Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Åter ett framgångsrikt år för Skoklosters slott

Åter ett framgångsrikt år för Skoklosters slott

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

- Vi fick en fin start på året när vi öppnande under påskhelgen då bl a Gunnar Kaj gästade slottet med sina tulpanuppsättningar, berättar museichef Rebecka Enhörning.

Vertumnus av Giuseppe Arcimboldo | Foto: Skoklosters slott Vertumnus av Giuseppe Arcimboldo | Foto: Skoklosters slott


Och blommor och växtlighet står i centrum under 2014 när vår världskända målning Vertumnus årstidernas Gud av G. Arcimboldo, är medelpunkten i sommarutställningen tillsammans med målningens historia, modern konst och växtinstallationer.
 
Nöjda besökare
Antalet besökare är högre än vad som är budgeterat, säger Rebecka Enhörning.  Slottet får också mycket högt betyg vad gäller själva museibesöket. Det visar besöksenkäter under året. Guiderna klädda i historiska dräkter är uppskattade och får alltid toppbetyg.  Den mest frekventa besökaren är en kvinna i ålderskategorin 41-55 år, högskoleutbildad, från Stockholms län i sällskap med släkt och vänner och som fått idén av någon de känner.

Bra samarbeten som fortsätter

I likhet med tidigare år har samarbetet med Nordic Knights och tornerspelen i somras och medSkoklostergruppen och Christer Lind i samband med julmarknaden varit givande och fruktbart och som fortsätter under 2014. Gunnar Kaj kommer tillbaka även till våren med blomsterdekorationer under påsk och i anslutning till öppningen av sommarens stora utställning.

Sommarens utställning
Den 6 juni, på Sveriges nationaldag, öppnar sommarens utställning med den kända målningen Vertumnus av Giuseppe Arcimboldo i centrum. Utställningen breder ut sig på flera ställen i slottet, i de tre traditionella utställningsrummen, på borggården och i den sk omgången, korridoren runt borggården på paradvåningen, en trappa upp.
- Växtligheten förändras under året. Det vill vi försöka skildra, påpekar Rebecka Enhörning. I sommar kommer Emma Karp hit. Hon gör varje år de omtalade äppeltavlorna i Kivik. Hos oss gör hon i juli en tavla som tar upp växter som hör högsommaren till och i augusti återkommer hon med en tavla som blir en blandning av av frukt och potatis.

FAKTARUTA
Antal besökare 
2013 52178 
2012 47236

Öppet
17-21 april, påskhelgen, maj  lö & sö  & 1-2 maj, 29-30 maj 11-16 juni - aug: 11-17  dagligen sep lö & sö 11-16  
25 okt-2 nov, höstlovet 11-16  29 nov, julmarknad    11-16
Öppet för bokade grupper under hela året 
Entré: 90 kr
Fri entré: Barn och ungdom tom 18 år
Guidad visning:130 kr, dvs tillägg 40 kr på entrén
Audioguide: vuxna 20 kr
Årskort: 170 kr, endast entréavgiften
Entré till föreläsningar: 100 kr

Skoklosters SlottPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2761