Hem | Övriga Nyheter | Sport | Vad hände med spelarna i ESK?

Vad hände med spelarna i ESK?

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Det har gått 17 år sedan ESK senast spelade i Allsvenskan. En tid då Göran Persson var Sveriges statsminister, Markoolio toppade Sverigetopplistan med "Vilse i skogen" och Bojan Djordjic spelade för Manchester United. En annan som tidigare spelat för Manchester United är Jonny Rödlund, som 2003 spelade för Enköpings SK i Allsvenskan. Vad gör egentligen han och några av de andra ESK-profilerna idag?Då & nu

Jonny Rödlund var en av Sveriges allra största talanger under sent 80-tal. Han kom fram i Skiljebo , innan han spenderade en kort period med Västerås och Anderlecht innan storlaget Manchester United snappade upp talangen. Sir Alex Ferguson själv beskrev senare Rödlund som en av de största talangerna han sett, men trots detta blev karriären inte riktigt som många förväntat sig. Han avrundade karriären i ESK och Skiljebo.

Han har på senare år arbetat som fotbollscoach inom Skiljebo SK. Han har även en son, Hugo Östblom-Rödlund, som representerat ESK, men som för tillfället spelar i Västerås och är aktuell för spel i U18-landslaget.

Fredrik Ulmstedt var lagkaptenen i ESK och får ses som en legend inom klubben. Han spenderade 14 år i ESK och var en viktig stöttespelare. Nuförtiden är han direktör på en av Sveriges ledande skatterådgivningsbyråer. Han är med andra ord fortfarande med och styr och ställer 17 år senare.

Andreas Hermansson blev säsongens bästa målskytt under sin enda säsong med ESK. Den norrländska Hammarby-legenden hann med att göra 8 mål innan det bar vidare till GIF Sundsvall och Umeå FC.

Han har på senare år bland annat varit sportchef i Umeås damlag, utöver att fortsatt vara en hängiven Hammarby-supporter. Att vara Hammarby-supporter är kanske märkligt för någon som är från Västerbottens gröna skogar, men det är något han "fick i arv" genom sin far.


"Kyriakos "Kenny" Stamatopoulos" av Andreas Henriksson (CC BY 2.0)

Kyriakos "Kenny" Stamatopoulos var den som vaktade stolparna i ESK mellan 2003-2004. Den grek-kanadensiske målvakten anslöt till laget från grekiska Kalamata. Det är en klubb i de nedre grekiska divisionerna som för övrigt ESK-profilen Bosse Pettersson har coachat (96-97). 

Kenny lämnade Sverige efter en period i Boden, men återvände 2010 då han skrev på för AIK. Han blev kvar där resten av sin karriär, fram till 2018, då han valde att hänga handskarna på hyllan. Det blev ett SM-guld under hans tid i AIK. Blir det SM-guld även i år? Fokusen får snarare ligga på att hålla sig kvar. Den som tror att AIK  hänger kvar kan hålla utkik efter oddsen på bet365, ifall man är intresserad av betting på allsvenskan.

Han är numera målvaktstränare i AIK. Ett äventyr i Sverige som inleddes 2003 i Enköping pågår med andra ord 17 år senare.

Avslutningsvis får vi inte glömma Magnus Reuterwall. En annan ESK-legend som var med i vått och torrt. Han spenderade hela karriären i ESKs försvarslinje innan han beslutade sig för att lägga ner 2008.

Han studerade efter karriären civilingenjörsstudier på KTH och arbetar sedan 2012 som distriktschef på Skanska. Han är en av flera från den gamla truppen som idag har en chefsposition.

Detta är ett litet axplock av alla de ESK-profiler som vi kunde se i Allsvenskan för 17 år sedan.

Attila Gal
HåboPortalenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738