Hem | Politik | Bålsta vårdcentral

Bålsta vårdcentral

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

När vårdcentralen i Bålsta bjöds ut till upphandling bjöd MedPro Clinic 20 mkr och fick affären och har därmed ansvar för att sköta sitt uppdrag. Finansiärerna försvann dock ganska snabbt efter att affären var klar och nya har inte kommit till.

Bålsta vårdcentral Bålsta vårdcentral


MedPro har även tappat marknad pga av ytterligare konkurrens efter köpets slutande. Landstinget har haft en träff med VD för MedPro förra veckan. MedPro släpar med räkningar – de sköter dock vården till full belåtenhet liksom avbetalningarna till Landstinget. VD har uttryckligen sagt att han vill driva vårdcentralen vidare och säger sig ha en plan med sikte på ny finansiering.

Dock kan vi konstatera att de inte klarar så mycket till i rådande situation. Av den anledningen har Landstinget säkrat upp med ett danskt ombud i händelse av konkurs. Dessutom har Landstinget en plan för hur hantera patientsituationen i Bålsta om det trots allt skulle bli konkurs. En plan som sätts i verket omedelbart. Landstinget har även genomfört en kontroll och kan konstatera att vården fungerar lika bra som tidigare, och man kommer fram på telefon. MedPro kämpar på.

Vidare när det gäller omställningstiden i det fall det trots allt skulle bli konkurs, så knyter Landstinget direkt kontakt med den konkursförvaltare som tillträder. Den konkursförvaltaren ska, enligt gällande regler, över viss tid driva verksamheten, lösa akuta driftproblem och finna en ny intressent. Och det finns med stor sannolikhet intressenter, vilket bl.a. framkom då vårdcentralen i Bålsta var ute till försälning. Då handlade det om tiotalet företag. I ett sådant fall blir det hela en fråga för beslut i först Hälso- och Sjukvårdsstyrelsen och sedan i Produktionsstyrelsen på Landstinget.

Alltså kan man som ansluten till MedPro i dagsläget vara lugn. Vården sköts på bästa sätt och oavsett vad som händer blir det ingen hastig stängning. Och Landstinget håller kontroll på vad som händer och sker, dessutom kommer man att agera snabbt om det behövs och har förberett för det.

Håkan Welin
FP ProduktionsstyrelsenPrenumerera på kommentarer Kommentarer (1 Skickat)

avatar
Håkan Sundsström 02 Maj 2012
Detta brev från Folkpartiet i Håbo var den mest intetsägande information från ett etablerat politiskt parti. Informationen är transparent och sprider bara mer oro bland patienterna, den innehåller ingen fakta som stillar oron bland patienterna listade på Medpro Clinic i Bålsta. Det bara förstärker oron och bekräftar ryktet om Medpro Clinic snara konkurs. Ni borde ta fram fakta om de övriga vårdcentralerna som Medpro clinic äger i Sverige som visar samma problematiska situation som den i Bålsta. Vad Folkpartiet inte förstår är tiden det tar för en konkursförvaltare att komma igång efter att konkursen är ett faktum. Normalt tar det minst en vecka och under den tiden flyr personalen till andra vårdcentraler. Den flykten har redan startat genom att läkare och systrar slutar och lämnar sina patienter utan att informera att din husläkare har flytt VC i Bålsta till annan anställning. Den plan som Håkan Welin refererar till finns ej, det är bara tomma ord och gissningar från ett intetsägande Folkparti i Håbo som inte har någon substans. Folkpartiet har tydligen gått i säng med moderaternas Erik Weiman, den man som totalt saknar empati för medborgarna i Håbo. Han sitter och fikar i Bålsta centrum med sina moderata partivänner utan att ta kontakt med folket, däremot söker de upp moderata adresser med frågan om hur de ser på Vårdcentralen i Bålsta centrum, där får de svaren de önskar för att fortsätta med den vårdpolitik som f.n. sker i Håbo. Moderat politik som Folkpartiet nu ansluter sig till är för friska, unga och rika medborgare, övriga ses som en belastning för samhället. Märkligt är också att en f.d. partiledare sedan flera år träder fram med detta svamlande, medan den nyvalde partiledaren gått in i dimman och håller sig gömd.
Håkan Sundström
totalt: 1 | visar: 1 - 1

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

1.00

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2748