Hem | Politik | En medborgares tankar

En medborgares tankar

Genom
teckensnitts storlek: Decrease font Enlarge font

Om du surfar in på en kommuns officiella hemsida och där läser du ett inlägg som heter Kommundirektörens tankar, uppfattar du att du läser kommundirektörens privata blogg eller tror du att han/hon ger sin syn på kommunala angelägenheter, i rollen som kommundirektör? En officiell synpunkt från kommunhusets allra högsta tjänsteman kanske? Det borde man kunna ställa frågor om och ha synpunkter på, eller?

Per Kjellander, kommundirektör, Håbo kommun | Foto: Attila Gal Per Kjellander, kommundirektör, Håbo kommun | Foto: Attila Gal


Vems tankar?
Håbo kommuns kommundirektör Per Kjellander har en månatlig blogg på kommunens hemsida (www.habo.se) under katalogen Startsida/Kommun och politik/Press- och informationsmate.../ Kommundirektörens tankar.

Där
publicerade han bland annat ett inlägg med titeln 11 september - att vara en superkommun där man kan läsa följande:
"... jag tror tyvärr att de flesta av Sveriges kommuner har så kallade rättshaverister eller invånare med likartat beteende. Det skapar problem, ibland stora sådana. Dessa personers beteende kan se ut på olika sätt, allt från våld (och hot om våld) mot politiker och medarbetare, till mailbombning med märkliga frågor och anklagande insändare i lokaltidningar. Jag har mött ganska många genom åren och något som brukar förena dem är att de är mycket medvetna om att det finns personer som agerar så här. De tar avstånd från dessa, men inser sällan att de själva tillhör denna grupp.
Våld, hot och rena trakasserier ska vi aldrig acceptera men vi måste komma ihåg att vi är en offentlig verksamhet som ska stå för öppenhet och service. Då måste vi i väldigt stor utsträckning ha tålamod med dessa energitjuvar, hur frustrerande det än är."

Per Kjellander konstaterar för oss alltså, på kommunens officiella hemsida, att i Håbo finns det rättshaverister (eller invånare med likartat beteende (?)) som våldför sig och hotar med våld och ställer märkliga frågor och skriver anklagande insändare i lokaltidningar. Dessa är dessutom energitjuvar, som han måste ha tålamod med, hur frustrerande det än är. Han anklagar mao för honom kända medborgare i Håbo att de skriver anklagande insändare... För det måste väl vara medborgare i Håbo kommun han menar? Inte i Mullsjö eller Torsås kommun? Vi får väl hoppas på att han polisanmälde alla dessa hot mot demokratin för att skydda personalen? Vi tackar för informationen! Nu ville vän av ordning gärna veta vilka dessa demokratisabotörer är, men där blev det stopp.

Undrande medborgare - utan svar i sakfråga från kommundirektören
Medborgare Håkan Sundström var inte sen, och ville veta vilka av medborgarna i Håbo kommundirektör Kjellander menade, så han mailade följande frågor:

"Har med avsikt väntat 14 dagar på en förklaring från dig varför du kallar en grupp människor här i Håbo för rättshaverister och energitjuvar. Detta är nervärderande och kränkande ord från en kommundirektör.

Därför vill jag ställa följande frågor till dig som jag hoppas få ett svar på inom den tidsrymd som specificeras i det dokument du själv signerat och som heter ”Policy för synpunktshantering” dokument nr: KS 2009/100 nr 2009.2619.
Mina frågor är följande:

1. Vad har du för underlag som ger dig rätt att kalla en grupp av Håbos medborgare för rättshaverister och energitjuvar?
2. Tillhör jag den grupp av medborgare som du benämner rättshaverister och energitjuvar?
3. Om du anser mig tillhöra denna grupp så vill jag veta vad jag har gjort för fel, så jag kan ändra mig.
4. Får jag inte granska förvaltningars arbeten och ifrågasätta besluten, när det handlar om slöseri med skattemedel?
5. Har du fått ditt uttalande sanktionerad av politiken?
6. Du skriver ”rättshaverister och energitjuvar” så måste du avse flera personer. Vilka är de personerna?
7. Kommer du att dementera dina uttalande och be om ursäkt eller..?
8. Skulle gärna se fram mot en kommentar från övriga partiledare."

 Per Kjellanders svarade:
"Jag har mottagit e-postmeddelandet från dig. Mina åsikter och tankar omfattas inte av Håbo kommuns synpunktshantering."

Kommunens policy för synpunktshantering
Håbo kommuns policy för synpunktshantering (Policy för synpunktshantering - Håbo kommun (.pdf) undertecknat av kommunanställd kommundirektör Per Kjellander, ger direktiv till kommunanställde om hur synpunkter ska hanteras, med syftet bland annat att "öka trovärdigheten och legitimiteten för den kommunala verksamheten genom att visa att vi tar invånarnas/brukarnas synpunkter på allvar. 

Även andra undrar
En annan medborgare i Håbo kommun, Jan-Eric Hernkrantz, blev också nyfiken på vilka dessa rättshaverister och energitjuvar är så även han skickade sina frågor till Per Kjellander:
"Kommundirektörens tankar – främst avsedda för Håbo kommuns medarbetare. Eftersom du vänder dig till dina medarbetare och beskriver utomstående personers kritik mot kommun-ledningens sätt att sköta verksamheten med våra skattepengar som rättshaverister vill jag ha en förklaring. Vilka av oss beskyller du för att vara rättshaverister? Och i vilket avseende? Sluta mumla i skägget och var tydlig, så att vi kan bemöta ditt påhopp. Det är tydligt att du, och även ledande politiker, genom att skydda varandra, på alla sätt vill rättfärdiga era beslut och handlingar inför medarbetarna, utan kritik utifrån. Det är uselt. Jag håller med om att Håbo kommun är en ”superkommun”. Men vi saknar en ”superledning” och ”super-politiker”.
Han har ännu inte fått svar på sina frågor....

Låt oss leka med orden och vara fortsatt allmängiltiga och retoriska. Jag tror tyvärr att de flesta av Sveriges kommuner har så kallade kommundirektörer eller andra chefer med likartat beteende. Det skapar problem, ibland stora sådana för kommunen. Dessa personers beteende kan se ut på olika sätt, allt från chefsfasoneri och härskarteknik mot medarbetare och medborgare, till att inte svara på medborgarnas (vilkas skatter betalar deras löner) märkliga frågor och anklagande insändare i lokaltidningar. Jag har mött ganska många genom åren och något som brukar förena dem är att de är mycket medvetna om att det finns personer som agerar så här. De tar avstånd från dessa, men inser sällan att de själva tillhör denna grupp.
Ignorans och översitteri ska vi aldrig acceptera men vi måste komma ihåg att vi har rätt att granska och övervaka offentlig verksamhet som ska stå för öppenhet och service och dialog och snabb synpunktshantering. Då måste vi i väldigt stor utsträckning ha tålamod med dessa dialogskygga chefer och direktörer, hur frustrerande det än är.


Till sist, några ytterligare ord från kommunens hemsida:
"I Håbo bemöts innevånarna med respekt och rättvisa. Det finns närhet och dialog. Kommunen kännetecknas av öppenhet och det är lätt att kommunicera med alla verksamheter. Informationen är snabb, tydlig och korrekt”. - Håbo kommuns Vision 2015

Tjena mors!

