Hem | Övriga Nyheter | Ungdom | Levande fungerande kommunikation, på riktigt!!!

Levande fungerande kommunikation, på riktigt!!!

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

En uppkopplingshysteri som leder till att ständigt finnas tillhands via Twitter, Instagram, FB, mejl mm mm har i sin tur lett fram till en form av Alienation och social inkompetens, ja just det, Social inkompetens. På 90 talet skapades kurser i Social kompetens, för att vi just det, började få svårt att umgås i grupp.

Levande fungerande kommunikation, på riktigt!!! Levande fungerande kommunikation, på riktigt!!!


I och med Internet-revolutionens inträde och explosionsartade framfart har detta problem eskalerat och har vuxit till ett jätteproblem först och främst bland vuxna som i sin tur fört över dilemmat till barnen. Vi konstaterar hur  läget är hos ungdomarna på våra ”Vågava´digsjälv”!!!-läger (för ungdomar 12-15 år) på somrarna, där ett av de vanligaste problemen som föräldrarna framför till oss före lägren, just oron att deras barn har få eller ingen kompis och tillbringar för mycket tid vid datorn. Väl på dessa läger har vi mobilfritt, telefonerna samlas in mellan kl 07.00 -22.0007.00 -22.00 och detta utan några som helst problem!!! Ungdomarna möts, trivs och växer och inte bara som individer utan även som gruppmedlemmar som i sig skapar en otroligt fin trygghet och sammanhållning. På en veckas tid har deltagarna helt plötsligt 30-40 nya vänner ,som de under det fortsatta året vidmakthåller kontakt med.

Våra erfarenheter med AF-VISION´s utbildningar i företag och organisationer  är desamma, en klart uttalad och kommunicerad målbild och att samtalet sker till varandra istället för om varandra.  Den röda tråden, mål och vision sätts av ledningen och kommuniceras vidare till ledningsgrupp ut till avdelningar och medarbetarna. Ord som Gemensam värdegrund har blivit både uttjatat och bespottat, just beroende på att det blivit en floskel och inte arbetats efter och följts på riktigt och konsekvent. En gemensam värdegrund där hela företaget/organisationen involverats är oslagbar i synnerhet då den används konsekvent och inte tummas på. Mål/Vision/Värdegrund i kombination med TEAMETS actions i vardagen är ju företagets inre kompass och vägvisare. Värdegrunds/Visions-arbete är en långsiktig process och definitivt ingen quick-fix.  Många säger, ”NU går det bra för oss, vi har inte tid med sånt där trams det är bara att jobba på” Det är precis då det är läge att bygga och stärka TEAMET just för sämre tider. Då har man något att förhålla sig till. ”Den som inte dåras i medgång, knäcks inte i motgång”

Alltför många idag kommunicerar sitt budskap antingen via att man tror på den telepatiska förmågan, ”det borde de väl fatta, alternativt sätts ett anslag upp på anslagstavlan eller så mejlar vi till varandra med allt vad fikonspråk och förkortningar innebär alt använder vi än snabbare media med än mer förkortningar och hoppas på att omgivningen förstår.

Så vänner, skapa ett gott kommunikationsflöde, börja där du står själv, förvissa dig om att den du kommunicerar med förstår innebörden av vad du vill förmedla.   Vad vill jag/vi? Vad vill vi egentligen!!!
Det levande mötet likt exemplet för ungdomarna på sommarlägret, där vi möts trivs och växer, ja svårare än så är det inte.  Avslutningsvis lägger vi in den vinnande formeln ”1+1=4”

Arne Falkbäck
Grundare AF-VISION & UTBILDNING AB & Stiftelsen ”Vågavádigsjälv”!!!Prenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2753