Hem | Övriga Nyheter | Tankerutan | Var tog husmanskosten vägen?

Var tog husmanskosten vägen?

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Mat är ju en nödvändighet för oss alla, givetvis om vi ska överleva, men mat är ju oxå så mycket mer, som njutning, social gemenskap och glädjen att tillaga den. Men dock är det ju ganska skönt att emellanåt få gå ut och äta, sätta sig vid dukat bord och bli serverad en god middag utan att alltid själv behöva stå över grytorna hemma.Det är ju ändå 7dagar i veckan, 52 veckor om året som man ska vara kreativ och komma på olika maträtter.

Visserligen finns det ju en uppsjö idéer av recept i tidningar och på nätet.
För att inte tala om alla glada matlagningsprogram på tv, som har blivit så populära efter ”Den nakna kockens” intågande.

Det är nästan så att man börjar tröttna på alla överhurtiga och sensationslystna matlagningsprogram, vilka försöker att överträffa varandra i idérikedom.
Vem orkar skutta omkring med ett leende på läpparna mellan alla grytor, vid middagsdags efter en lång dag av problemlösningar?

Eller den hårt arbetande föräldern som ska förbi ICA på hemvägen, för att sen stressa till dagis och hem med trötta och griniga barn … nej då får det bli något som går fort så man hinner med allt annat, innan det är dags att sova för kvällen.

Var tog den gamla hederliga kokboken vägen??
Var kan man få husmanskost serverad till middag i Håbo??
Pizzerior, kinarestauranger, thaimat mfl är de vanligaste restaurangerna, och det är jättegod mat, men det borde finnas fler som serverar husmanskost.
Tänk vad gott med dillkött och kokt potatis, rotmos och fläsklägg, kåldolmar, kroppkakor med skirat smör, oxrullader och potatispuré, kokt torsk med äggsås eller varför inte ”mammas” köttbullar med rårörda lingon ...

Alla är vi barn av vår tid och just nu är det ju inne med vintage, retro och allt vad vi kallar det för … varför inte även låta maten gå i samma förtecken ?
För mer restauranger i Håbo med husmanskost till middag …

Susanne BoussardPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2741