Attila Gal
HåboPortalen
0727-346 046Prenumerera på kommentarer Kommentarer (60 Skickat)

avatar
Håkan Sundström 07 Okt 2013
Det är bedrövligt att Håbo kommun blivit drabbad av en kommundirektör som kränker medborgarna genom att kalla en grupp människor för "rättshaverister och energitjuvar" bara därför att de är rädd om kommunens skattepengar. Per Kjellander är inte lämplig att styra kommunen och borde avgå, han har ingen känsla av att styra kommunen på det mest effektiva sättet, orsaken är att han inte bor i kommunen och följaktligen inte betalar någon skatt till kommunen, som resulterar i en slit och släng mentalitet bland sina medarbetare. Han är inte medveten om offentlighetsprincipen, där medborgarna kan begära uppgifter från förvaltningarna i alla lägen förutom sekretessbelagd information.

Det mest oroande är att han tydligen har full support från politiken. Agneta Hägglund som går under namnet Håbos moder svea ger honom full support att kränka Håbos medborgare som han gör. Om Maria Åberg eller Nina Lagh hade gjort något liknande och laggt in det på kommunens hemsida hade hela sosse-staben ställt upp som en röst och fördömt kränkningen. Nu gäller det vår nuvarande kommundirektör som de själva givit en anställning, nu får ingen kritisera honom för hans kränkande behandling av Håbo kommuns innevånare.

En annan allvarlig händelse som nyligen uppstått är att kommunen påverkat lokaltidningen med att stoppa alla kritiska insändare. Detta förnekar naturligtvis kommunen och politiken genom att inte erkänna tilltaget. Detta har lett till att yttrandefriheten är begränsad och att kommunen bryter mot grundlagen men kommer undan ett åtal genom att alla nekar till anklagelserna.

Håbo's vision 2015 är bara skrivet på ett papper utan värde, det är inte lätt att få kontakt med kommunens tjänstemän när de blir kallade för rättshaverister och energitjuvar.
Håbo är en superkommun utan ledning

Håkan Sundström
Reply Tummen up Tummen ner
-13
Rapportera som olämpligt
avatar
Christian 09 Okt 2013
Jag vill inte göra det här till någon partipolitisk debatt (det kommer vi att ha nog av nästa år), men ja om detta hade varit i förra mandatperioden och Maria Åberg gjort något liknande så hade det blivit ett sjuhelvetes liv från den dåvarande oppositionen.
Dock tror jag inte att hela "Sosse-staben" hade sjungit i kör. Det räckte gott och väl med Thomas Lindström som bas och Pyry Niemi som Tenor allt detta skickligt dirigerat av Lars-Göran Bromander.

Att det slinker ut "grodor" ur politkers munnar är inget nytt, men dessa politker brukar även vara snabba att "dementera" eller förklara vad de egentligen menade. Nu är Per ingen politker men är i högsta grad med och styr kommunen.
Då jag fått bra svar av Håbo kommun på vissa andra frågor så är jag mycket förvånad dels att Per Kjellander häver ur sig det han gjorde, men framförallt att han inte alls svarar på den kritik som uppstått. Han har inte stärkt sitt varumärke precis.

Ha en bra Dag

Mvh

Christian
avatar
Jan-Eric Hernkrantz 08 Okt 2013
Det mesta av ovanstående har sin bakgrund i turerna kring Skipark 360. Ett projekt som inte skulle kosta Håbo kommun någonting. Allt enligt styrande politiker och kommunledning. När tänker dessa personer öppet redovisa kostnaderna? Det finns många medborgare som vill ha svaret. När vi sedan påtalade negativa omständigheter kring projektet i BUB-bladet blev vi plötsligt refuserade av Ove Rickardsson. Någon hade ringt från kommunen och begärt att insändarna skulle stoppas. Efteråt har detta förnekats både från Ove Rickardsson och styrande politiker och kommunledning. Man försöker helt enkelt att tiga ihjäl sanningen. Det kommer inte att lyckas. Oskyldiga kommunanställda har utpekats , trots att uttalanden från politiker har angivit andra källor. Jag har nyligen haft en artikel i EP där jag återigen har påtalat Ove Rickardssons agerande. Något besvarande från Ove Rickardsson har inte kommit, vilket jag ser som ett tyst medgivande i min angivelse. Kommundirektören däremot försöker svartmåla mig och andra som rättshaverister och energitjuvar när vi påtalar omständigheter som man från styrande politiker och kommunledning inte vill ska komma fram. Dessutom påstår han att kommunen mailbombas. Jag har frågat om Håbo kommun har utsatts för mailbombning. Svaret är att mail till domänen habo.se inte utsatts för någon attack de senaste fem åren i den omfattningen att det har hindrat legitim mail att inkomma. Att sedan inte svara på mail från medborgare med motiveringen att ”mina tankar och åsikter omfattas inte av Håbo kommuns policy för synpunkts-hantering”. Märkligt, när det är han som skapat den att gälla samtliga tjänstemän i kommunen, och kanske ännu märkligare, att han som kommundirektör ägnar sig åt att skriva sådana instruktioner. Har inte en kommundirektör viktigare uppgifter tycker jag att den kostnaden för oss skattebetalare i Håbo kommun ska tas bort.
Jan-Eric Hernkrantz
Reply Tummen up Tummen ner
-14
Rapportera som olämpligt
avatar
Johan 09 Okt 2013
Tystnaden från våra politikers sida är kompakt och talande!
Reply Tummen up Tummen ner
-6
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundström 14 Okt 2013
Johan
Så fungerar Håbos politiker, de skyddar varandra till varje pris. Man tycker att åtminstone oppositionen borde ha en ståndpunkt och yttra sig i frågan, men därifrån kommer ingenting.

Håkan Sundström
Reply Tummen up Tummen ner
-14
Rapportera som olämpligt
avatar
Somir 13 Okt 2013
Jag har nästan svårt att tro på vad det är jag läser! Det är verkligen inte ett okej beteende från en tjänsteman. Det han väljer att klanka ner på är demokratiska rättigheter! Det borde han som ex journalist känna till. Jag har nu varit borta från politiken i några år och upptäcker från både statligt och tydligen kommunal tjänstemannanivå nästan ett förakt mot grundläggande demokratiska rättigheter, så som yttrande och åsiktsfrihet. Som världsmedborgare så ska du ha rätt att yttra dina åsikter utan att bli utsatt för repressalier eller förföljelse av något slag. Avvaktar kommentarer från våra politiker runt det här.

När jag nämner staten så tänker jag närmast på Statens institutionsstyrelse Eknäs där man i bryter mot skollagen med kommentaren, "då får man väl ändra den lagen". Kan vara svårt att tro på det, men så är det. SIS är en myndighet med mycket smutsigt under buken. En dag så kommer allt nog fram.

Somir
avatar
Owe Fröjd 14 Okt 2013
Hej Attila

Du skriver i ditt mail:

citat:
"I sin kommunblogg kallade kommundirektör Per Kjellander i september några icke namngivna
medborgare i Håbo kommun energitjuvar och rättshaverister."

