Hem | Övriga Nyheter | Tankerutan | Höger eller vänster

Höger eller vänster

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Det där med bilkörning och regler är ju som vi alla körkorts-innehavare vet, en balansgång mellan sunt förnuft och vansinne.I alla fall i Stockholmstrafiken, där man ofta roar sig med att åka slalom mellan filerna för att hinna fram lite fortare. Gärna också utan att blinka, för den lilla spaken har många slutat använda för längesen och kör istället med konstlad telepati, och då med livet som insats. Om man av en händelse skulle upptäcka den lilla, ja då blinkar man och kör rakt ut istället utan att ta hänsyn till att det kommer någon annan i samma fil för man har ju blinkat och då förväntas alla andra flytta på sig.

Ett annat vanligt förekommande beteende i trafiken är den självklara vänsterfilen vid dubbelfiligt, för att trycka på att ”jag ska fram”, och det vill väl  alla vilket oftast slutar i att de flesta fordon hamnar i den vänstra filen, den som normalt användes för att köra om i, den blir helt plötsligt en köande fil, så numera kör jag om i högerfilen istället.

Sen finns det de som tror sig ha en oövervinnerlig bil som kan köra hur fort som helst utan att det händer något. Är det alla finesser med anti före, som gör att de vågar gasa lite mer, nej förresten mycket mer på pedalen? Eller kan det vara så att det är styrkan, statusen på bilen som avgör hastigheten?
Ja hur som helst så har alla bilar en begränsning, men det verkar vara värre med den som sitter bakom ratten.

Det är något som händer med en del människor när de sätter sig i bilen, sticker nyckeln i låset och vrider om. En annan skepnad intar platsen bakom ratten, där ansiktet får ett avslappnat och självsäkert uttryck, där alla hämningar och aggressioner släpps loss … ”brummbrumm här kommer jag”!!

Ja de må så vara, bara ingen blir skadad, själv försöker jag det lugnt och släpper fram med ett leende på läpparna …


Susanne Boussard
KalmarsandPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2741