Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Årsredovisning för Håbo 2014

Årsredovisning för Håbo 2014

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Hur mycket kostade kommunens verksamheter? Har Håbo en bra ekonomi? Uppfyllde kommunen sina mål? Svaren på dessa frågor och fler hittar du i årsredovisningen för 2014. Den finns även i år sammanfattad i en kortare version.

Årsredovisning för Håbo 2014 Årsredovisning för Håbo 2014


Varje år görs ett bokslut för det gångna året. I årsredovisningen redovisas det gångna årets ekonomiska utfall samt en uppföljning av de mål som beslutats i budgeten. 

I kommunens årsredovisning finns en sammanställning över de kommunala bolagens resultat samt en koncernredovisning där bolagens och kommunens redovisning redovisas gemensamt. Bokslutet behandlas i kommunfullmäktige under april månad.

Hur gick ekonomin?
Kommunen redovisade för år 2014 ett positivt resultat på 16,9 miljoner kronor (43,4 miljoner kronor år 2013), vilket var 2,2 miljoner kronor sämre än budgeterat.

Nämnderna redovisade däremot ett underskott om 1,6 miljoner kronor tillsammans. Det är bättre jämfört med förra året då underskottet var 8,1 mkr. De största underskotten hade socialnämnden (4,7 miljoner kronor), skolnämnden (3,0 miljoner kronor) och överförmyndarnämnden (0,2 miljoner kronor). Överskott redovisades av kommunstyrelsen (2,0 miljoner kronor), bildningsnämnden (3,2 miljoner kronor), tillståndsnämnden (0,7 miljoner kronor) och miljö- och tekniknämnden (0,4 miljoner kronor). 

Uppfyllde vi målen?
Nämnderna uppfyllde tillsammans 19 av 25 mål, vilket motsvarar en måluppfyllelse på 68 procent. Årets måluppfyllnad är lägre än tidigare och lägst måluppfyllnad redovisas kopplat till målet ”Förtroendet för Håbo kommun ska öka”. Håbo kommun har inte lyckats fortsätta de senaste årens markant positiva utveckling inom området utan ligger fortfarande på riksnivå eller bättre.

Källa: Håbo kommun

Relaterade sidor & dokument

Beställ tryckt version av årsredovisningen

Årsredovisning 2014 (pdf, 3 Mb, öppnas i nytt fönster)

Årsedovisning 2014 - i korthet (pdf, 0,5 Mb, öppnas i nytt fönster)Prenumerera på kommentarer Kommentarer (2 Skickat)

avatar
Leif Sjöborg 10 Maj 2015
VISST ÄR DET KONSTIGT ATT KOMMUNALRÅDEN STÅR OCH BERÖMMER SIG SJÄLVA FÖR ÖKAD SKULDSÄTTNING OCH HÖJDA POLITIKERARVODEN I HÅBO. DÄRTILL DÅLIG LÖNSAMHET!!??
avatar
Jan-Eric Hernkrantz 13 Maj 2015
Leif,
Det konstigaste är att vi innevånare, här i Håbo kommun, tillåter att dessa dumheter i uttalanden och agerande inte påtalas. Kanske vi, totalt sett är ändå dummare som låter det fortgå. Att du och några andra, med bakomliggande kunskaper, ser de floskler som de styrande politikerna använder hjälper inte. Du/vi är tyvärr för få, vilket politikerna och dess samarbetspartners utnyttjar till fullo. Det är bara att hoppas på ett nyval, då får vi med säkerhet ett parti som kommer att lyssna på folket och följa deras önskemål.
Jan-Eric Hernkrantz
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2761