Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Håbo kommun välkomnar nya medborgare med högtidlig ceremoni på Nationaldagen

Håbo kommun välkomnar nya medborgare med högtidlig ceremoni på Nationaldagen

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Håbo kommun välkomnar sina nya medborgare med högtidlig ceremoni under Nationaldagsfirandet 6 juni på Skokloster.

Skokloster slott Skokloster slott


Alla Sveriges kommuner ska på uppdrag av regeringen arrangera en medborgarskapsceremoni. 1 april 2015 trädde ändringar i lagen i kraft som gäller svenskt medborgarskap. Det innebär att från och med i år ska alla Sveriges kommuner arrangera en medborgarskapsceremoni som högtidliggör våra nya svenskars medborgarskap. Regeringen vill stärka delaktigheten i den svenska gemenskapen och betraktar medborgarceremonin som ett viktigt steg i integrationsarbetet.

– Vi vill välkomna våra nya medborgare och tala om att de behövs. Att bli svensk medborgare är stort och det vill vi högtidlighålla. Våra nya medborgare får ett diplom och en särskild gåva, säger Carina Lund, kommunalråd i Håbo kommun.
Förutom Medborgarskapsceremoni bjuder Nationaldagen på ett fullt program mellan klockan 11-16 samt en bondauktion på kvällen.

– Utvecklingen av programmet pågår in i det sista. Några exempel på nytillkomna händelser är vår trollande clown, uthyrning av Segways, Ponnyridning klockan 13-15 på ponnyn Mimmi från Håbo Ridklubb och Café Sjövillans särskilda nationaldagsbakelse. Nu håller jag mina tummar för en blå himmel, ljumma vindar och en stor gul sol som lyser över oss alla hela dagen, säger Åsa Eriksson, kulturutvecklare och ansvarig projektledare för Nationaldagen.

Källa: Håbo kommunPrenumerera på kommentarer Kommentarer (6 Skickat)

avatar
Owe Fröjd 27 Maj 2015
Hoppas att kommunen inte glömmer bort att personligen bjuda in dessa personer som man gjorde förra året.
Jag ombades att hålla tal till de nya svenska medborgarna, efter talet frågade jag ansvarig för arrangemanget om hur många personer som det handlade om, svaret var, vet inte, det blev en miss och ingen blev inbjuden:(((
avatar
Åsa Eriksson 01 Jun 2015
Alla nya medborgare har fått en personlig inbjudan till kommunens medborgarceremoni som firas i samband med Nationaldagen på Skokloster 6 juni. Med ett särskilt tal och en högtidlig ceremoni välkomnar Håbo sina nya medborgare. Utöver medborgarceremoni och Nationaldagstal bjuder 6 juni på ett fantastiskt program med fotbollslekar, ponnyridning, flera vernissager, teckentolkad gudstjänst, blomsterkransbidning för stora och små, Segwayuthyrning och bondauktion på kvällen. Och mycket, mycket mer...
Väl mött på Skokloster 6 juni! Hälsar Åsa Eriksson, projektledare och kulturutvecklare i Håbo kommun
avatar
Åsa Eriksson 01 Jun 2015
Hej!
Alla Sveriges kommuner har av Sveriges Regering tilldelats uppdraget att genomföra Medborgarskapsceremonier för att högtidligöra nya svenska medborgarskap. I Håbo har alla våra nya medborgare inbjudits att närvara vid en ceremoni som genomförs under Nationaldagen på Skokloster 6 juni. Carina Lund kommer att hålla ett särskilt tal, utdela diplom och en särskild gåva. Tack vare fint samarbete med Skokoster kyrka teckentolkas talet och översätts även till några olika språk. Hela Nationaldagen kommer att vara fullt av spännande händelser och program för stora och små. Jag välkomnar er alla till Skokloster 6 juni hälsar Åsa Eriksson, projektledare och kulturutvecklare i Håbo kommun. Och glöm inte att ta med er en gul sol och blå himmel till oss alla!
avatar
Owe Fröjd 01 Jun 2015
Bra Åsa att du håller i trådarna, då är jag lugn att allt går bra
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Leif Sjöborg 06 Jun 2015
VARFÖR SAKNAS SVENSKA FLAGGOR PÅ/VID KOMMUNALA BYGGNADER I BÅLSTA? SORGLIGT DÅLIGT PÅ NATIONALDAGEN!! SKÄMS!!!
avatar
Leif Sjöborg 06 Jun 2015
OCH INTE EN ENDA SVENSK FLAGGA FINNS PÅ KOMMUNALHUSET PÅ SVERIGES NATIONALDAG 6 JUNI 2015!! VARFÖR SÅ DÅLIGT????!!!!
totalt: 4 | visar: 1 - 4

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2746