Det jag kan läsa är att detta INTE är hans uppfattning. Jag tolkar hans uppfattning som att det finns rätthaverister i allmänhet, inte några icke namngivna i Håbo i synnerhet.

Har jag missuppfattat hans krönika, eller har du missuppfattat hans krönika? Du får gärna förtydlig dig så skall jag sedan svara på din fråga.

Med vänlig hälsning

Owe Fröjd, Bålstapartiet
avatar
Attila Gal 14 Okt 2013
Hej Owe!

Låt oss få svar av Per Kjellander i frågan: menade han att någon var rättshaverinst och/eller energitjuv i Håbo kommun? Detta borde tämligen vara en enkel sak att besvara, när en medborgare ställde frågan till honom, eller?

Attila Gal
HåboPortalen
avatar
Owe Fröjd 14 Okt 2013
Hej Attila

Du skriver här ovan:

"Per Kjellander konstaterar för oss alltså, på kommunens officiella hemsida, att i Håbo finns det rättshaverister (eller invånare med likartat beteende (?)) som våldför sig och hotar med våld"

Jag hittar inte det konstaterande som du påstår i Per krönika, kan du hjälpa mig på traven att finna det?

Dock hittar jag Jan-Eric Hernkrantz egna konstaterande hör ovan:

"Vilka av OSS beskyller du för att vara rättshaverister? Och i vilket avseende? Sluta mumla i skägget och var tydlig, så att VI kan bemöta ditt påhopp"

Vilka fler personer menar han??

Owe Fröjd
avatar
Attila Gal 14 Okt 2013
Hej Owe!

Du må ha en poäng där. Min åsikt är att många, inklusive du, är införstådda med vilka han menar.
Men återigen, som jag skrev i mitt förra svar: låt Per Kjellander klargöra huruvida han menade eller inte några i Håbo, så slipper vi gissa. Är det så mycket begärt tror du?

Owe, du som företräder Bålstpartiet skriver på er hemsida bl. a:

"Vi föreslog extra pengar till att:
-öka tätheten inom äldreomsorgen,
-ungdomens hus ”Borgen” skall öppnas igen,
-elever i årskurs 1 på Fridegårdsgymnasiet skall få personliga bärbara datorer,
-matsalen i gymnasiet skall byggas om till restaurangmiljö,
-det ordnas belysning vid övergångsställena efter Stockholmsvägen,
-det satsas på entreprenörskap i skolan,
-ge extrapengar till elever med särskilda behov."

I vilken kommun ämnar Bålstapartiet genomföra dessa? För ni skrev inte att ni vill genomföra dessa i Håbo?
Eller vill ni att vi ska per automatik dra den slutsatsen enbart utifrån att texten finns skriven på Bålstapartiets hemsida?
Eller för att ni i meningen innan skriver ordet Håbo?

Likväl skriver Håbo kommuns kommundirektör Per Kjellander på Håbo kommuns hemsida i första meningen i den aktuella bloggen om superkommunen Håbo. Är det långsökt då dra slutsatsen att i nästa mening, när han pratar om rättshaverister, menar personer i Håbo kommun?

Vad Jan-Eric Hernkrantz menar ska du fråga honom om.

Attila Gal
Reply Tummen up Tummen ner
-4
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundström 14 Okt 2013
Hej Attila
Owe Fröjd är en politiker utan ansvar, han kommer inte att erkänna att Håbo kommuns kommundirektör har klantat till det. Varför skriver han sin krönika och lägger in den på Håbo kommuns hemsida, det måste finnas en tanke bakom den bedriften. Varför lägger han inte in sin krönika i sin hemkommun där har skattar och kan påverka? Vår kommun får inte en krona av honom däremot betalar vi honom en alltför hög lön för att han ska kränka Håbo kommuns medborgare. Visst är det märkligt att ingen politiker annat än Owe Fröjd som har yttrat sig i frågan. Vågar dom inte eller tar de samma position som Agneta Hägglund och Owe Fröjd. Tänk bara om Maria Åberg hade gjort samma sak, då hade hela sosseetablisemanget med en röst fördömt hennes uttalande, Owe Fröjd hade naturligtvis försvarat henne då eftersom han då tillhörde majoriteten. Owe Fröjd är en varböld i Håbopolitiken, han vänder kappan efter eget vinnande.

Håkan Sundström
Reply Tummen up Tummen ner
-12
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 14 Okt 2013
.
Hej Attila


När det gäller vad som står på kommunens eller Bålstapartiets hemsida verkar det vara öppet för vilka tolkningar som helst, eller?

På Bålstapartiets hemsida (startsidan) står det klart och tydligt att vår politik endast omfattar Håbo Kommun, jag citerar:

"Bålstapartiet (Båp) startades 1994, 1998 kom vi in i Kommunfullmäktige och 2006 blev vi det tredje största partiet. Fördelen med att vara ett lokalt parti är att vi slipper ta order av ”husse och matte” i Stockholm. Vi behöver bara ta hänsyn till det som bäst för Håbo."

Så svaret på dina frågor fanns rakt framför näsan på dig:))))

Och vilka mer som Jan-Eric Hernkrantz anser vara rätthaverister har jag ingen lust att varken fråga honom om eller veta:)))

Owe Fröjd
.
avatar
Jan-Eric Hernkrantz 14 Okt 2013
Owe Fröjd, vet du var du befinner dig nå´nstans? Du skriver ”Dock hittar jag Jan-Eric Hernkrantz egna konstaterande här ovan; Vilka av oss o.s.v. ” Det du refererar till var ett tidigare inlägg i HåboPortalen under ”kommundirektörens tankar” och inte ”En medborgares tankar”. Det inlägget byggde på ett mail ställt till kommun@habo.se som öppen fråga till Per Kjellander den 26/9. Ju mer det här sväller dessto mer underligheter framkommer. När Per Kjellander vägrar att svara på sina mottagna mail går kommunfullmäktiges ordförande in och försöker hjälpa till. Det är som jag skrev i det förra mailet, Per Kjellander betraktar sig som Gud Fader och ni styrande politiker är hans änglakör. Halleluja! När får vi höra Sopranen? Det vore bra, vi ska ju rösta fram en ny kör under 2014. En kör som inte sjunger lika falskt som den vi nu har.
Jan-Eric Hernkrantz
Reply Tummen up Tummen ner
-12
Rapportera som olämpligt
avatar
Christian 17 Okt 2013
Någon mer kritik mot Per Kjellander behöver knappas skrivas, allt är skrivet. Helt befängt att han vägrar svara på vad han menar.
Men Ni politiker tycker ingen av Er att Per borde redogöra vad han menade?
Finns det inga från andra partier än (S) och Båp som har en åsikt.
Här vi en väsentlig skillnad på opposition då och nu.
Förra oppositionen hade som Håkan skriver kommit med en häftig kritikstorm om detta varit Maria Åberg i förra mandatperioden. Nuvarande opposition är tvärtom, tysta som små möss.

Ha en bra dag.
avatar
Johan 17 Okt 2013
Situationen är prekär för Kjellander. Står han för det han menar (namnger dessa rättshaverister) kan han bli av med jobbet. Han använder faktiskt vi-formen i sin formulering (Då måste vi i väldigt stor utsträckning ha tålamod med dessa energitjuvar, hur frustrerande det än är.") som inkluderar honom själv som kommundirektör i Håbo,

Håller han tyst framstår han som en som inte vågar stå upp för sina åsikter och gör sig löjlig inför sina undersåtar. Inte heller ett självklart kommundirektörsämne...

