Hem | Övriga Nyheter | Tankerutan | Mitt hem är min borg

Mitt hem är min borg

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Att hitta sin plats på jorden och trivas, ha jobb, familj och vänner, är och har väl alltid varit en ständig strävan för människan. Att leva och bo bra, är en viktig del av livet för oss alla. Att få förverkliga vårt drömboende, hemmets idyll, är en självklarhet för många, lyx och bonus för en del, men för vissa är det lyx att bara få en sovplats för natten.Vi vill trivas med våra grannar eller inte ha några alls, njuta av vår utsikt eller inte ha någon alls. Likaväl som att vi alla är olika, så ser vi det optimala boendet givetvis på olika sätt. Men en gemensam nämnare som det flesta verkar ha, och som återspeglar sig i bostadspriserna, är nog ändå närheten till vatten. Ett av de fyra element som ger oss lugn och ro. Kan det ha med moderskapet att göra, att vi en gång levt i vår moders mage omslutna av vatten…?

Hur som helst så kan man märkbart se hur mäklarna åker snålskjuts på ordvalet ”sjöutsikt”, vilken i vissa fall kan vara helt obefintlig. Men själva ordvalet drar intresse, och om objektet är tillräckligt intressant, då blir ordvalet ”sjöutsikt” väldigt betydelsefullt oavsett om man behöver en kikare för att kunna se något som över huvudtaget kan tänkas likna vatten. Man kan ju alltid säga att man köpt ett hus/lägenhet med sjöutsikt, för det var ju just det mäklaren räknade in i sin värdering. Vi har väl alla hört råden vi fått vid bostadsköp: ” Ni ska alltid tänka på läget, läget och läget.”

Självförverkligande är ju när en persons drömmar eller mål i livet uppfylls. Det kan och är oftast en lång startstrecka för de flesta av oss, innan vi kommer dit, om vi nu ens gör det?
Vi kan läsa om psykologen Abraham Maslow´s behovsteori, som presenterades under 1940-talet, där han beskriver hur människan prioriter sina behov i olika steg, för att i slutänden nå sitt eget självförverkligande. En intressant teori där basen för vår självförverkligande är just att ha de grundläggande trygga delarna i livet, såsom bostad, arbete, och social kontakt.

” Mitt hem är min borg ” blev för mig verklighet 2008 när jag bosatte mig här i Bålsta. Jag bytte den norra skärgården mot Mälaren och det har jag inte ångrat. Här trivs jag med den lokala lagomheten, närheten till storstan, naturen och utsikten, som nu har blivit min borg, Kalmarsand

Susanne BoussardPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2741