Hem | Politik | Att värna demokratin

Att värna demokratin

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Val stundar och alla partier och politiker gör sig hörda. Alla vill trumma ut sina budskap och vilken politik just det partiet vill driva. Det skall ge väljarna möjlighet att ta ställning, vad varje person vill stödja. Jag tycker att det är utmärkt. Att också ha debatt, som är öppen och tydlig är mycket bra. Men ibland mycket svårt, speciellt då ett parti inte har några svar eller frågor.I kommunalvalet här i Bålsta ställer Sverigedemokraterna (SD) upp till val. Det är viktigt att övriga partier respekterar det och ger SD plats att föra fram sina åsikter och vilken politik de vill driva i det val man ställer upp i.

Jag har undrat - vad vill SD göra i Håbo, vilken politik vill SD föra kommunalt. Jag ställde frågan till 2:a man på SD:s kommunallista, Richard Bryngelsson. Då, före det att SD presenterade sitt valmanifest ville Richard inte uttala sig. Sen efter att valmanifestet kommit ut, kontaktade jag 1:e namn på lista  Maria Ekenhjälm om vad SD vill göra. Det hade SD inte bestämt än, ca 10 dagar före valet.

Jag vill respektera demokratin och vill att alla skall få göra sin röst hörd. Men, som med alla friheter, finns också ett ansvar. I detta fall ett ansvar att partiet talar om för sina väljare, vad man vill ha mandat för. Vilken politik eller saker man vill driva i kommunen. Har man ingen politik eller sakfråga man vill driva, tycker jag man inte heller skall ställa upp i valet. 

Varför ställer då SD upp i kommunalvalet?
Jag tror att det enbart är för att man vill komma åt partistödet. Det är enligt mig fel sätt att driva politik.

Får jag väljarnas förtroende att fortsätta i kommunal politik, kommer jag driva saken om att  partistödet endas ges till aktiva invalda partier. Får ett parti mandat i fullmäktige, men inte är med i politiken och aktivt deltar, bör man inte heller ha något partistöd. Man visar då tydligt att man inte har någon politik i kommunala frågor.

Tomas Alm
v ordförande  FP
tomasalm.blogspot.com

PS
SD har nu bytt ut 1:a namn på listan till Mattis Hagström i Bålsta. Vill du fråga Mattis om deras politik hittar Du telefonnumret på eniro.se.
DS

-----------------------------------------------------------------------

Kommentarer överförda från den gamla hemsida

Re: Att värna demokratin (Medelbetyg: 1)
av Hakan Torsdag, 09 september, 2010 kl. 08:01

Bästa Tomas
Varför tar du först nu upp hotet från SD, det har funnits där under hela valperioden men då har Folkpartiet och många andra partier varit tysta trots att ni känt till deras politik? Jag har i färskt minne ert första medborgarmöte i kommunhuset där jag tog upp frågan om att införa 27 Januari som en missesdag om förintelsen i Håbos skolor. Reaktionen från er politiker var "noll" ingen ville ta i frågan utan bad mig i stället att skriva en medborgarmotion som jag också gjorde men som inte resulterade i några direktiv till Håbos skolor att införa den 27 Januari som en minnesdag, ni hänvisade ansvaret till rektorerna att sköta. Nu har vi SD aktiva i Håbo, där de med stor sannorlikhet kommer in i fullmäktige, det hade kunnat undvikas, om ni politiker hade visat kurrage och intresse att ta debatten redan 2007 när jag tog upp frågan.

Du säger nu att orsaken till att de vill in i fullmäktige är för att komma åt partistödet, vilket är helt fel, de vill naturligtvis komma in för att göra Håbo kommun till en segregerad kommun med kravaller och bråk som följd. Hade ni andra partier använt partistödet till politiskt arbete och inte till fester på Ålandshav hade inte SD varit på agendan till Håbo fullmäktige.

Tomas, du nämner ofta att du är ny i politiken men detta borde du ha förstått när du vet hur valresultatet blev i Karlskrona. Nu har vi dem i lokalvalet 2010 och vad tänker du ta till för åtgärder om de blir en vågmästare i fullmäktige? Svara innan valet.

För sent ska politikerna vakna!!!!!!!!!!!!!!

Håkan SundströmPrenumerera på kommentarer Kommentarer (0 Skickat)

totalt: | visar:

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2762