Att göra en pudel kan han också...

Ju längre han håller tyst desto närmare kommer vi valet 2014 och desto besvärligare blir hans (icke)agerande för hans uppdragsgivare, den nuvarande politiska majoriteten.

Oppositionens tystnad kan vara taktisk, men det får tiden utvisa.

Hej o hopp

Johan
avatar
Håkan Sundström 17 Okt 2013
Jag har idag (17/10) fått en inbjudan av Agneta Hägglund att delta i ett seminar som regionförbundet anordnar den 19 november, där rubriken är
"Att lära känna, förstå och bemöta rättshaveristen". Jag har accepterat inbjudan och förutsätter att Agneta Hägglund följer med och meddelar mig tid och plats i Stockholm. I detta seminar kommer jag att ställa frågor och återge dem här på Håboportalen samt vad seminaret gav för intryck. Har ni frågor utöver de som finns åvan så kan ni förmedla dem till mig.

Håkan Sundström
avatar
Håkan Sundström 18 Okt 2013
Har nu på morgonen fått en kontraorder om att jag inte tillhörde målgruppen för detta seminar, trots att det stod "Inbjudan" och inte för kännedom. Tråkigt för det hade varit intressant att medverka i detta seminar för att få kunskapen hur en rättshaverist fungerar. Se nedan motiveringen

Hej Håkan.

Ber om ursäkt om jag var otydlig! Jag skickade för kännedom till dig den inbjudan Håbo kommun fått av Regionförbundet södra Småland som en bekräftelse på det nationella samhällsproblemet, som vi i ett antal mail diskuterat. Det var således ingen inbjudan till dig personligen., du tillhör inte målgruppen för konferensen. Målgruppen är ”personal inom vård och omsorg, socialtjänst, sjukvård.

Ber återigen om ursäkt om jag varit otydlig.

Med vänlig hälsning

Agneta Hägglund
avatar
Owe Fröjd 18 Okt 2013
Agneta

Trist att det blev ett missförstånd, finns det ingen liknande kurs som har målgruppen "rättshaverister"?

Trevlig helg

Owe Fröjd
avatar
Attila Gal 18 Okt 2013
Owe,

När du mailade mig definitionen av rättshaverist kom jag osökt att tänka på politiska partier och politiker ;)

Wikipedia:
En rättshaverist är en person som med benägenhet, envishet och påstridigt hävdar och fasthåller vid en viss ståndpunkt och anser denna vara den ENDA rätta.


Trevlig helg

Attila Gal
avatar
Christian 21 Okt 2013
Med den definitionen på rättshaverist så var även politiker i Håbo det första jag tänkte på.
Därför blev jag besviken när jag såg Per Kjellander måla ut allmänheten som rättshaverister, när det i själva verket kunde handla om politikerna själva.

Under 2000-talet och kanske framförallt i förra mandatperioden var tonläget politiker emellan ganska hårt (och nej Socialdemokrater detta berodde inte enbart på Nina Lagh som Ni vill ha framställt. Ni var inga änglar ni heller).

Både mandatperioderna 2002-2006 och 2006-2010 har det varit så enkelt att sitta i opposition och gnälla på allt majoriteten gjort, sen när man själv får makten så gör man själv samma saker som man tidigare kritiserat.
Undersökningar som pekat nedåt har varit så väldigt viktiga för en opposition, men sedan när samma undersökning fortsätter visa negativt resultat efter ett maktskifte då är undersökningen inte "officiell" eller ännu bättre "undersökningen visar negativt för att inget gjordes i Er mandatperiod".
Allt detta käbbel har givetvis gynnat medborgarna i Håbo kommun.

Men Per Kjellander började ju på Håbo kommun 2010 och har säkerligen inte följt denna pajkastning då han inte bott/bor i kommunen.
Därför är det lite synd att de flesta historiska dokument här på Håboportalen är borta. Speciellt artikeln "Sanningen om de politiska motsättningarna i Håbo" var en artikel som ledde till mängder av kommentarer som verkligen visade exempel på politikers sandlådediskussioner.

I slutet av förra mandatperioden så var Skipark 360 på tapeten, här var samtliga partier överens om att detta var något att satsa på.
När jag i valrörelsen pratade med representanter för både majoritet och opposition så ifrågasatte jag varför man går vidare med ett ganska riskfyllt projekt utan att man sett någon affärsplan.
Då blev jag kallad för "bakåtsträvare" och en person som är rädd för förändringar.

Kort sagt, med bakgrund av Håbopolitikernas egna käbbel, så tycker jag inte det är så konstigt att allmänheten reagerar när någon kritiserar "anklagande insändare" i lokaltidningar.Ha en bra dag.
avatar
Jan-Eric Hernkrantz 18 Okt 2013
Attila,
Håller med dig till fullo. Är det några som kan betraktas som rättshaverister är det vår kommunledning och kommunens styrande politiker.
Jan-Eric Henrkrantz
Reply Tummen up Tummen ner
-7
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 19 Okt 2013
Vad skönt att det inte bara är du och jag, att det finns flera:))

Trevlig helg

Owe
avatar
Owe Fröjd 19 Okt 2013
Attila
Stämmer allt för bra på vissa politiker (sitter och tittar på (M) partistämma just nu, men det finns flera partier och politiker:)), för att inte tala om publicister som inte har förstått att dom skall vara neutrala och obejktiva och ständigt går in i debatten med subjektiva åsikter:))

Trevlig helg själv

Owe Fröjd
avatar
Attila Gal 19 Okt 2013
Hallå Owe!

Håller med dig att publicister bör vara (partipolitiskt) neutrala. Kritik mot en tjänsteman till exempel, anser jag hamnar i facket publicistens/medborgarens förhållningssätt mot det offentliga, således en demokrati-/yttrandefrihetsfråga.

En kommundirektör är en tjänsteman och inte politiker, så kritik mot honom till exempel, kan inte bryta mot (partipolitisk) neutralitet. Vad tycker du?

Lundqvist (2012) anger tre grupper av medborgare:
- kritisk hållning till makthavare och maktutövning och prövar dess yttringar
- maktens drängar som medvetet och utan kritiska överväganden går dess ärenden
- maktens nyttiga idioter som går dess ärenden utan att reflektera (veta) om det.

Sedan får vi inte glömma de publicister som agerar enligt marknadens och kommersialismens villkor.

Trevlig lördag!

Attila Gal
avatar
Owe Fröjd 19 Okt 2013
Precis som du skriver Attila;

"Sedan får vi inte glömma de publicister som agerar enligt marknadens och kommersialismens villkor."

Som Bålstabladet, Ena Håbo tidningen och du genom Håboportalen som kanske borde ha ett objektivt synsett om vad som händer i samhälldebatten, särskilt i sina egna media:)

Fortsatt trevlig helg

Owe
avatar
Håkan Sundström 19 Okt 2013
Owe
Tycker du att Bålsta Bladet och Ena Håbo tidningen har ett objektivt synsätt när de utesluter medborgare från att publicera sina insändare?

