Hem | Övriga Nyheter | Tankerutan | Ljuset i tunneln

Ljuset i tunneln

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

De senaste dagarnas snökaos med inställda tåg, tunnelbanor och trafikproblem, känns för många som en tung börda varje morgon när det är dags att ge sig iväg till jobbet. Kommer jag fram idag, hinner jag med allt som ska göras, kommer jag hem …? Då inser man vad sårbar vår infrastruktur är.När man väl kommer hem har skottat rent runt huset och sen somnat av utmattning i en fällknivsliknande ställning, så är det dags igen när morgonljuset strilar in genom fönstret och stora snöflingor dalar ner i mängder, att greppa spaden, ta ett djupt andetag, tänka på våren och skotta, skotta, skotta.

Men den här vintern är ju lite speciell, den är inte som dom vanliga vintrarna brukar vara för det kommer ju bara mer och mer snö. Hur mycket finns det där uppe egentligen, tar det aldrig slut?

Så häromdagen insåg jag att det finns de som gör det där med snöskottning mycket bättre och snabbare än jag. Snöröjning av tak är ju inget man gör på en kafferast precis, så jag greppade telefonen och ringde en snöröjare.

Igår insåg jag att det är ju faktiskt slutet av februari och då kan ju inte våren vara långt borta … trots att det just nu inte känns så.

Men under snötäcket ligger vårlökarna och gror, fästingarna blodsugna, ogräset och maskrosorna beredda, startklara för våren. Snart så hör vi fåglarna i full färd att öva på vårsångerna, och vårljuset kommer att väcka oss tidigare, ishala vårvägar håller oss fullt koncentrerade och vårkatalogerna översvämma våra brevlådor. Vårkänslorna vaknar till hos både folk och fä.

Vi börjar planera vårkläderna, sommarsemestern och drömmer oss bort till en varm och solig sandstrand och vi tycker nog att det där med julafton, snö och nyår, känns oändligt långt bort.

… härligt snart är det vår!

Susanne Boussard
KalmarsandPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2749