Hem | Övriga Nyheter | Kultur/Konst/Lokalhistoria | Ny utställare i Galleri Kvantum

Ny utställare i Galleri Kvantum

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

ICA Kvantum Bålsta välkomnar februari månads utställare i Galleri Kvantum: Ulrika Maniette (akryl mm)

Ulrika Maniette ställer ut i Galleri Kvantum | Foto: Attila Gal Ulrika Maniette ställer ut i Galleri Kvantum | Foto: Attila Gal


Så skriver Ulrika om sig själv:
Fick tips av några kollegor och vänner om att Ica Kvantum har ett galleri där de ställer ut lokala konstnärer. Så detta är första gången jag ställer ut mina tavlor någonsin! Känns riktigt spännande!

Jag heter Ulrika och är mamma till fyra tjejer. Bor i Bålsta sedan 2003 och även i Vallda utanför Kungsbacka med min man och bonusbarn. Jag jobbar som legitimerad fysioterapeut på Rehabenheten Håbo kommun.

Jag har alltid tyckt om att måla och mestadels i akvarell. Målade väldigt sparsamt under några år då barnen var små och fick tillbaka inspirationen tack vare min man som gav mig ett set akrylfärger i present. Målar nu nästan dagligen och får inspiration i så mycket jag ser både stort och smått. Speciellt naturen ger mycket inspiration.

Västkustens vackra vyer med vidsträckta hav, Upplands djupa skogar med böljande mossa. Jag har privilegiet att få uppleva båda miljöerna. Målningen har blivit min avkoppling i den annars rätt fartfyllda vardagen. Mindfullness när tiden står still och man fastnar i något som växer fram.

Akryl är något som jag verkligen fastnat för då man kan skapa under målandets gång utan en klar bild över vad motivet ska bli. Med akvarell behöver motivet vara lite mer bestämt eftersom det inte är lika flexibelt om man vill ändra något. Ofta skissar jag upp en idé i förväg med kol och sedan får färgerna göra sitt.

Mina tavlor är i varierade storlekar allt från 1x1m till små 20x20cm. Här på Ica ställer jag ut ett litet urval. Vill någon se mer så kan ni kika på Instagram @artbyulrika

--------------------------------------------------------

Galleri Kvantum är ICA Kvantum Bålstas satsning på lokal konst. Är du intresserad av att ställa ut hos oss? Kontakta Attila på 0727-346 046 / attila@kvantumbalsta.se

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2759