Camillas Matblogg
Njut av curry, kokosmjölk och sej i en vackert gul komposition som dessutom är väldigt lättlagad.
Camilla med familj i Bålsta lagade Sej med curry och kokosmjölk. Här är resultatet!
Svårighetsgrad: Medel
Tillagningstid: Under 30 min
Portioner: 4
Började med att sätta på riset. Sedan med att skala grönsakerna och för att underlätta körde jag med min handjagade skärmaskin. Vilket underlättade, var bara att byta storleken på bladet beroende på vad man ville ha för storlek på grönsakerna, jämna och fina bitar som jag gillar. Sen var det bara att fräsa på alltsammans i en bra panna. Smaksatte med curry och hällde på kokosmjölken, lät det koka upp. Här provsmakade jag såsen och jag tyckte att den var lite smaklös så jag tillsatte en gnutta grönsaksbuljong och extra salt och peppar tills jag tyckte det var bättre. Sedan åkte fisken i och jag lät allt sjuda i 5 minuter. Samtidigt som fisken sjudit klart var även riset färdigt. Jag redde inte såsen med maizena för jag tycker om när riset "suger" upp såsen. Hällde upp i fina stora skålar och på fisken strödde jag över hackad röd paprika och purjolöken. Kokade även broccoli till.
Det började med att jag och min dotter skulle hjälpas åt att laga maten, men eftersom vattenkranen ofta är roligare och efter många nej åkte hon ner från diskbänken! Så där stod jag själv till slut.....
Maträtten var väldigt lätt att laga och gick på under en halvtimme.
Maten var omtyckt!!!
Camilla med familj
-------------------------------------------------------
Ingredienser
600 g sej
4 port ris eller annat gryn
2 gula lökar
2 röda äpplen
2 morötter
1 tsk olja
2 tsk curry
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
salt och peppar
1/2 liten purjolök
ev majsstärkelse (Maizena)
Gör så här
o Tina fisken.
o Koka ris eller annat gryn enligt förpackningens anvisning.
o Skala och skiva lök, äpple och morot. Fräs alltsammans i oljan några minuter. Tillsätt curry och fräs ytterligare någon minut.
o Häll i kokosmjölk och låt den koka upp.
o Skär fisken i bitar. Tillsätt dem och sjud ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Red eventuellt med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
o Ansa purjolöken och strimla den fint. Tillsätt den strax innan serveringen.
o Servera med ris eller annat gryn.
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärde
Energi: 2356 kJ/563 kcal
Protein: 15,9 g
Kolhydrat: 63,6 g
Fett: 26,2 g
Matbloggen är ICA Kvantum Bålstas satsning på att sprida matglädje!
Bedöm denna artikel:
Fler nyheter
- Håbo deltar i SCB:s stora medborgarundersökning 28 Aug 2024 | Övriga Nyheter
- Håbo kommuns resultat i EU-valet 14 Jun 2024 | Politik
- Skoklosters slott bygger ny lekmiljö för barn 20 Maj 2024 | Skokloster
- Sex av tio barngrupper för stora i Håbo 17 Maj 2024 | Skola
- Susanna Alakoski och Elise Karlsson får Jan Fridegårdpriset 2024 09 Apr 2024 | Kultur/Konst/Lokalhistoria
- Sommarläger på finska – ett samarbete mellan Håbo och Enköping 09 Apr 2024 | Politik
- Så vill vi förändra Håbo! - ungdomar berättar med vernissage 20 Mar 2024 | Ungdom
- Barocka buketter inleder säsongen på slottet 20 Mar 2024 | Skokloster
- Full fart när rekryteringsmässan hölls på Fridegårdsgymnasiet 08 Mar 2024 | Företag
- Nya siffror: Befolkningen ökar i Håbo – nu 22 974 personer 26 Feb 2024 | Övriga Nyheter
- Del av Stockholmsvägen stängs av 20 Feb 2024 | Politik
- Så gör du ditt hem personligare - med fototapet 20 Feb 2024 | Övriga Nyheter
- Hushållens disponibla inkomster sjunker i Håbo 16 Feb 2024 | Övriga Nyheter
- Håbo kommun klättrar i utmärkelsen Bästa Tillväxt 18 Dec 2023 | Företag
- Allt färre omkommer i jultrafiken – här är Håbos mest olycksdrabbade vägar 18 Dec 2023 | Övriga Nyheter
- Traditionell julmarknad i storslagen slottsmiljö 29 Nov 2023 | Kultur/Konst/Lokalhistoria
- Fyra av tio elever når inte gymnasieexamen i Håbo 29 Nov 2023 | Skola
- Elin Söderlind får Håbo kulturstipendium 16 Nov 2023 | Kultur/Konst/Lokalhistoria
- Håbo ger småföretagare goda förutsättningar i ny jämförelse 16 Okt 2023 | Företag
- Nya historiska spökberättelser om Håbo! 16 Okt 2023 | Kultur/Konst/Lokalhistoria
Kommentarer (0 Skickat)
Lämna kommentar
OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in
Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.
Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).