Hem | Övriga Nyheter | Omvärlden | Entreprenörsmöjligheter online för 2016

Entreprenörsmöjligheter online för 2016

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Trots de senaste ekonomiska svängningarna, ser det ut som att saker och ting till slut går bra för Sveriges entreprenörer under 2016. Och det är tack vare den växande online-miljön som precis vem som helst kan ge sig in i den globala marknaden med några av dessa exempel som varierar från enkla lokala hantverksföretag, till onlinespel som lyckats marknadsföra sig själva till hela Sverige och utanför.Hemindustri
Med nästan enbart en dator och en stor skopa kreativitet, har många hemmagjorda företag lyckats frodas i den nya miljön online. Där finns många lyckade exempel i området Håbo som visar på detta med sådant som EAL Design som har en enkel onlinebutik för att få tillgång till den globala marknaden och erbjuda sin glas- och keramikdesign.

Men även om du inte har datorkompetens nog för att bygga din egen onlinebutik, så finns ett antal hemsidor som kan hjälpa till. Onlinebutiken Etsy för hantverk har byggt upp ett gott rykte om att erbjuda språkspecifika grupper som kan grunda en bra community för dig att hitta likasinnade företagare att dela med sig a tips och erfarenheter i den här snabbväxande miljön.

Teknikinnovation
Det är inte bara tillgång till den globala marknaden som har blivit bättre genom onlinerevolutionen, då hela teknik-industrier har grott över en natt. Några av Sveriges främsta teknikföretag har lyckats tillgodose den växande globala marknadens efterfrågan på innovativa produkter, så som Stockholms Avalanche Studios, som framgångsfullt levererar det allra senaste inom spel som utnyttjar öppna världar vilket visar på att det är inte vart företaget ligger som är det viktiga, utan hur framgångsrika de är på att leverera efter efterfrågan.

Andra företag så som Betway har lyckats ta fördel av hålet i marknaden genom att erbjuda ett enkelt och smidigt sätt för spelare att få en autentisk sports vadslagning i området Håbo utan att behöva besöka en av landets största städer.

Vara social
En av de största trenderna bland entreprenörer för att framgångsrikt anpassa sina företagsplaner efter 2000-talet har varit genom användandet av sociala media. Det förutsätts numera att alla moderna företag använder sig av Facebook, Twitter och mejl i marknadsföring för att upprätthålla direkt kommunikation med sina kunder.

Lokala företag så som Mälardalens Bildekor har lyckats marknadsföra sin fordonsgrafik genom visuella appar så som Instagram på ett sätt som talar till målgruppen och ger ett snabbt och enkelt sätt att hålla sig relevanta i den allt mer konkurrerande digitala marknaden.

Så från innovativt spelande till hemmagjorda hantverksprojekt, det har aldrig funnits ett bättre sätt att marknadsföra ditt företagande under 2016!

Attila Gal
HåboPortalen Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738