Hem | Övriga Nyheter | Sport | Handbollssäsongen går mot sitt slut

Handbollssäsongen går mot sitt slut

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Den svenska handbollssäsongen är snart över för den här gången. Flera grundserier har redan avgjorts och de topplacerade lagen förbereder sig antingen för slutspel eller för kvalspel. Allsvenska Enköpings HF kommer att kvala om en plats i Handbollsligan, som är den högsta serien för herrar. Enköpings HF damer har haft en tuffare säsong och verkar vara på väg mot nedflyttning. Bålsta IF:s herrar kommer i sin tur att få spela kvar i division 3.EHF kvalar till Handbollsligan

Sportsidorna har varit fyllda med reportage och nyheter om handboll i vinter. Först spelade damlandslaget VM i Japan och sedan spelade herrarna EM på hemmaplan. Tyvärr hade Sverige inga större framgångar och i EM fick herrarna nöja sig med en sjundeplats. Nu har fokus vänt mot kommande serieslutspel. Finalerna i Handbollsligan kommer att spelas mellan den 9 och 22 maj. Enligt spelbolagen, som samlar odds, sportnyheter och liveodds på handboll, är IFK Kristianstad förhandsfavoriter. Oddset för att de vinner slutspelet är 2.87. 

Tyvärr finns det inget lag från Håbo i de högsta serierna för damer och herrar. Av samtliga klubbar i Uppsala län ligger EHF bäst till. De har haft en riktigt bra säsong i Allsvenskan, som är den näst högsta ligan i Sverige. De har lyckats vinna elva matcher i rad och redan i omgång 19 stod det klart att klubben kommer att kvala till Handbollsligan. Poängskillnaden ner till fjärdeplatsen är tillräckligt stor och omöjlig för bakomvarande lag att plocka in. Datumen för kvalspelet har ännu inte bestämts. 

Division 3-spel för Bålsta & EHF damer

Hemmaklubben Bålsta IF har haft en tuff säsong men det var med nöd och näppe som de lyckades hålla sig kvar i division 3 östra norra. Inget lag kommer nämligen att flyttas ned när säsongen är över. Anledningen är att Falu HK blev uteslutna i februari på grund av att de hade missat en match. Bålsta har endast vunnit fyra matcher den här säsongen. En av dem var mot HK Uppsala och de två klubbarna har turats om att ligga sist i tabellen. 

Enköpings HF damer har inte haft samma framgångar som herrlaget. De ligger under nedflyttningsstrecket i division 2 norra och riskerar att åka ned till division tre. I division 2 är det hela tre klubbar som flyttas ned efter varje säsong. Det andra två lagen är Täby HBK och Hammarby IF HF. 

Från vintersport till året runt-sport

Handboll är en inomhussport och säsongen slutar lagom till dess att vädret blir mildare. Däremot är det många handbollsspelare som fortsätter att spela under sommaren. Varianten beachhandboll växer och har lockat flera professionella handbollsspelare. Nu har Svenska Handbollsförbundet bestämt att de ska utveckla beachhandbollen i Sverige. Handbollsvarianten växte fram i Italien på 90-talet och var en biprodukt av att det inte fanns tillräckligt med inomhusplaner. Trots likheter med traditionell handboll finns det vissa skillnader. Den allra största är att matcherna spelas utomhus och på sand.  

Trots att ligorna börjar att lida mot sina slut betyder det inte att tittare och spelare måste vänta till hösten. Beachhandboll är ett passande substitut och matcherna är minst lika roliga på sand som på hardcourt.  

Källa: InternetPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738