Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Maria Bergström, blivande operasångerska tilldelas Håbo Kulturstipendium 2013

Maria Bergström, blivande operasångerska tilldelas Håbo Kulturstipendium 2013

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Årets kulturstipendiat är uppväxt i Bålsta och tidigare elev vid Håbo Musikskola numera student i klassisk sång vid Det Konglige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn.Kommunstyrelsen har beslutat att Håbo Kulturstipendium* 2013 ska tilldelas Maria Bergström, student på bachelor utbildningen vid Det Konglige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn. Maria är 23 år, född och uppväxt i Bålsta och befinner sig i inledningen av sin konstnärliga karriär, ett särskilt viktigt kriterium i kulturstipendiets förnyade reglemente. Hennes lokala anknytning är stark och hon har studerat och spelat i Håbo Musikskolas ungdomsorkester.

– Vi är självklart mycket stolta över att en blivande operasångerska med tidigare studier här på Musikskolan är årets kulturstipendiat säger Lars Bäcklund, Håbo Musikskolas rektor. Därför är det särskilt spännande att prisceremonin sker i samband med Musikskolans traditionella julkonsert 5 december på  Bildningscentrum i Bålsta och att vi vid samma tillfälle får höra Maria sjunga ackompanjerad av sin tidigare lärare Mats Sjöqvist.

– Det är fantastiskt att få detta kulturstipendium och en stor ära för mig att sjunga här i Bålsta säger en mycket glad Maria när hon meddelas att hon är 2013 års kulturstipendiat i Håbo kommun.

Mer information om Maria, kommande prisceremoni och julkonsert kommer att presenteras på www.habo.se.

Källa: Håbo kommun

* Kulturstipendiet är avsett att stödja och stimulera verksamhet inom skilda konstnärliga områden såsom litteratur, musik, konst, teater, film, dans, konsthantverk och därmed jämställda områden samt verksamhet inom hembygdsvård, folkbildning och allmänkulturell verksamhet.

Håbo Kulturstipendium är på 20 000 kr och delas ut vartannat år. Behörig att söka är personer, grupper eller organisationer bosatta i kommunen eller som har nära anknytning. Nomineringstiden pågick fram till och med den 15 september 2013.

Tidigare pristagare är
2011     Hans Söder
2009     Lasse Åberg, Joachim Tiefensee och Margareta Holter
2007     Ann-Marie Alskog
2005     Ingeborg Axner Franzén och Ingegärd PetersenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2739