Trevlig helg

Håkan
Reply Tummen up Tummen ner
-6
Rapportera som olämpligt
avatar
Attila Gal 19 Okt 2013
Hallå Owe!

Bra att du behåller fokus på själva insändaren högst upp:)

Förstår fortfarande inte hur du kan se min subjektivitet vid tolkningen av Per Kjellanders text...
Då måste vi i väldigt stor utsträckning ha tålamod med dessa energitjuvar, hur frustrerande det än är."
.

Han skriver i vi-form som inbegriper honom själv. Hoppas innerligt att han avsikt var inte att skriva i Pluralis majestatis för då ligger Håbo jädrans risigt till (där fick du en wikipedia-länk tillbaka :).

Vid dagens datum, mer än två veckor efter publiceringen) verkar inte en enda politiker eller parti ha ställt frågan till honom. Varför? Ställer du inte frågan till honom är du, utan vetskap, lika subjektiv som du anklakar mig att vara.

Owe, jag är övertygad om att Per Kjellander menade bland annat Håkan Sundström och Jan-Eric Henrkrantz som rättshaverister och energitjuvar. Är övertygad även om att det vet du också. Samt de andra partierna. För det har jag hört under åren bakom kulisserna att Håkan Sundström besvärlig hit och jobbig dit och kostar tid för politiker och tid/pengar för kommunen.

Jag delar inte deras åsikter och sättet att framföra dem alla gånger, men det är deras demokratiska rätt (OCH skyldighet!!!) att göra det. När BUBB/ENA hänvisar till platsbrist, vem ska förmedla dessa medborgares tankar mot allmänheten? För att inte tala om att ifrågasätta maktens anonyma arrogans mot dem? Vem ska bestämma när dessa herrar inte längre får möjlighet att ställa fler frågor i ett ämne? Chefsredaktören/VD-n på BUBB/ENA-HÅBO eller den tillfrågade politikern/tjänstemannan?

Vi har ingen tradition av grävande journalistik i Håbo. EP gör vissa försök, medan BUBB/ENA gör inte alls det. HåboPortalen gör inte det heller, men erbjuder plats åt alla, även dem som vill granska makten.

Jag hoppas att du håller med mig att makten ska granskas?
Du får även en eloge av mig för din vilja att diskutera där de andra politikerna/partierna håller tyst.

Ha en fortsatt trevlig lördagskväll.

Attila Gal
avatar
Tommy Hildorsson 20 Okt 2013
Tycker att det kan vara nog med politiskt gnabb på Håbo Portalen nu. Låt "vanliga" medborgares insändare få ta plats överst på listan som det varit tidigare. Men kanske är det så att Håbo Portalen har gjort sitt för oss som inte är politiker. Kanske det är dags att byta site och anamma vad som händer i hela Uppland med möjlighet att även zooma in varje kommun för sig. På http://upplandsnyheter.se/ har alla möjlighet att visa upp sig, sina artiklar och insändare. Håbo Portalen tycks ha blivit något av en "pajkastningens" media i Håbo kommun. Allt har sin tid och kanske är det med Håbo Portalen som med Håbo Närradio att det är dags att avveckla eller förändra verksamheten, kliva åt sidan och tillåta andra att visa upp sig och sitt kunnande.
Mvh Tommy Hildorsson
avatar
Attila Gal 20 Okt 2013
Hallå Tommy!

Ska använda fakta i mitt svar till dig, för att behålla min objektivitet :)

Just nu är det är 17 övriga nyheter på HåboPortalens startsida, varav två är dina. Som jag redovisar här under täcker dessa stora delar av samhället, såsom sport, föreningsliv, media, kommuninfo, ungdom.
Ingen av dessa handlade (direkt) om politik.

Knarrbacken slutar på femte plats - inget derby nästa år / Sport
Silltema i Bålstas hamnkvarter /Förening
”Våga va´dig själv”!!!-stipendiat 2013 /Förening
Fler återvinner mer hos återvinningscentralen /Kommuninfo
Tore TV Håbo - v42 2013 /Media
Röda Korset behöver kläder till Transitboende i Ekolssund /Förening
Höstlovskul i dagarna nio på Skoklosters slott / Skoklsoter
Ännu en ”mobbare” som tagit plats i ”fiiinrummet”!!! /Samhälle
Min söndagseftermiddag i solen vid Bonnkroken /Insändare
Håbo tappar i Lärarförbundets skolrankning /Skola
Framgångar för Bålsta BK /Sport
Oj, det blev en lång resa häromdagen /Insändare
Mitt vatten är ditt vatten! /Kommuninfo
Skolarbete med fokus på Gamla Bålstas utveckling /Ungdom
Deltävling till Melodifestivalen år 2014 /Kommuninfo
Tore TV Håbo - v41 2013 /Media
En resa mot framtiden på Demokratidag för ungdomar /Ungdom.

Återigen fakta:
Antalet besökare är ca 8000 i månaden varav nästan 3000 är unika besökare.
Många av dessa kommer från kommunen vad jag kan se. Så jag har ingen anledning, att jämte Håbo Närradio, avveckla HåboPortalen, då den synnerligen fyller en viktig funktion, då den levererar gratis nyheter dygner runt, året om, från alla - till alla.

Ännu mer fakta:

Här är en lista på dem mest kommenterade artiklarna.
( Vuxenmnobbningsdebatten på femte plats var det du som satte igång). Av desssa 10 är 3 (eller 4 beroende på) direkt politiska. Resten handlar om vård, hundar, invandring, kommunikation, förskola.

Hundgårdar i Håbo 92
Håbo kommun begränsar yttrandefriheten 44
Nej till asylboende i Ekolskrog 31
En medborgares tankar 29
Vuxenmobbing i föreningslivet 27
Håbo kommun sätter stop för Vikingens Förskolas föräldraengagemang 20
Integrationsresan till USA dömd att misslyckas 18
Medborgardialog om fritidsmöjligheterna i Bålsta 18
Ny busslinje i Bålsta 17
Bålsta Vårdcentral planerar för framtiden 14

Allas insändare får komma in och diskuteras. Vill du att den klistrade artikeln (En medborgares tankar) ska försvinna från toppen ska du ställa frågan till dina politiker varför de tillåter att av dem utsedda kommundirektören kallar icke angiva medborgare på Håbo kommunes hemsida rättshaverister och energitjuvar.

Jag kan rekommendera, som parallell till det du skrev, Peter Wolodarskis ledare i dagens DN.

Ha det gott Tommy!

Attila Gal
HåboPortalen
avatar
Tommy Hildorsson 20 Okt 2013
Vad jag reagerar på är att se samma nuna varje gång jag öppnar portalen. Ser att massor av nya inlägg ligger där under och det är bra men det skulle vara ändå bättre om allt som är nytt fick platsen överst. Min reaktion bara, kanske inte så mycket att bry sig om.
Men en glädjande nyhet på vårt extra årsmöte i Fridegårdsgymnasiet ikväll - HÅBO NÄRRADIO LEVER VIDARE tack vare några kreativa gymnasiegrabbar.
Mvh Tommy
avatar
21 Okt 2013
Hej Tommy
Jag hoppas du kan stå ut med hans nuna så att så många som möjligt känner igen den kommundirektör som anklagar en grupp kommunmedborgare att vara rättshaverister och energitjuvar.
Vi har ett andat fall som borde ligga på andra plats i tablån, där kommunens tjänstemän och politiker tillsammans med lokalmedia har stoppat alla kritiska insändare mot majoritetsstyret i Håbo. Detta är ett brott mot grundlagen och yttrandefriheten som är mycket allvarligt men speglar maktens boningar. Detta tycker jag att du som kulturskribent och demokrat ska reagera mot i stället
för avslöjandet av vår kommundirektör.
Detta är vad kommunalrådet Agneta Hägglund måste ta tag i för att undvika att dessa händelse diskuteras i valrörelsen i stället för skola, vård och omsorgen.

