Hem | Övriga Nyheter | Kommunalrådets krönika | Njut av sommaren och ledigheten

Njut av sommaren och ledigheten

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Jag hoppas nu att alla får en välförtjänt semester och ledighet. Vädret kan vi bara hoppas på att det ska bli mycket sol och värme. Tyvärr så har det inte visat sig från den sidan ännu.

Agneta Hägglund, Kommunstyrelsens ordförande Agneta Hägglund, Kommunstyrelsens ordförande


Våren har varit mycket intensiv och nu känns det som att det har börjat lugna ner sig lite.

Jag har nu skickat in Håbo kommuns överklagan till miljödomstolen när det gäller Veckholms skjutfält. Länsstyrelsen gav försvaret rätt att ”skjuta” 115 dagar per år, vilket innebär en fördubbling av skjutdagar. Dessutom så kan man vid behov få skjuta 230 dygn per år, men antalet verksamhetsdygn per år får inte överskrida 115 dygn mer än två år inom en rullande tioårsperiod. Jag tycker att det är helt osannolikt att man överhuvudtaget kan ha ett skjutfält mitt i Mälardalens mest expansiva område. Detta kommer att få förödande konsekvenser för vår och hela Mälardalens tillväxt, båtlivet på Norra Björkfjärden, för våra boenden i sjönära områden, friluftsliv, våra expansionsmöjligheter och på vårt Mälarvatten. Nu gäller det att hålla tummarna och hoppas att Miljödomstolen går på vårt överklagande.

Vid senaste fullmäktige antogs en budget för 2013, det kommer att bli ett tuffare år enligt de prognoser som vi fått när det gäller våra skatteintäkter. Men vi fortsätter vår satsning på att minska våra barngrupper i förskolan, det som hittills gjorts är alldeles för omärkbart och vi ser nu en chans i höst då vi kommer att ha ca 100 färre barn i förskolan. Vi fortsätter också satsningen på att kunna erbjuda barnomsorg på obekväm arbetstid. Vi tar ett steg i taget men målet ska vara att öppna en förskola nattetid. Vi får utvärdera hur stort behovet är när vi nu har startat erbjudandet.

Vi kommer att öppna vårt nya äldreboende Solängen, som består av 40 lägenheter. En stor del av 2013:s resurser kommer naturligtvis att gå till det.

Ett av fullmäktiges övergripande mål 2012 var att öka förtroendet för Håbo kommun. Under feb-mars genomförde SCB en undersökning med ca 1000 medborgare i vår kommun. Resultat av den visar att medborgarna är mer nöjda med kommunens verksamheter än vid 2010 års undersökning. Betyget har ökat från 50 till 54. Samtliga verksamheter visar på förbättringar jämfört med förra undersökningen. Särskilt markanta förbättringar visas inom grundskola, äldreomsorg och stöd för utsatta personer.
Det sammanfattande betyget för möjlighet till inflytande i kommunen är 40. Det är en markant förbättring jämfört med 2010 då betyget var 34. Störst förbättring har skett inom området som rör förtroende.
Vi kommer naturligtvis inte att nöja oss med detta utan fortsätta på den inslagna vägen och jobba ännu hårdare för att öka förtroendet för kommunen och verksamheterna.

Bostadsbyggandet som är en av kommunens stora utmaning fortskrider som planerat. Detaljplanen för ca 55 lägenheter vid Dalängen är nu klar för beslut, så snart sätts spaden i jorden. Glastomten ca 77 lägenheter påbörjas våren 2013 om allt flyter på som det ska.
Ett projekt finns i området vid Kalmar Livs om att bygga ca 150 ungdomslägenheter, varav ett antal lägenheter skulle blockhyras av försvaret.

Jag hoppas och ber er alla att under sommaren studera det förslag till plan för hela centrumområdet som nu finns ute på samråd. Jag vill att ni tar möjligheten att komma in med synpunkter och idéer om hur just du/ni skulle vilja utforma vårt centrum. En oerhört viktig fråga för framtiden både när det gäller bostäder, handel, resecentrum, parkeringar och grönområden.
Ha nu en riktigt skön sommar och ledighet, så hörs vi igen i höst.
Tänk på att……

Var rädd om dig
Du är värdefull
Du är den enda som är tvungen att umgås med dig själv dygnet runt.
//Susanne Zachau


Hälsningar
Agneta Hägglund
Kommunstyrelsens ordförandePrenumerera på kommentarer Kommentarer (1 Skickat)

avatar
Håkan Sundsström 29 Jun 2012
Du får också ha en skön semester efter att ha gjort ett bra jobb för oss medborgare i Håbo.

Håkan Sundström
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

5.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738