Hem | Övriga Nyheter | Tankerutan | Spik eller inte spik … det är frågan

Spik eller inte spik … det är frågan

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Förra årets julklapp, spikmattan, blev ju en sensation. Alla skulle ha en spikmatta att varva ner och ta det lugnt på, slappna av och få ro och för en del till och med att somna in på … på en spikmatta! Det är för mig otänkbart att kunna med ro och glädje lägga mig på en bädd av vassa stickiga piggar … hur kan man göra något sånt?Min enda förklaring till att det går, vilket är ju bevisat med tanke på alla entusiastiska människor som gör det, är att spikarna gör så ont att kroppens egna endorfiner, morfin och adrenalin utsöndras och ger då en lugnande och bedövande effekt.

Bedövad är nog ordet. Kan man kalla det för en drog? Har spikmattan blivit en beroendeframkallande drog av endorfiner som vi inte kan vara utan när vi väl börjat lägga oss på spikarna?

Min massör som använder en svensk spikmatta med typ 3cm hårda långa plastspikar, säger att hon kan inte vara utan den. Många av mina vänner säger samma sak, de kan inte vara utan sin spikmatta. Vad är det som händer?? Jag ser sängar med spikmattor överallt … snart kanske det kommer bäddmadrasser med inbyggda spikar … vem vet? Nu har det ju kommit även spikkuddar … undrar hur man ser ut efter att använt en sån? Troligtvis halvperforerad i ansiktet efter att somnat in på den, eller ansiktet fullt av rivsår som om katten gått lös på en?

Ja vi hittar väl alla vårt sätt att känna avslappning och få ro … jag för min del avstår nog den där lilla stickiga mattan och somnar hellre in i en mjuk och varm bädd, spikfritt tack.

Susanne Boussard
KalmarsandPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2742