Håkan Sundström
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundström 20 Okt 2013
Håbo portalen är idag det enda media i Håbo som har det fria ordet. Här får alla medborgare göra sin röst hörd och i HP får alla medborgare föra fram sina åsikter. Vi måste bekämpa censuren som trollbinder hela Håbo, där kommunen och media har gjort en uppgörelse att tysta det fria ordet. Där demokratin inte fungerar där fungerar inte heller kulturen.

Ha en bra dag

Håkan Sundström
Reply Tummen up Tummen ner
-4
Rapportera som olämpligt
avatar
Håkan Sundström 20 Okt 2013
Efter alla inlägg i denna fråga måste man ställa frågan om en kommun med dess politiker och tjänstemän kan betraktas som en rättshaverister och energitjuvar gentemot medborgarna. Det mest tydliga fallet är Stenungsund kommun där politiker och tjänstemän årligen åker ut och festar på skattebetalarnas bekostnad, är inte detta att betrakta som rättshaveri och energitjuv gentemot medborgarna när skattepengar går till egna nöjen?

Ett annat bra exempel är Håbo kommun som tillsammans med lokala media kommit överens att inte publicera kritiska insändare mot de styrande i kommunen, genom att göra en motprestation och annonsera i annonsbladet för ca 500 000 kr per år. Är inte det att betrakta som ett utövande av ett rättshaveri och energitjuv av skattemedel.

Ett annat exempel är när kommundirektören lägger ut sin krönika på kommunens hemsida och anklagar en grupp medborgare i kommunen för att vara rättshaverister och energitjuvar och dessutom inte besvarar frågor om vilka personer han avser. Är inte detta att betrakta som ett rättshaveri av högsta kommunledningen? Handlingen stöds av Agneta Hägglund och politikern Owe Fröjd, de andra partiledarna lyser med sin frånvaro att kommentera.

Hälsningar
Håkan Sundström

Blir inte dessa två händelser uppklarade innan valet kommer händelsena att ingå i valrörelsen här i Håbo, som då kommer att överskugga andra viktiga saker i valrörelsen. Ansvarig för att lösa dessa grava påhopp på medborgarna är kommunalrådet Agneta Hägglund, hon ska representera medborgarnas intressen och välmående.
Reply Tummen up Tummen ner
-6
Rapportera som olämpligt
avatar
Agneta Häglund 21 Okt 2013
Hej Håkan.
Jag tycker att om du eller någon annan känner sig utpekad eller förtalad av Per Kjellander, ska ni göra en polisanmälan.
Jag kan inte se att något förtal föreligger, men för att få slut på den här debatten så låt rättsväsendet avgöra.
Agneta Hägglund
avatar
Håkan Sundström 21 Okt 2013
Hej Agneta
Du som kommunalråd och Per Kjellander som kommundirektör borde ha gått ledarskapskurser, där regeln är "att det är inte vad som skrivs utan hur det skrivna ordet uppfattas av personal eller i detta fall medborgarna. Är det så att skribenten och medborgarna har olika tolkningar ska man vara öppen och diskutera detta och inte hålla tyst som Per Kjellander gör. Du och andra politiker är färgad och skyddar kommundirektören, men om du tagit till dig av dina ledarskapskurser, så är det hur budskapet tolkas som gäller, därför är det så viktigt vad ledande personer skriver i öppna medier. Du ska ju vara medborgarnas representant och borde ta tag i frågan.

Detsamma gäller politikernas och tjänstemän påverkan på demokratin när det stoppar insändare från medborgarna, annars har du frågorna i valrörelsen.

Mvh
Håkan Sundström
Reply Tummen up Tummen ner
-4
Rapportera som olämpligt
avatar
21 Okt 2013
Hej Håkan

Du skriver:

"regeln är "att det är inte vad som skrivs utan hur det skrivna ordet uppfattas"

Hur tycker du att JAG bör uppfatta vad DU skrivet om mig i ditt inlägg i denna debatten:

"Owe Fröjd är en varböld i Håbopolitiken"

Och hur tror du att andra uppfattar dig som bedriver denna nätmobbing?

(när du i förra inlägget jämförde mig med Putin har jag lämnat därhän, trots att allt var påhejat och godkänt för publicering av det fria mediat "Håboportalen")

Trevlig vecka

PS
Attila har ju publicerat vilka möjliga rätthaverister som HAN tror att det är, jag tycker att denna debatt nu har "nått vägs ende", även om fler skulle skulle tycka/gissa/bekräfta det som Attila antyder.
DS
avatar
Attila Gal 21 Okt 2013
Owe! (antar att det är du som skrev kommentaren ovan).

Påhejad? Är inte du en aning subjektiv här? ;)

Tack annars att du, som kommunfullmäktiges ordförand och partiordförande, håller med att HåboPortalen är det fria mediat!
Staffan Dopping, kom fram till samma sak för något år sedan! Sånt värmer i höstkylan!

I övrigt, som jag sa förr, insändaren du tar upp är undertecknat. Känner du dig förtalad, som Agneta skriver, är det bara att polisanmäla skribenten.
Don't shoot the messenger ;)

Trevlig måndag!

Attila Gal
avatar
25 Okt 2013
Hej Attila

Självklart gillar jag möjligheten att skriva en insändare och med 100% få den publicerad (så länge den håller sig inom lagens ramar)

Hur gör jag för att skriva en insändare på Håboportalen, sätta en rubrik och skriva en brödtext och få den garanterat publicerad?

Trevlig helg
Owe Fröjd
avatar
Attila Gal 26 Okt 2013
Hej Owe Fröjd, kommunfullmäktiges ordförande, Håbo kommun.
(skriver ut ditt namn och titel, för att gemene folk ska förstå din roll i sammanhanget).

Insändarpublicering utan dröjsmål är svårt att uppnå, främst av två anledningar.
HåboPortalen drivs med stark engagemang för Håbo (vilka andra lokala publicister kan du diskutera med i arbetet under helgen, kvällar?) mest som fritidssyssla.

Efter ett heltiskt valår för snart fyra år sedan beslutades här att insändare publiceras inte utan dröjsmål utan måste granskas och godkännas av mig. Kommentarer släpps ut direkt däremot, men det kan komma att övervägas.

Du kan publicera med signatur, men jag vill gärna veta ditt namn och kontaktuppgifter (dessa publiceras ej). Namnger du någon i din insändare vill jag gärna att du skriver under med ditt riktiga namn.

