Hem | Övriga Nyheter | Omvärlden | Dags för trädgårdsliv - Så skapar du en egen kryddträdgård

Dags för trädgårdsliv - Så skapar du en egen kryddträdgård

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

När vi närmar oss sommaren är det naturligt att vi beger oss ut i trädgården och på våra balkonger. Antingen planterar vi blommor eller så odlar vi något i trädgårdslandet.Att odla växter har funnits i vår natur sedan yngre stenåldern, då människan blev bonde och självförsörjande. Att vara självförsörjande är något som har kommit tillbaka och blivit mer populärt. Detta gäller även för privatpersoner som har trädgårdsland i trädgården. Vi kan bland annat odla lite potatis, sallad, morötter och jordgubbar som vi sedan skördar, tillagar och äter. Detta kan vi göra istället för att köpa varorna i affären.

Odla kryddväxter
Vi kan odla mer än bara växter i trädgården och på balkongen, vi kan också odla kryddor. Kryddor kan användas framförallt i matlagningen och även till bakning. Du kan välja att köpa fröpåsar med kryddor som du sedan sår i jorden. Impecta har ett stort utbud av kryddor att välja mellan. Du köper dem enkelt på hemsidan och får hem i brevlådan. Populära kryddor som säljs på denna kryddhandeln är mynta, basilika, chillipeppar och gräslök. Det finns många fler kryddor att välja mellan och det är upp till den som ska odla att välja. Du kan odla dessa kryddor både i ett trädgårdsland och i en blomlåda på balkongen.

Odla kryddor för självförsörjning
Kryddor finns som bekant att köpa i affären. Det är vanligtvis inte dyrt att köpa, men det går att odla själv. Att odla kryddor är lätt att göra även om du bor i lägenhet och har balkong. Allt du behöver är att köpa blomlådor av en bra storlek och sätta upp på balkongen. Sedan planterar du fröna som du har köpt och väntar på att allt ska växa upp. Du kan välja att ha samma krydda i alla blomlådor, ifall du vill ha mycket av just denna krydda. Om du vill prova på att bli självhushållande kan kryddorna vara en bra start för dig.

Attila Gal
HåboPortalen


Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738