Hem | Övriga Nyheter | Sport | Håbo FF - ett fotbollslag med samhällsansvar

Håbo FF - ett fotbollslag med samhällsansvar

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Håbo FF är en relativt ung förening, som grundades 1996 efter en sammanslagning av Bålsta IF och Övergrans IF. I dagsläget är klubben relativt framgångsrik och dess A-lag har nått upp till Division 2.

Håbo FF - ett fotbollslag med samhällsansvar | Foto: Arkiv Håbo FF - ett fotbollslag med samhällsansvar | Foto: Arkiv


Klubben har även ett utpräglat ungdomsfokus och har ett stort socialt engagemang som saknas i många andra klubbar av samma slag. 


Samhällsengagemanget visar sig även i att klubben ofta är delaktig i olika evenemang som arrangeras inom kommunen. 

Socialt ansvar
Som en del av sitt sociala ansvar har klubben, precis som många andra fotbollsklubbar, tagit tydligt avstånd till droger vilket har resulterat i strikta åtgärder i händelse av att bruk, eller missbruk, upptäcks och då främst bland klubbens ungdomar. Dessa stadgar omfattar även bruk av alkohol och åberopar ett mycket begränsat bruk av alkoholhaltiga drycker även bland de vuxna utövarna.

I samband med den stora flyktingvågen har klubben även bestämt sig för att göra en insats för de ensamkommande flyktingbarn som finns i närområdet. Främst riktar man sig till de barn som bor på någon typ av boenden, och erbjuder träning tillsammans med de ordinarie lagen som en del av integrationsprocessen. För att nå fram till de barn och ungdomar som har störst behov av sysselsättning erbjuder klubben även gratis medlemskap för ensamkommande barn och unga, under det första året som medlem i föreningen. Hur många som tas emot varierar beroende på hur stora barn- eller ungdomsgrupperna är från början.

Att spela fotboll
Fotboll är inte någon kostsam sport, även om medlemskapet i en fotbollsklubb kan kosta en del beroende på spelarens ålder och nivå. Skor, strumpor och benskydd är alla relativt billiga, framför allt i jämförelse med andra idrotter som ishockey eller ridning. 

Andra sätt att njuta av fotboll
Trots att fotboll spelas på alla möjliga nivåer, även inom klubbar som Håbo FF, och dessutom är en relativt billig sport så kommer det förstås alltid finnas de som inte kan eller vill spela själva. Det innebär dock inte att man inte kan ha ett intresse för fotbollen. 

Den som vill uppleva spänningen av fotbollen utöver att bara besöka matcherna, kan prova på att spela på odds från något välrenommerat spelbolag som exempelvis Bet365. Hos spelbolag med många olika matcher finns också möjligheten att spela på matcher andra serier än bara Allsvenskan. Matcher i division 1 och 2 brukar ingå, vilket innebär att den som följer ett lite mindre lag som Håbo FF kan spela på sina favoriter. 

Antalet marknader för varje spel brukar också vara imponerande. Glöm det gamla vanliga 1X2 tipset. Nu behöver du inte begränsa dig till slutresultat utan kan spela på detaljer inom själva matchen så som antalet hörnor, målskyttar, vem som leder vid halvtid och mycket, mycket mer. I vissa fall kan det finnas närmare hundratalet olika marknader att välja mellan vid varje match. 

Eftersom vissa av matcherna dessutom livestreamas finns också möjligheten att se matchen direkt via mobil eller surfplatta, trots att du inte är i närheten av någon tv. 

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738