Hem | Övriga Nyheter | Kommuninfo | Fullsatt på Morgonsoffan på Brunnsta

Fullsatt på Morgonsoffan på Brunnsta

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Den första fysiska Morgonsoffan sedan pandemins utbrott lockade en stor publik. Femtio personer träffades på Brunnsta gård för att nätverka och lyssna till ett spännande scenprogram.

Först upp i soffan var Anna-Lena Holmström, regionchef för Svenskt Näringsliv Uppsala län | Foto: Håbo kommun Först upp i soffan var Anna-Lena Holmström, regionchef för Svenskt Näringsliv Uppsala län | Foto: Håbo kommun


Sedan pandemins utbrott våren 2020 har Näringslivsenheten hållit de flesta evenemang digitalt men nu var det äntligen dags att träffas på riktigt igen. Morgonsoffan startades för flera år sedan som ett forum för att lyfta aktuella ämnen och nätverka under lättsamma former. Programledaren Julia Rosqvist höll som vanligt i morgonens program som innehöll både skratt och allvar.

Först upp i soffan var Anna-Lena Holmström, regionchef för Svenskt Näringsliv Uppsala län, för ett samtal kring utvecklingen av Håbos företagsklimat (på bilden ovan). Håbos företag uppfattar att det har blivit bättre att driva företag i Håbo de senast åren men det finns fortfarande en del utmaningar. Här kan du läsa mer om företagsklimatet och den årliga mätning som Svenskt Näringsliv genomför.Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Från Håbo kommuns återvinningscentral kom sedan Malin Åsander som pratade om den hjälp man som företagare kan få för att kasta sitt avfall på rätt plats. Varje vecka håller man till exempel utbildning för företagare på återvinningscentralen. Håkan Bös från Contigo Care intervjuades i soffan om digital missbruksvård som kan vara effektivt för behandling av missbruksproblematik i hemmet. Några nystartade företag fick också presentera sig, bland annat Café Lilly som under våren öppnade café i lokalerna där Nahléns Måleri tidigare låg i Dyarne. Publiken fick också höra vad Bremer Homes Styling kan bidra med vad gäller inredning och homestyling. Pontus Pettersson berättade att han under våren startade ett företag inom data- och mobilspel och nu hade han precis lanserat spelet Zombie Sector som finns att ladda ner till mobiltelefonen.

Under morgonen avslöjades också vem som får priset Årets Lokala Entreprenör som varje år delas ut av Håbo Företagare. Happy Homes fick ta emot priset i Morgonsoffan och ägaren Anders Claesson intervjuades i soffan tillsammans med Håbo Företagares ordförande Birgitta Persson. Även Årets Företagare Paul Silander som redan tagit emot sin utmärkelse för några veckor sedan intervjuades i soffan tillsammans med Företagarna Håbos ordförande Malin Bergman Solming.

I höst återkommer Morgonsoffan med nytt spännande innehåll.

Källa: Håbo kommunPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2747