Hem | Övriga Nyheter | Ungdom | Satsning på ungas skrivande - unga skribenter får skrivhandledning av elever från författarskolan

Satsning på ungas skrivande - unga skribenter får skrivhandledning av elever från författarskolan

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

I vår startar en skrivarverkstad för skrivande ungdomar på Håbo biblioteket med elever från författarlinjen på Biskops Arnö som lärare. Eva Obelitz Rode, Eric Bertilsson och Hedda Nilsson kommer hålla i tre träffar för att stärka, inspirera och hjälpa unga som är intresserade av att skriva.

Hedda Nilsson Hedda Nilsson


– För att lära sig att skriva måste man lära sig att läsa, andra och sig själv. Därför möts vi på Håbo Bibliotek, för att tillsammans skriva, läsa och samtala kring text, säger de tre.

För lässugna kommer det under våren att starta ett bokfika för unga, dit man kan komma och prata om böcker eller få boktips och fika.

– Biblioteket vill skapa en meningsfull fritid för unga i Håbo. Det finns ett stort intresse för skrivande och läsande i kommunen, vilket inte minst visar sig i "alla fyror läser" projektet. Ett av bibliotekets viktigaste verksamhetsmål är att skapa rum för ungas kreativa utövande. Därför erbjuder vi nu mötesplatser för ungas läsande och skrivande, säger bibliotekarie Sara Hallström

Skrivarverkstad
Ålder:          från ca 9 år
Tid:              16.00–18.00
Datum:        torsdagar 17 mars, 21 april, 19 maj
Anmälan:     anmäl dig till sara.hallstrom@habo.se Skriv ditt namn och ålder

Bokfika
Ålder:             9-13 år
Tid:                15.30 - 16-30
Datum:           måndagar 29 februari, 4 april, 2 maj.
Ingen föranmälan behövs. Vid frågor är du välkommen att kontakta Sara Hallström på e-post: sara.hallstrom@habo.se, eller telefon: 0171-526 06.

Källa: Håbo kommunPrenumerera på kommentarer Kommentarer (1 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 21 Jan 2016
Ett bra initiativ av förvaltningen för att stärka lärandet i Håboskolan. Bra också är att aktiviteten börjar i tidig ålder, men jag skulle gärna se att det chemaläggs i skolan till varje vecka i stället för 3 gånger under vårterminen.
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2738