I övrigt vill jag upplysa dig, i din egenskap som lokalpolitiker, att jag, vid flera tillfällen erbjöd Håbo kommun men även lokalpolitiker en möjlighet att gemensamt utarbeta riktlinjer för en diskussionsforum här på HåboPortalen, för att främja medborgardialogen i Håbo kommun.
Hör och häpen, ingen var intresserad!

Detta erbjudande kvarstår fortfarande, på svart och vitt, här och nu, att gemensamt med kommunens representanter och engagerade politiker och medborgare skapa ramar för en konstruktiv dialog här, med tanke på det kommande valåret, men även för framtiden.
Detta förutsätter doch ett aktivt deltagande i diskussioner av främst politiker/partier men även av tjänstemän. Kan du anta denna utmaning som kommunfullmäktiges ordförande?

Så jag gör så gott jag kan, för att fortsätta erbjuda medborgare ett forum där alla kan säga sitt när som helst, var som helst, utan platsbegränsning.

Attila Gal
HåboPortalen
avatar
27 Okt 2013
Tack försvaret

Samma regler här på Portalen som i övriga media, vilket verkar vettigt, eller som du skriver:

"för snart fyra år sedan beslutades här att insändare publiceras inte utan dröjsmål utan måste granskas och godkännas av mig"

Owe Fröjd
avatar
Attila Gal 26 Okt 2013
Hej Owe!

Framför allt ber jag dig precisera din identitet som insändare. Du är (även) en offentlig person, så det är av betydelse att du anger i vilken av dina egenskaper du skriver kommentar/insändare.

Detta är mycket viktigt, nu när valåret 2014 närmart sig, så att väljarna kan lättare förstå vilka du företräder när du kommenterar/skickar insändare.

Vad jag vet har du (Owe Fröjd) dessa uppdrag för tillfället (minst):
- Kommunfillmäktige Håbo kommun, odförande
- Bålstapartiet, partiledare
- Junilistan, styrelsemedlem
- Bildningsnämnden, ledamot

Attila Gal
HåboPortalen
avatar
27 Okt 2013
Inget svårt alls, står det Owe Fröjd så är det privatpersonen Owe Fröjd.

Skriver jag som politiker eller företrädare för något annat så står det också efter mitt namn

På samma sätt som du förmodligen skulle skriva "anställd på ICA Kvantuman" om du skiver något för deras räkning?

Owe Fröjd
avatar
Attila Gal 25 Okt 2013
Hej Owe!

Det finns minst två gångbara alternativ till publicering.

Klicka på Skicka nyhet-texten i menyraden, eller här. Du måste vara registrerad (och inloggad) medlem för att kunna skicka via den vägen.

Skicka en vanlig mail till info@haboportalen.se.

Trevlig helg!

Attila Gal
HåboPortalen
avatar
25 Okt 2013
OK

Och det jag skickar in kommer att publiceras utan dröjesmål och utan censur med rubrik och brödtext som alla andra insändare?

Owe
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
25 Okt 2013
Glömde:

Kan man vara anonym som i alla övriga media??

Owe
Reply Tummen up Tummen ner
-2
Rapportera som olämpligt
avatar
Jan-Eric Hernkrantz 21 Okt 2013
Lugn Agneta!
Både du och Per Kjellander kommer att få försvara er offentligt beträffande den handläggning av ställda frågor som gjorts till er samt de svar ni levererat. Det enda jag beklagar för närvarande är att personer som inte kan söka information på data är utlämnade från den diskussion som nu pågår. Intresset är stort från dessa människor, jag blir ofta påmind, när jag är i centrumbutikerna, att man saknar mina insändare och frågor. Jag har därför, tyvärr utan framgång, gång på gång uppmanat ansvariga i kommunen att satsa på HåboPortalen som papperstidning, med utgivning varje vecka. Enligt kommunikations-ansvarig vill folk ha informationen i BUB-bladet. Den uppgift hon stödde sig på var den SCB-enkät som man köper varje år. Av de 3,4% som utgjorde svarsrepresentanter för den population på ca. 14.300 personer var det 16,9% som föredrog BUB-bladet. Men det var 19,0% som ansåg att de inte fick någon information alls. Borde inte det innebära ett ifråga-sättande av informationskanaler? Tydligen inte i Håbo kommun. Men för att återkomma till min första mening, Agneta Hägglund och Per Kjellanders agerande kommer säkert att återges i dagspressen, vilket borde innebära att fler personer kan läsa om de galenskaper våra styrande politiker och kommunledning ägnar sig åt.
Jan-Eric Hernkrantz
Reply Tummen up Tummen ner
-5
Rapportera som olämpligt
avatar
Somir 25 Okt 2013
Kan det vara så att eftersom det är så få personer som vågar säga ifrån när fel görs av ledande och styrande personer så är det lätt att försöka avfärda dessa som rättshaverister. Kanske borde fler istället göra sin röst hörd. Jag är rätt övertygad om att det kommer ske under valåret. Det är ju känt att Enköping spar kraftigt på skolorna. Effekten av nuvarande budget i Håbo kommer slå hårt på håboskolorna något som är riktigt illa. Föräldrar är en stor och mäktig grupp.

Med vänlig hälsning, Somir
avatar
Håkan Sundström 25 Okt 2013
Hej Somir
Du har många poäng i vad du skriver. Det är många som inte vågar säga ifrån när de tycker att felaktiga beslut har tagits, med rädsla av att bli kallad för rättshaverist och energitjuv. Tyvärr så fungerar det så här i vår kommun, men jag hoppas att flera medborgare i Håbo ställer upp och använder sin demokratiska rätt att säga ifrån när de tycker att felaktiga beslut har tagits. Vår kommundirektör och kommunalråd vill inte bli granskad, det är därför de reagear som de gör och väljer taktiken "att anfall är bästa försvar" och skrämmer folk till tystnad. Tacksam om du sprider det demokratiska budskapet vidare, så vi får en förändring.

Håkan Sundström
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
Christian 25 Okt 2013
Det absolut viktigaste för mig är att makthavarna svarar på seriösa frågor. Jag accepterar att beslut tas som jag inte håller med om, så länge besluten är demokratiska.
Men makthavare som inte svarar på frågor ska heller inte vara makthavare.
avatar
Håkan Sundström 28 Okt 2013
Har tagit del av Owe Fröjd och Attila Gahl korrespondens här ovan om hur man ska identifiera Owe Fröjds insänadre och måste därför skicka en kraftig varning till Attila Gahl och alla andra att vara på sin vakt när Owes insändare dyker upp. Att han har en plan för detta är ytterst troligt, frågan är bara vad hans plan är, kan det vara en upptakt till valrörelsen eller privata intressen. Alla vet hans historia och att han är en politisk kameleont som kan klä sig i vilka kläder som passar för stunden. Han driver den politik som passar honom och struntar i vad medborgarna tycker. Vad han säger är att han kan uppträda som privatperson i en del av hans insändare och som politiker i andra insändare, han är så feg att han t.o.m. vill uppträda annonymt med sina insändare. Hur detta kan vara möjligt vet bara han själv. Man kan tro att detta beteende finns det ett beslut på inom politiken eftersom ledande politiker i Håbo uppträder i olika skepnader.

Håkan Sundström
avatar
Owe Fröjd 28 Okt 2013
Hej Håkan

Jag har aldrig uppträtt anonymt med någon insändare.

