Hem | Övriga Nyheter | Tankerutan | Nu vaknar allt till liv igen

Nu vaknar allt till liv igen

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Härligt att våren äntligen kommit tillbaks efter den långa vintern. Allt vaknar till liv igen, trädgårdsodlarna och loppisarna slår upp sina dörrar och köpsugna spekulanter strömmar till. Kul med loppis och auktioner men det gäller att hålla tiden och veta var man ska, inte som jag gjorde i helgen… Kom en kvart innan de stängde, hade ingen koll på tiden. Visst, det positiva var väl att jag troligtvis sparade en hel del pengar men missade det roliga. Våren har så många måsten, och mycket som ska ordnas och förberedas inför sommaren. Ett måste är ju att ordna upp och planera den gråa och tråkiga trädgården där torra döda kvistar och blomstjälkar fladdrar i vinden. Gammalt blekt gräs, vassa roskvistar och fjolårets spröda löv som blåser runt överallt. Dessutom har nu vinterns matande av fåglarna kommit upp ur snödrivorna, ett ton solrosfrön. De har nu även slagit rot så blir det en solfattig sommar har man ändå solrosorna att vara glad för. Det är krattan som gäller och i år var det så praktiskt ordnat att ett företag, utan att namnge det, hade ställt en grön fin kratta utanför min dörr i förra veckan. Var det en hint att det är dags nu… eller?

Min första reaktion var spontant att ”vad snällt vem har gett mig den fina gröna krattan?” … men när jag vände mig om såg jag att även grannen fått en, och deras granne… ja faktiskt hela området hade tilldelats en grön fin kratta.

När jag senare åker ner på stan, ja till Bålsta centrum… tar jag vägen förbi en god vän och ser att även där lyser det en grön fin kratta utanför dörren. Hela Bålsta verkar ha fått en grön fin kratta, det tackar vi för och tänk vad fint det kommer att bli överallt. Men vad kommer härnäst? Det här öppnar upp för fler överraskningar.

Så nu väntar jag med spänning på vad som ska stå utanför min dörr nästa vecka. Kanske lite sommarblommor, en fönsterputsare eller varför inte en snöskyffel inför nästa vintersäsong… ingen dum idé alls.

Susanne Boussard
KalmarsandPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2741