Hem | Övriga Nyheter | Sport | Seger och säkrat kontrakt för Håbo FF

Seger och säkrat kontrakt för Håbo FF

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Det blev den avslutning vi alla drömt om, och det blev den match vi alla hoppades på. Seger mot topplaget Karlberg i sista matchen avslutade en för Håbos del mycket bra säsong där 31 poäng i debutsäsongen i division 2 såg till att man säkrade kontraktet och slutade delad 8 i tabellen.

Segern i lördagens match mot Karlberg skrevs till 2-0 (2-0) | Foto: Håbo FF Segern i lördagens match mot Karlberg skrevs till 2-0 (2-0) | Foto: Håbo FF


Segern i lördagens match mot Karlberg skrevs till 2-0 (2-0).

Man märkte tidigt på samling att det var något speciellt. En laddad, och lite skräckblandad förtjusning inför matchen där spelare och ledare såg brutalt fokuserade ut. Håbo hade annars haft en brokig träningsvecka inför där Firat Yilmaz hade skadat sig tidigare i veckan, där Umits smäll på foten från matchen tidigare höll honom borta från träningsplanen, där både Jens Hägg och Backlund varit sjuka. Lägg till den planerade comebacken på Oscar Kihlgren som efter flera veckors skadefrånvaro blivit kvitt sin skada men då istället åkt på halsfluss. Inför matchen var också Jimmy Kristiansson avstängd.

Detta till trots var de flesta spelarna tillgängliga och över 400 åskådare hade hittat ner till det kyliga och blåsiga Björkvallen. Karlberg som förra helgen var klara för kval till division 1 kom ändå till matchen med ett starkt lag, med bland annat inlånade Michael Jahn från Djurgården som general i mittlåset. Ett Karlberg som hade mycket boll inledningsvis och Håbo såg valde att börja matchen i höga utgångspositioner hade bra kontroll ändå på sina motståndare och det dröjde heller inte länge innan detta gav utdelning för Håbo. 10 minuter in i matchen fick Danilo bollen på sin favoritposition ute på vänsterkanten. Hårt bevakad av två försvarsspelare spelade han en läcker utsida in till Anton vid första stolpen som mycket skickligt vinklade in bollen på ett tillslag i bortre stolpen. Ett riktigt klassmål av herrarna Danilo-Sjögren som för övrigt Karlberg-Försvaret hade det jobbigt med hela matchen.

Om Karlbergs spelövertag innan målet var något större så blev det markant sådant efteråt. Medvetet eller omedvetet från Håbos sida, men laget föll längre ner i banan och Karlberg trillade runt bollen fint utan att vara alltför farliga. De farligaste lägena fick Jerome Tibbling Ugwo i Karlberg som kom runt på högerkanten men de båda avsluten fån liknande läge i snäv vinkel sköts utanför den första stolpen. Ett rungande skott långt utifrån av Keivan Keshavarz var nog värt ett bättre öde. På ett tillslag klipper han till ett skott där bollen stiger hela vägen men inte bättre än att den tar i målramen och studsar över.

Håbo då? Chanser fanns, även om de var få så fick man nog kanske halvlekens bästa målchans bortsett från målen och det efter ett riktigt fint anfall. Danilo med en fantastisk crossboll till vindsnabba Jesper Thanger på andra kanten som i full fart tar med sig bollen offensivt och avslutar ett välplacerat skott förbi gästernas målvakt Simon Lundberg. Publikjublet på den bortre långsidan får större delen av Håbo-bänk och läktare att också börja jubla, men skottet som hela vägen såg ut att gå i mål lyckas på något vänster studsa insidan stolpe och ut till en målvakt som hinner upp bollen efter detta. En jättechans att dra ifrån och skaffa sig ett drömläge inför andra halvlek.

