Hem | Övriga Nyheter | Tankerutan | Blir det jul i år igen?

Blir det jul i år igen?

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

November månad va så grå att känslan inför att julpynta till 1:a advent kändes fjärran. Men när stakarna väl stod där och lyste i fönstren, ljusslingorna glittrande i regnet, brasan som brann och doften av saffran, glögg och kaffe som spreds sig i huset den gråa, dimmiga och regniga söndagen i advent, så blev det ju ändå lite julstämning trots allt.Så är vi inne i december, den vackra vintermånaden, med alla aktiviteter inför julen, förväntan från barnen och alla förberedelser. Mörka mornar där adventsstakarna ger oss en liten extra ljuskälla och påminner om julen.

Julmarknader och olika evenemang som ger oss julstämning eller bara blir ett stressmoment, dominerar tidningarnas annonssidor.

Julhandeln verkar inte ha några begränsningar i sin marknadsföring och många av oss, ger oss hän till alla lockande julpriser som överöser oss, trots att man egentligen inte kanske behöver den där GPSen, kaffebryggaren eller vinöppnaren.

Julefrid, tid i fred, frid och tid.
Julen är så olika för oss alla, men för mig är julen just julfrid.
Det är något jag numera försöker att leva upp till istället för att stressa runt och bara känna av alla måsten. Man behöver inte göra allt så perfekt, bättre att ta det lite som det kommer och känna glädje istället för press. Julen är ju frid och glädje, samhörighet och värme. Visst allt är ju relativt … jag vet.

Ja…så va det ju det här med julskinkan. Hur blir det med den? Kan man, ska man, vill man köpa julskinka efter alla larm om vanskötsel av våra små grisar?
Och hur går det med svinis… ja influensan… vågar man fira jul tillsammans om man inte är vaccinerad??

Tänk va skönt om massmedia inte slog upp så stora skrämselskott om allt ”farligt” och just om svinis. Dom kunde ju jämföra med övriga risker i samhället, och skona många från onödig oro. OM nu svinis är så farlig, varför va inte ALLA vaccinerade innan toppen kom?
Ja nu verkar det lugnat ner sig så nu säljer vi vaccinet till Polen istället så kanske kan vi fira jul tillsammans trots allt och utan munskydd …

God Jul på Er alla

Susanne BoussardPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2750