Hem | Övriga Nyheter | Tankerutan | Det gäller att få upp den

Det gäller att få upp den

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Häromdagen införskaffade jag en termometer, ja en muntermometer för att kolla febern med. Inte visste jag att man måste nästan vara teknisk ingenjör för att få ut den lilla rackarn ur förpackningen. När jag väl dragit och testat det mesta och till slut insett att det fanns inte en chans i världen att komma åt den utan att ha tillgång till sax, var jag i upplösningstillstånd.Vad är det för mening att hermetiskt innesluta denna lilla manick? Varför ska det vara så svårt att göra en förpackning som är lätt att öppna?

Ja när jag ändå var på apoteket så passade jag på att köpa lite vitaminer också. Kvinna, hette de och sades vara bra, så jag slog till på en burk med förväntan att få känna mig lite piggare nu inför våren.

Väl hemma tar jag av locket till burken och tänkte inta min vitaminkick, då jag ser att ett aluminiumlock är förslutet över de små pillren och letar förstås efter den där flärpen man ska dra i för att få bort det. Men i det här fallet fanns inte en enda flärp, eller ”drag här” utan här gällde det bara att barskt slå hål i skiten.

Väl gjort så ser jag i den lilla öppning som då blottas, jättepiller 2cm långa stora röda och stenhårda som ska sväljas … himmel hur ska jag få i mig de där, var min första tanke. Öppningen var 2,5cm och då undrar jag varför man gör ett så trångt hål i en för övrigt så stor burk med jättepiller i…?

En annan förpackning som brukar förorsaka irritation och förundran är de vanliga höga fil/youghurtförpackningarna med en flärp där det står ”öppnas här”.
Där gäller det att vika två flikar bakåt och sen trycka fram pipen som sen ska förse oss med den dryck förpackningen innehåller. Hur många gånger har man inte lyckats få upp halva pipen på grund av att den andra halvan varit fastlimmad, varpå den sk pipen får en mycket märklig form där ingen rinnande vätska kan ta sig ut utan att fördela sig åt alla håll, och definitivt inte åt det håll det va tänkt.

Ja det finns många olika förpackningar som är som små kassaskåp där man nästan måste spränga sig in i, bara för att upptäcka att den ligger i sin tur i en annan förpackning. Kan man inte göra de på annorlunda sätt, varför krångla till det?
Något som är positivt däremot är ju de förpackningar som har utrustats med skruvkorkar, de har fungerat alldeles utmärkt hitintills och det är ju alltid något man får vara glad över. Ja och så vårsolen förstås …

Susanne Boussard
KalmarsandPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2741