Hem | Övriga Nyheter | Omvärlden | Örebropolisen berättade om sitt arbetsvardag - anmäldes för hets mot folkgrupp av sin chef

Örebropolisen berättade om sitt arbetsvardag - anmäldes för hets mot folkgrupp av sin chef

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Stödet för Örebropolisen Peter Springare är enormt på sociala medier efter att han i fredags blev visselblåsare om polisens vardag. Facebookgruppen “Stå upp för Peter Springare” har redan över 147.000 medlemmar och är därmed en av landets största.”Jag är så jävla trött. Det jag kommer att skriva här nedan, är inte politiskt korrekt. Men det skiter jag i”. Så inledde Örebropolisen Peter Springare ett inlägg på Facebook förra veckan. Han är en av de mest erfarna brottsutredarna hos Örebropolisen, och berättade om vilka typer av brott han haft på sitt bord, och gav också fingerade namn på de misstänkta. Nästan ingen fick ett traditionellt svenskt namn.

Han skriver bland annat: 

"Nu kör vi; Detta har jag hanterat Måndag- fredag denna vecka: Våldtäkt, våldtäkt, grov våldtäkt, överfallsvåldtäkt, utpressning, utpressning, övergrepp i rättssak, olaga hot, våld mot polis, hot mot polis, narkotikabrott, grovt narkotika brott, mordförsök, våldtäkt igen, utpressning igen och misshandel.

Misstänkta gärningsmän; Ali Mohamad, Mahmod , Mohammed, Mohammed Ali, igen , igen , igen Christoffer...va är det sant. Ja ett svenskt namn smög sig in i utkanten av ett narkotikabrott, Mohammed, Mahmod Ali, igen och igen.

Länder som representerar veckans alla brott: Irak , Irak, Turkiet , Syrien, Afganistan, Somalia, Somalia, Syrien igen, Somalia, okänt land, okänt land, Sverige. Hälften av de misstänkta kan vi inte veta säkert eftersom de inte har några giltiga papper. Vilket i sig oftast innebär att de ljuger om nationalitet och identitet."

Reaktionerna i traditionella svenska medier var i bästa fall neutrala (SVT/SR), i näst bästa fall rapporterades knappt (DN/SVD),  och i värsta fall blev det motattack (AB/Expressen/NA mm). I alternativ media (Fria Tider/ Nya Tider/ Avpixlat/Det Goda Samhället/ Nyheter idag mm) hyllas han däremot som en hjälte. På några dagar fick Facebookgruppen "Stå upp för Peter Springare" över 147.000 (!) medlemmar (9 feb) och är därmed Sveriges största facebookgrupp.

Så kommenterde han de senaste dagarnas händelser på sin facebooksida:
"Senaste dagarna har varit några av de mest omtumlande dagarna jag upplevt. Jag förstod självfallet att det skulle bli reaktioner från "båda håll" så att säga. Jag har tidigare genom åren stuckit ut hakan och ställt mig på barrikaderna i olika frågor som jag vägrat förhålla mig politiskt korrekt till. Därför är jag medveten om hur förbannat ont smällarna gör när man står ensam i blåsten när personer med makt o inflytande går samman och gör allt för att svartmåla och sänka en. I detta fallet känner jag mig verkligen inte ensam."

Länken till Facebookgruppen Stå upp för Peter Springare: https://www.facebook.com/groups/279528999133185/?fref=nf

Länken till Peter Springares inlägg på hans Facebooksida: https://www.facebook.com/peter.springare/posts/10208327487213335

Attila Gal
HåboPortalen Prenumerera på kommentarer Kommentarer (3 Skickat)

avatar
Pål Christophersen 09 Feb 2017
Utan att jag kommer ta ställning till om det Peter Springare gör är rätt eller ej - så måste jag ställa frågan : Vad har det här med Håboportalen att göra ? Finns det något i Peter Springares Facebook-artikel som är relevant för Håbo ?
avatar
Attila Gal 10 Feb 2017
Hej Pål!

Ingen kommun är en ö :) Men svaret är att Portalen har alltid haft en kategori som heter Omvärlden. Finns under Övriga nyheter.

http://www.haboportalen.se/nyheter/omvarlden/index.1.html

Hälsar
Attila
avatar
Christian Johansson 15 Feb 2017
Dags att börja fakturera dessa länder.
Okänt land borde inte finnas, invandrare är välkomna men med giltiga handlingar!!!!
Några av dessa länder han räknar upp har dessutom inreseförbud för Israeler.
Varför reagerar inte folk på detta? Dubbelmoral !!


Med vänlig hälsning

Christian
totalt: 2 | visar: 1 - 2

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738