Målet kom ändå innan halvtid och om man talar om psykologiska mål så var detta verkligen ett. En hörna från Erik Janson blir inte bättre än att han får en ny chans att måtta i bollen i straffområdet.Flertalet Håbo-spelare har dröjt sig kvar och efter lite gröt i boxen kommer KBs målvakt ut och ska boxa undan den. Tyvärr för KBs del och desto mer tur för vår del missar han sin utboxning och bollen studsar därefter på en back Karlberg och in i mål. Det psykologiska i et hela? Klockan stod på 45 minuter och direkt på avspark efter blåste domaren av för första halvlek.

Andra halvlek var inte alls olik den första. Karlberg hade mycket av bollen men hade förtvivlat svårt att skapa målchanser mot ett för dagen mycket stabilt Håbo-försvar som dessutom slet stenhårt för att freda sitt mål. Ju längre halvleken gick, desto mer energi tappade Karlberg och när klockan hade rullat upp på 70 minuter såg man en tendens att Karlberg hade tappat lite tro på att detta gick att vända. Nerverna släppta? Knappast. Både konkurrenterna om kvalplatsen, Sundbyberg och Värmdö ledde sina matcher så att Håbo höll kvar sina tre poäng skulle visa sig vara betydelsefullt. De avslutande 20 minutrarna gick i Håbos favör och när domaren Rambod Beigi från Sandviken som hade en lugn dag på jobbet men skötte detta helt briljant blåste av stod det klart att detta Håbo-lag spelar kvar i division 2 även nästa år. Då Syrianska och Kvarnsveden förlorade sina matcher passerade dessutom Håbo dessa lag och slutade på en finfin åttonde plats i serien tillsammans med Värmdö.

För att sammanfatta matchen var det en arbetsmoral som var skyhög och ett otroligt fint försvarsspel som såg till att Håbo vann denna match. Ett stort publikstöd hjälpte till att kräma ur det sista ur benen och spelarna kan med stolta huvuden vara mer än nöjda över sin säsong som nykomlingar i division 2.

Tränare Widström om matchen:
- Jättebra insats av alla. Vi har sagt det tidigare att det behövs att allihopa är bra samtidigt för att kunna besegra såna här bra lag och vi visar det verkligen. Storheten med gruppen är just detta att när det har gällt som mest har laget varit som bäst. Det var ingen som trodde Håbo skulle greja det med fyra omgångar kvar. Att vi då besegrar Gute och Karlberg som är två topplag är riktigt starkt mentalt och visar att Håbo som lag, samt individerna är starka mentalt. Vi ska överlag vara nöjda med säsongen där vi slutar på 31 poäng som nykomling och med en fin målskillnad. Flertalet matcher har vi varit med i och varit väldigt nära att ta fler fler poäng än vi gjort så det finns ännu mer att hämta. Måste också passa på att tacka alla i publiken för årets säsong. Vi har varit oerhört bortskämda med en alltid trogen hemmapublik och fint stöd på bortaplan. Detta betyder mycket mycket mer än vad folk tror.

Vi tackar den duktiga och trevliga domartrion samt Karlberg för ett trevligt lag och ett härligt spelande sådant också samt stort lycka till i kvalet till division 1!

Håbo FF har nu spelat klart sin säsong och har ett kortare uppehåll innan man rullar igång med träningen igen om ett par veckor, då är det öppet för både provspel och nya spelare att ansluta till laget och testa på Håbo FF. Fram tills dess är det nu vila som gäller och då passar vi från Håbo FF herrar att tacka för alla för denna säsong.

Dels stort tack till alla våra sponsorer under året.
 Stort tack till motståndare som alltid visat upp en proffsig attityd och inställning samt bra arrangemang.
 Stort tack till all publik som stöttat oss i vått och torrt och återigen ligger i topp i publikligan, endast slagna av FC Gute.

Vi har haft en enorm resa där Håbo FF låg i division 5 för tre år sen. Nu har vi hållit oss kvar i Sveriges tuffast division 2, Magisk resa!

Tack för oss för för nu! Vi återkommer med mer artiklar senare!

Taxt och Foto: Håbo FF

 Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

4.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2744