund
Kommunstyrelsens ordförandePrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738