Att DU berättar vad JAG tycker, hur JAG är och vad JAG skall göra i framtiden och dessutom får det att låta som OM det skulle finnas någon sanning i det beskymrar mig i allmänhet och borde beskymra dig och personer i din närmsta inre krets i synnerhet.

Nu har du inom en kort tid "nätmobbat" mig och kallat mig "Putin", politikens varböld, Kameleont, en person som struntar i vad medborgarna tycker, att jag är feg etc. Dessutom är jag inte ensam om att bli "nätmobbad" av dig.

Jag är fritidspolitiker och har ett vanligt arbete att sköta också, dina förolämpningar tar upp mycket av min tid, känns väldigt obehagliga, jag känner mig trakasserad och förföljd och vill att du omedelbart slutar med dessa påhopp och, som jag upplever det, förtäckta hot.

Owe
avatar
Håkan Sundström 28 Okt 2013
Hej Owe
Jag gjorde bara en analys av din korrenspondans med Attila Gahl här ovan, samtidigt som jag vet att du mycket väl känner till reglerna för insändare. Vad är då din mening med alla dessa frågor till Attila Gahl? Någon nätmobbing är det inte frågan om, du tolkar min text helt fel.

Mvh
Håkan Sundström
Reply Tummen up Tummen ner
-3
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 28 Okt 2013
Om du tycker att det "bara är en analys" att kalla mig varböld så får det stå för dig, jag kallar det nätmobbig och förtal

Owe

PS
Tommy: håller med dig, mitt näst senaste inlägg var en vädjan att Håkan (med hjälp av Attila) skall sluta med att förnedra folk med ideliga påhopp och tillmälen, men som du skriver, dom tycker väl att detta är roligt på något outgrundligt sätt
DS
avatar
Håkan Sundström 29 Okt 2013
Hej Owe
Helt seriöst så gjorde jag en analys om varför du ställde alla dessa frågor till Attila Gahl och drog slutsatsen att en plan från din sida finns i bakgrunden, därför utvecklade jag den text daterad den 28 Okt som du ser här ovan, men som du tyvärr inte svarat på. Jag vet och erkänner att jag kallat dig för "varböld" i Håbopolitiken, men det har en historisk anledning beroende på ditt aggerande som KF ordförande och politiker när medborgarna ställer frågor.
Vi har historiskt haft hårda ordväxlingar mellan varandra som jag har tolkat vara OK från din sida. Du har jämfört mig med "Hittler" och jag har kallat dig för " varböld". Om du känner dig mobbad och förtalad av att jag kallat dig för varböld, så ber jag naturligtvis om ursäkt för detta av den anledningen att det är hur det skrivna ordet uppfattas av andra som gäller. Vi har alla olika känslighetsgrader som naturligtvis ska respekteras.
Nu när jag har bett om ursäkt, så tycker jag att vi för över diskussionen till sakfrågan, varför Per Kjellander kallar en grupp medborgare i Håbo för rättshaverister och energitjuvar. Låt oss föra den diskussionen i stället för att tjafsa med varandra.
Ha en bra dag
Håkan Sundström
Reply Tummen up Tummen ner
-1
Rapportera som olämpligt
avatar
Owe Fröjd 29 Okt 2013
.
Håller fullständigt med

Jag diskuterar gärna den politik som jag företräder men anser inte att, i detta mitt fritidsarbete, personliga påhopp om min person som både sårar både mig och mina närstående, eller påståenden om vad JAG personligen tycker och vill, och utan saklig grund, hör hemma på ett seriöst forum.

Vad JAG tycker och vad Jag vill kan bara Jag svara på.

Mitt första inlägg i denna debatt (14 oktober) var sakliga och uttryckte bara min åsikt i denna sakfråga och inlägget var riktat till Attila.

Det var med anledning av denna diskution som Håkan Sundström, samma dag den 14 oktober, kallade min varböld med anledning av Attilas och mina diskutioner.
Detta är inte OK!!!!!!!!!

Vad avser den debatt som denna tråden avser så tycker jag att det mesta sagts och alla läsare har nog förstått vad inblandade parter anser och ytterligare debatt kanske är meningslös?

Någon gång borde det kanske sättas en punkt av ansvarig utgivare, kanske även cencureras om sakfrågan övergår till osakliga personövergrepp och nätmobbing och som inte har med ämnet att göra, även i ett fritt forum?

Fortsatt trevlig vecka

Owe Fröjd
En vanlig människa och fritidspolitiker
.
avatar
Tommy Hildorsson 28 Okt 2013
Men pojkar! Är det inte dags att sluta denna pajkastning nu!? Attila brukar ju vara rätt strikt i vissa fall men det här tycks roa. Ni är vuxna nu och borde ha växt ifrån sådana här småaktigheter.
Mvh Tommy
avatar
Attila Gal 29 Okt 2013
Jag vill också uppmana er att sluta med er oändliga diskussion i denna tråd om varandras personliga egenskaper. Tråden handlar om Per Kjellanders kommundirektörstankar och inget annat.

Er diskussion för inte tråden vidare direkt. Låt oss koncentrera oss på huvudmannen!

Attila Gal
HåboPortalen

P.s. Jag sitter i en svår sits, som "fritidspublicist", för jag vill å ena sidan erbjuda ett öppet forum för alla i Håbo, å andra sidan hålla diskussionen på rätt spår.
avatar
Owe Fröjd 29 Okt 2013
Gör det då

Owe
avatar
Ham 29 Okt 2013
Även för en x-Håbobo är det intressant,men detta har ju blivit lite av försök till kvalifiserad lekstuga.Jag önskar en bra vecka till alla.
avatar
Bo Hellgren 01 Apr 2014
I Håbo Närradio www.habonarradio.se pågår söndagar mellan kl. 11-12 utfrågning
av politiska partier i Håbo kommun inför de 4 valen våren och hösten 2014.
Men finns det bara 3 partier S, FP och SD att välja mellan i Håbo kommun ?
Om inte, varför finns det 3 luckor i nedanstående körschema nu under våren ?
Har övriga partier inget intresse av att berätta för medborgarna om sin politik ?


23 febr: Michael Rubbestad Sverigedemokraterna
9 mars: Inget program pga Håbo Närradios årsmöte
16 mars: Bosse o Tommy samtalar
23 mars: Agneta Hägglund och Pyry Niemi Socialdemokraterna
30 mars: Inget program
6 april: Gabor Tiroler Folkhälsovetare
13 april: Studiecirkel/möte
20 april:
27 april:
4 maj:
11 maj: Agneta Hägglund Socialdemokraterna
18 maj: Håkan Sundström politisk kommungranskare
25 maj: Håkan Welin Folkpartiet
totalt: 29 | visar: 1 - 29

Lämna kommentar

OBS att du måste vara inloggad för att kunna skicka kommentar!
Klicka här för att logga in

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft.

Skulle du känna dig förolämpad/kränkt av ett/flera ord/uttryck, vänligen kontakta HåboPortalen (info@haboportalen.se).

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Vänligen knappa in koden som finnes i bilden:

Captcha

Bålsta Kabel TV


Bedöm denna artikel:

0

Fler nyheter

1 2 3 4 5 > Visar 1 - 20 av 2747