Hem | Övriga Nyheter | Kommunalrådets krönika | Äntligen är det snart jul!

Äntligen är det snart jul!

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Jag längtar till alla julklappar, nej, skämt åsido. Jag längtar till att få pusta ut och få ha det lite ledigt. Det har varit en intensiv höst och nu känns det i hela kroppen att man behöver lite vila. Det känns säkert så för fler.

Agneta Hägglund (S), kommunalråd Agneta Hägglund (S), kommunalråd


Nu går 2012 mot sitt slut. Ett intensivt år med många spännande beslut tagna.

Vi har äntligen ett planprogram för centrum antaget, tänk att få vara med på den resan och få se ett nytt Bålsta Centrum växa fram. Bostäder, affärer, kontorslokaler och ett helt nytt resecentrum. Hoppas att ni vill vara med i den utvecklingen, och vara med och påverka utformningen så småningom.
Det första spadtaget har tagits i veckan för drygt 50 nya bostäder vid Dalängen, det är många år sedan vi byggde några nya hyresrätter, men nu äntligen blir det av. Dessutom så är förslaget av byggandet av hyresrätter på Glastomten ute på samråd, så passa på att under julen titta på det förslaget.

Resultaten för skolan är fortsatt högt och antal elever som är godkända till gymnasiet fortsätter att öka och antal elever som nått godkänt i alla ämnen ökar också.
 
Ett av Håbo kommuns övergripande mål är att öka förtroendet för kommunen. I den senaste SCB:s medborgarundersökning så visar den att vi är på rätt väg. Vi kommer att fortsätta satsningen på kommunikation och information, detta är grunden för att vi ska lyckas.
Vi har också startat arbetet med att bygga upp ett kontaktcenter, detta för att förenkla och öka tillgängligheten för våra medborgare att få svar på sina frågor i kontakt med kommunen.
Försvarets ansökan om tillstånd och kraftig utökning av skjutandet vid Veckholms skjutfält , har vållat en del debatter. Kommunstyrelsen i Håbo är helt enig om att verksamheten vid Veckholm borde avvecklas .Detta med tanke på lokaliseringen, i ett av Mälardalens mest expansiva områden. Vi värnar våra boenden, Mälarvattnet, båt- och friluftsliv, framtida expansioner.

Under året har kommundirektören haft uppdrag att se över den framtida politiska organisationen och det arbetet fortsätter under 2013. Målet är att ha en bred politisk förankring och att samtliga partier ska vara överens innan beslut fattas.

Solängen, vårt nya äldreboende är nu snart klart. Jag har varit på visning och det ser alldeles fantastiskt ut och jag är helt övertygad om att våra äldre som kommer att bo där kommer att få ett jättefint boende.

Året som gått har bjudit på många glädjeämnen, men tyvärr även sorg. Vi har hastigt mist en kär politikervän, Tomas Alm. Jag saknar honom väldigt mycket.

Jag ser fram emot ett spännande 2013, fullt av nya utmaningar och möjligheter.
Och ett fortsatt gått samarbete inom Håbo politiken.

Jag önskar Er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

På återseende
Agneta Hägglund (S)
kommunalrådPrenumerera på kommentarer Kommentarer (2 Skickat)

avatar
Christian Johansson-Nord 21 Dec 2012
Hej

En notering
Satsningar på kommunikation och information. Men stämmer det då att kommunfullmäktige kommmer sluta att sändas i Lokal TV och i Håbo närradio? Om ja hur går det ihop?
Jag ser själv kommunfullmäktige på webben, men har alla Håbobor nu tillgång till dator med bra uppkoppling för att se detta? Kommunfullmäktige ska nå ut till så många medborgare som möjligt, det är en demokratisk rättighet.

Centrumplanen ser riktigt bra ut, fler parkeringar behövs. Med det så kanske parkeringsmoralen hos vissa tjänstemän kan förbättras. Då kanske dessa personer inte behöver parkera på omarkerade platser vid folktandvården så de blockerar infarten för andra.
Något jag påtalat ett flertal gånger till Er på kommunen utan att det blivit bättring.

Får önska alla en God Jul , tyvärr blev det inte den gröna jul som Miljö och teknik nämnden önskat i ett par åt nu. Kanske dags att Miljö och teknik nämnden får mer pengar. För vi har trots allt vinter i Sverige.
avatar
Krister Karlsson 10 Dec 2014
Blir det ingen mer krönika, Agneta Hägglund?
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738